Najdroższe Dranie Świata i ja. Fotki z Wizyty Gości ;) s.100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Którego Drania lubicie najbardziej (nie bać się, nie porozsyłam) ;) ?

Licho
4
6%
Tadzinę
3
5%
Norcię-Gumkojada
5
8%
Ropulka
5
8%
Busię (Królewnę Ch.Ch.)
7
11%
Dzicz
4
6%
Macieja Kota
4
6%
Bidzię
7
11%
Plunia Bez Mózgu
17
27%
żadnego, ich nie da się lubić
7
11%

Liczba głosów : 63

Post » Czw wrz 24, 2009 5:28 Re: Najdroższe Dranie Świata... Oraz WĘŻYK na tarasie. Naprawdę!

Wszelaka gadzina lgnie do Ciebie ;), musi że ten kolor na włoskach jest prześliczny :lol:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Czw wrz 24, 2009 6:19 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Plunio naprawdę jest głupi :(

Wielbłądzio pisze:Chyba czuję się zobowiązana :mrgreen:
Ponieważ jednak zdobycie lwa, tygrysa czy nawet zebry mogłoby okazać się wyzwaniem nie do pokonania - może by tak chociaż odłowić w lesie jakiego dzika czy jelenia (hmmm, jelenia to ja mam tu na Ursynowie całkiem niedaleko, bez jeżdżenia do lasu :mrgreen: obawiam się jednakże, że ten osobnik nie zdołałby wzbudzić w sąsiadach oczekiwanego przeze mnie zaintrygowania...) :mrgreen: ? Jak Wam się wydaje :wink: ?

zgadzam się w zupełności :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw wrz 24, 2009 7:34 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Plunio naprawdę jest głupi :(

Wielbłądzio pisze:
kalair pisze:Fakt, włosy u mnie krótsze.. :kotek:
Natomiast, żeby Cię pocieszyć, chlebaka nie mam,bo któryś kotek zrzucił go na ziemię, i się rozwalił. :twisted:

Naprawdę nie pamiętasz, który to był kotek..., czy może pamiętasz aż za dobrze :mrgreen: ?

No dobra, wiem który, ale nie chciałam tak rzucać imionami :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw wrz 24, 2009 7:35 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Plunio naprawdę jest głupi :(

Wielbłądzio pisze: zauważyłam, że na nasz taras przywędrował kolejny inspektor - tym razem jest to... wężyk

UWAGA UWAGA, wężyk wraca! :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw wrz 24, 2009 18:03 Re: Najdroższe Dranie Świata... Oraz WĘŻYK na tarasie. Naprawdę!

No i wrócił sobie do siebie :( ...
A miałam nadzieję zastać go jeszcze po powrocie, być może mój aparat (z naładowanymi na full bateriami :twisted: ) przed zwyczajowym 'dobranoc' byłby łaskaw przed zwyczajowym 'dobranoc' cyknąć wężykowi chociaż jedno czy dwa zdjęcia...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw wrz 24, 2009 18:17 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Plunio naprawdę jest głupi :(

*anika* pisze:
Wielbłądzio pisze:Chyba czuję się zobowiązana :mrgreen:
Ponieważ jednak zdobycie lwa, tygrysa czy nawet zebry mogłoby okazać się wyzwaniem nie do pokonania - może by tak chociaż odłowić w lesie jakiego dzika czy jelenia (hmmm, jelenia to ja mam tu na Ursynowie całkiem niedaleko, bez jeżdżenia do lasu :mrgreen: obawiam się jednakże, że ten osobnik nie zdołałby wzbudzić w sąsiadach oczekiwanego przeze mnie zaintrygowania...) :mrgreen: ? Jak Wam się wydaje :wink: ?

zgadzam się w zupełności :mrgreen:

