Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 05, 2022 22:55 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Ważne, że Bratu nie musi mieć szycia łapki!
Ciekawe, co moderatorzy postanowią w sprawie casicy... To ważne dla Dżygita!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto wrz 06, 2022 9:22 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Nie sądzę zeby moderatorzy mieli cokolwiek do powiedzenia.
To była decyzja lrafala i tylko on moglby ją zmienić.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto wrz 06, 2022 10:56 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Może do niego napisać?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 06, 2022 11:22 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

napisałam. Bez odzewu. Zgłosiłam własny post do moderacji. Cisza. Odpisał tylko Estraven, ze po tak długiej niebytności, nie może ingerowac w moderowanie.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto wrz 06, 2022 20:44 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

izka53 pisze:napisałam. Bez odzewu. Zgłosiłam własny post do moderacji. Cisza. Odpisał tylko Estraven, ze po tak długiej niebytności, nie może ingerowac w moderowanie.

8O

MaryLux

Post » Wto wrz 06, 2022 21:31 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Lifter pisze:Albo z tego Bratu kosmiczna fujara albo bardzo pechowy kot 0_0

Otóż to. Bratu to straszna pierdoła jest :oops: . Kiedy jeszcze był takim całkiem nie moim nie moim kotem (bo teraz jest tylko nie moim) i pojawiał się z całym stadem na dachu komórki na wieczorne karmienie, to był takim chłopcem do bicia i na posyłki. Musiał grzecznie czekać aż się wszyscy najedzą i wolno mu było w ostatniej kolejności podejść do misek, o ile w ogóle coś zostało. Wojtek chyba ma gdzieś taki archiwalny filmik z tych kolacji, może znajdzie i jak będzie miał czas to wstawi. Bratu bał się raczej wszystkich, chudy był i wystraszony. A jak przez prawie dwa lata ustawiana była bezskutecznie klatka-łapka na Mamisię na tym daszku, to dwukrotnie złapał się Bratu, bo durny całkiem. Wypuszczałam, bo nie mój. To on za dwa dni znowu w klatce :roll: . No i jeszcze chodził po tym murku na końcu ogrodu i płakał. A bo łapka, a bo coś tam innego, a bo go przegonili.
Teraz to Bratu rządzi, a co! Wypiękniał, nabrał pewności siebie, ale głupolem pozostał, taka czuła fujara z zapędami do mordów rytualnych jak mu się ktoś lub coś nie podoba.
A dzisiaj Godot dostał w prezencie Marriotta :P .
Spójrzcie jaka konstrukcja, nawet z przedsionkiem, potem trzeba zakręcić i wejść do pełnego siana salooonu.
Obrazek
Hotel umieszczony został pod iglakiem i przykryty wstępnie ogromną ilością gałązek, potem będą liście i kolejne gałęzie.
Obrazek
Godot przybiegł na kolację oczywiście, ale nie widzieliśmy, żeby przy nas wszedł do apartamentów, może potem? Natomiast najbardziej zainteresowana była Cosia :strach: .
Obrazek
Na upartego da ranę wejść. Ale jak wejdzie to i wyjdzie.
To tak co u nas.
Ale to nie jest najważniejszy temat wątku teraz. Być może jutro izka53 będzie miała jakieś informacje...
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto wrz 06, 2022 21:52 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Wcale mnie nie dziwi, że wszystkie okoliczne zwierzaki wędrują do czitki: wiedzą o Hiltonie, o Mariotcie...

MaryLux

Post » Wto wrz 06, 2022 22:37 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

czitka pisze:
Lifter pisze:Albo z tego Bratu kosmiczna fujara albo bardzo pechowy kot 0_0

Otóż to. Bratu to straszna pierdoła jest :oops: . Kiedy jeszcze był takim całkiem nie moim nie moim kotem (bo teraz jest tylko nie moim) i pojawiał się z całym stadem na dachu komórki na wieczorne karmienie, to był takim chłopcem do bicia i na posyłki. Musiał grzecznie czekać aż się wszyscy najedzą i wolno mu było w ostatniej kolejności podejść do misek, o ile w ogóle coś zostało. Wojtek chyba ma gdzieś taki archiwalny filmik z tych kolacji, może znajdzie i jak będzie miał czas to wstawi. Bratu bał się raczej wszystkich, chudy był i wystraszony. A jak przez prawie dwa lata ustawiana była bezskutecznie klatka-łapka na Mamisię na tym daszku, to dwukrotnie złapał się Bratu, bo durny całkiem. Wypuszczałam, bo nie mój. To on za dwa dni znowu w klatce :roll: . No i jeszcze chodził po tym murku na końcu ogrodu i płakał. A bo łapka, a bo coś tam innego, a bo go przegonili.
Teraz to Bratu rządzi, a co! Wypiękniał, nabrał pewności siebie, ale głupolem pozostał, taka czuła fujara z zapędami do mordów rytualnych jak mu się ktoś lub coś nie podoba.
A dzisiaj Godot dostał w prezencie Marriotta :P .
Spójrzcie jaka konstrukcja, nawet z przedsionkiem, potem trzeba zakręcić i wejść do pełnego siana salooonu.
Obrazek
Hotel umieszczony został pod iglakiem i przykryty wstępnie ogromną ilością gałązek, potem będą liście i kolejne gałęzie.
Obrazek
Godot przybiegł na kolację oczywiście, ale nie widzieliśmy, żeby przy nas wszedł do apartamentów, może potem? Natomiast najbardziej zainteresowana była Cosia :strach: .
Obrazek
Na upartego da ranę wejść. Ale jak wejdzie to i wyjdzie.
To tak co u nas.
Ale to nie jest najważniejszy temat wątku teraz. Być może jutro izka53 będzie miała jakieś informacje...

Super domek! :ok: :ok: :ok:
Ciekawe, czy Godot skorzysta... :wink:

A Bratu ma wreszcie nagrodę od losu za ciężką młodość. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby nowiny od Izki53 były dobre! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro wrz 07, 2022 16:15 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

nie, nie mam dobrych wieści. NIKT nie zareagował, nawet moderacja nie odezwała się na zgłoszenie posta.
Mam taką propozycję - może Wy będziecie ten post zgłaszać - hurtowo i gremialnie ? może wtedy ktoś zareaguje...i przynajmniej odpisze. Bo to jest niepoważne.48 godzin zero reakcji

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro wrz 07, 2022 17:23 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

A może załóżcie wątek i go prowadźcie?

Irafal może nie mieć czasu. Biorąc pod uwagę że to prywatne forum a on jako admin i modzi robią co robią w swoim wolnym czasie to raczej nie wypada ich poganiać...

zuza

Post » Śro wrz 07, 2022 17:38 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

czitka pisze:
Lifter pisze:Teraz to Bratu rządzi, a co! Wypiękniał, nabrał pewności siebie, ale głupolem pozostał, taka czuła fujara z zapędami do mordów rytualnych jak mu się ktoś lub coś nie podoba.

Jakbym Mopika widzial. Duze, piekne, nie za mądre (po prawdzie Mopik byl glupi jak but), pierdola, ale kochana. Z ta roznica, ze Mopikowi sie charakter w druga strone odmienial, bo na poczatku byl wredny i dosc agresywny, a z czasem coraz wieksza pierdola i oferma batalionowa.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Śro wrz 07, 2022 18:55 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

zuza pisze:A może załóżcie wątek i go prowadźcie?

Irafal może nie mieć czasu. Biorąc pod uwagę że to prywatne forum a on jako admin i modzi robią co robią w swoim wolnym czasie to raczej nie wypada ich poganiać...

tylko chodzi o życie kota, więc to nie kwestia savoir vivre`u
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Śro wrz 07, 2022 20:53 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Najszybszy sposób to wątek.
Decyzja przecież może być na nie.

zuza

Post » Sob wrz 10, 2022 14:29 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

W skrócie, bo nie ma czasu.
Byłam z sąsiadem na grzybach. W lesie objawił się zapłakany mały czarny kotek, na oko 2-3 miesiące, porzucony przez ludzi. Wyrzucony do lasu. Bardzo płochliwy. Usiłowaliśmy przez godzinę łapać, ale bez szans. Podejmujemy decyzję wracać do domu, ale jednak wracamy raz jeszcze spróbować odłowić to przerażone i głodne kocie dziecię. Dał się zwabić na okruchy prince polo, nic innego nie miałam. Złapany. Skóra i kości. Ale sprawny, ruchliwy, oczka czyste. Przerażony. Wiozę do eko-straży, niestety mają panleukopenię, proponują schronisko. Dzwonię do Gutek, obdzwoniła kogo mogła, nikt nie ma miejsca. Jedziemy do schroniska, ale sąsiad zadecydował, że nie, że zabierze. Lepsze to niż las. Oddałam. To nie kociarz, brak świadomości pomimo dobrego serca i odruchu. Kotek wybiega gdzie chce i da sobie radę :roll: . Zostawmy to. Jest u mnie MaryLux, byłyśmy na inspekcji kotka, to niedaleko.
Powinien natychmiast zostać zabrany na tymczas. Ja odpadam. Marysia siedzi u mnie i wyrywa sobie włosy z głowy. Może zabrać kotka, ale absolutnie i bezwzględnie na tymczas. Czy jesteśmy w stanie pomóc, a najlepiej zagwarantować zabranie od MaryLux kotka maksymalnie w ciągu dwóch tygodni?
Pomóżcie. Jest czarny, cały czarny.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob wrz 10, 2022 14:59 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Auuu! Akurat wam się musiało przytrafić! Ale z drugiej strony dobrze że kociak nie błąka się dalej po lesie.
Na odległość guzik mogę. Mogę tylko zasponsorować maluchowi jakieś żarełko.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]