Też miałabym ogromną ochotę :mrgreen: , wszystkie devony rexy i wężyki wysiadłyby np. przy dobijającym się w środku nocy do czyjegoś okna najprawdziwszym w świecie leśnym rogaczu albo przy szturmującej ryjem balkonową szybę dzikiej świni :mrgreen: :ryk:
Czysta psychodelia 8) , choć tym razem wyjątkowo rodem nie z San Francisco ;) , lecz z rodzimej prastarej kniei.
Tylko skąd by toto wziąć i jak do mnie przewieźć :?: :?: :?:
Pod tym względem sytuacja przedstawia się zdecydowanie najprościej, jeśli weźmiemy pod uwagę wspomnianego przeze mnie rano jelenia z sąsiedztwa :mrgreen: Anetko, jeśli się podejmujesz, to muszę Cię wcześniej przeszkolić w kwestii włażenia na taras górą, tj. przez dach bloku - albowiem do mojego mieszkania rzeczony jeleń nie ma już i (let`s hope) nigdy nie będzie miał wstępu po wieki wieków :twisted:
Ostatnio edytowano Czw wrz 24, 2009 18:48 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 24, 2009 18:27 Re: Najdroższe Dranie Świata... Oraz WĘŻYK na tarasie. Naprawdę!

No nie wiem czy się podejmuję 8) Muszę się mocno zastanowić... nie chciałabym być uszkodzona przez dzikie zwierzę :? :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw wrz 24, 2009 18:46 Re: Najdroższe Dranie Świata... Oraz WĘŻYK na tarasie. Naprawdę!

*anika* pisze:No nie wiem czy się podejmuję 8) Muszę się mocno zastanowić... nie chciałabym być uszkodzona przez dzikie zwierzę :? :roll:

Cholera, faktycznie, na śmierć zapomniałam :oops: , że ten akurat jeleń jest pod pewnym względem NADER groźny i pozbawiony wszelkich zahamowań :twisted: Zamysł zatem niezwykonalny, nie śmiałabym Cię narażać :strach:
Hmmm, że znalezieniem gdzieś pod ręką oraz doprowadzeniem na miejsce świni (nawet dzikiej, taka też w sumie na pewno jakaś by się znalazła :wink: ) problem powinien być znacznie mniejszy, wszak świnie chyba znacznie mniej temperamentne niż rogacze :mrgreen:

Cholibka, ale abstrakcja, ależ moje klimaty 8) :mrgreen:

Picture yourself in a boat on a river,
With tangerine trees and marmalade skies.
Somebody calls you, you answer quite slowly,
A girl with kaleidoscope eyes.

Cellophane flowers of yellow and green,
Towering over your head.
Look for the girl with the sun in her eyes,
And she's gone.

(...)

Follow her down to a bridge by a fountain,
Where rocking horse people eat marshmallow pies.
Everyone smiles as you drift past the flowers,
That grow so incredibly high.

Newspaper taxis appear on the shore,
Waiting to take you away.
Climb in the back with your head in the clouds,
And you're gone.

(..)

Picture yourself on a train in a station,
With plasticine porters with looking glass ties.
Suddenly someone is there at the turnstile,
The girl with kaleidoscope eyes.

Wiecie co to (celowo wycięłam refren :wink: ) 8) ?

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 25, 2009 7:16 Re: Najdroższe Dranie Świata... Oraz WĘŻYK na tarasie. Naprawdę!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt wrz 25, 2009 20:20 Re: Najdroższe Dranie Świata... Oraz WĘŻYK na tarasie. Naprawdę!

Pozdrowienia z Krakowa :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt wrz 25, 2009 22:17 Re: Najdroższe Dranie Świata... Oraz WĘŻYK na tarasie. Naprawdę!

Ech, Kraków... Jak ja kiedyś kochałam Kraków... I kiedyś bywałam tam co najmniej po dwa-trzy razy w roku - ale tylko do czasu, kiedy nazbierałam sobie szarańczy :twisted:

Chyba mi nie do śmiechu. Ktoś niestety nadal dba o to, żebym pochorowała się jeszcze na manię prześladowczą :twisted: :(
I smutno :( Jak pięciuset diabłom powiązanych ze sobą nawzajem za ogony :roll:

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 26, 2009 14:19 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Plunio naprawdę jest głupi :(

Wielbłądzio pisze:Wczoraj Lilian znów zaszczał ten sam chlebownik. Blacha zaczęła śmierdzieć od środka, więc tym razem musiałam już wywalić go na śmietnik. Chlebownik, nie Licha. Licha powinnam była już bardzo bardzo bardzo bardzo dawno temu, jakieś kilkaset niestosownych sików wstecz :twisted: :twisted: :twisted:

Jesteś pewna, że dobrze wybrałaś obiekt do wywalenia? :smokin:
Ja się wciąż zastanawiam, po co trzymam Paskudztwo :roll:. Pies nie ma prawa:
- cieszyć się;
- wchodzić na łóżko, kiedy ONA tam siedzi;
- machać ogonem;
- podchodzić do swojej własnej miski z wodą, jeśli akurat Paskud (lub jej brat) jest w pobliżu;
- wzdychać;
i jeszcze wielu innych rzeczy. Bo dostanie w pysk. Zresztą dostać w pysk może też za spokojne leżenie :evil:. Wystarczy, że Czarna Pantera ma zły humor albo przed chwilą własnołapnie uspokoiła awanturujące się Chlory/Kulkę/dzieciaki i chce profilaktycznie przypomnieć psu, gdzie jego miejsce.

Kasiu, trzymaj się i olej sikiem parabolicznym :mrgreen: głupich ludzi, co to nie mają lepszego zajęcia niż dokuczanie wielbłądom :wink:. Albo poproś o przysługę Licha, z pewnością chętnie pomoże w olewaniu 8)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Sob wrz 26, 2009 17:19 Re: Najdroższe Dranie Świata... Oraz WĘŻYK na tarasie. Naprawdę!

Wiesz Behemotko, tylko czasami sprawy przybierają taki obrót, że nie można już sobie spokojnie olewać :( ... Czasami czyjaś nienawiść i mściwość, połączone z wielkim sprytem, biorą górę nad moją obojętnością, a co najgorsze: nad moim - i tak niespecjalnie stabilnym - poczuciem bezpieczeństwa :( ... Ale nic to, poradzę sobie, nie będzie nikt ze mnie WIELBŁĄDA robił :twisted: !!!

Przespałyśmy z Królewną pół dnia. Ona tak doskonale wyczuwa, kiedy źle się czuję fizycznie, albo kiedy z uczuciami mi jest podle - i wtedy wciska się ze mnie najmocniej... Dzisiaj, kiedy akurat nie spałam i praktycznie nie byłam w stanie ruszyć się z wyrka (ja od bardzo dawna tak mam, że nerwy w jakiś przedziwny sposób potrafią mnie sparaliżować :roll: ), wpatrywałam się w jej kochany, mądry pyszczek i na nowo odkryłam, jaka Busiaczka jest przepiękna :wink:
A potem, kiedy już byłam wstana i przysiadłam sobie na kanapie... Licho podlazło do mnie z mrukotem i barankami, Nunka zaczęła zaczepiać mnie łebkiem, Macieja Kota tradycyjnie wpadł w ekstazę objawiącą się wałkowaniem do góry kołami oraz krztuszeniem się od zapamiętałego mruku :roll: , któreś tam jeszcze otarło się o nogi...
Na moment poczułam się lepiej, bezpieczniej, pewniej. Czyjaś, kochana, potrzebna...
Cholera jasna, muszę być silna, muszę, a nie potrafię i nie mam sił :(

Od kilku dni miałam zamiar iść dzisiaj do kina :( Który to już raz miałam taki zamiar :( Znów wszystko topi się w beznadziejnym śnie :(
Nie wierzę, żeby ta nowa terapia i lekarka były w stanie jakkolwiek mi pomóc :( , chociaż absolutnie nie o to chodzi, żebym miała jakieś zastrzeżenia - nie :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Nie wrz 27, 2009 13:27 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja ...

Jesteśmy.

Na razie tylko hopam, ponieważ jestem w trakcie pisania pewnych bardzo ważnych (taa, chociaż calusieńką tę ważność i `zawiłość` to raczej o kant d. potłuc :twisted: ) pism :roll: , może dam radę zajrzeć jeszcze wieczorem...

Trzymajcie za mnie kciuki zanim zwariuję. I to tym razem (prawie) zupełnie bez związku z kotami :roll: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie wrz 27, 2009 13:30 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja ...

No to trzymamy kciuki mocno Wielbłądku. A do Drani się potul. :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]