Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
białko to od podrażnionego kryształami pecherza, pewnie stan zapalny maolesia.b pisze:Mysza pisze:co znaczy karmę dla kastratów? Taka nazwa to zazwyczaj chwyt reklamowyolesia.b pisze:Ratunkuuuu, Beniowi w moczu wyszly "liczne" kryształy trójfosforanowe, czy coś takiego!!!!![]()
![]()
Przecież on je weterynaryjną karmę dla kastratów!!! Co mam robić??? Jutro jedziemy do doc.
Już umieram ze strachu![]()
nawet jeśli to np RC
taka karma oczywiście zmnijesza ryzyko ale nie likwiduje
Benio musi dużo pić i jeść specjalną karmę
a ph ma jakie?
Myszu, jak dobrze że jesteś![]()
Nie wiem dokładnie jakie są wszystkie wyniki, bo ma je Tz i tylko przez telefon mi czytał - wyłapałam te kryształy i białko w moczu jest (nie pamiętam ile). Zaraz jedziemy do dr B. mam nadzieję, że dzisiaj przyjmuje?
Benio pije sporo od zawsze, a karmę je głównie suchą, bo lubi: Hillsa veterinary dla kastratów, no i ostatnio Taste of the Wild dodatkowo...
Mysza pisze:spokojnir
jak wetka wdząc kota pierwszy raz i diagnozując (mam nadzieję słusznie) chore gardło, straszy przy okazji FIPem czy białączką, to ja bym jej poważnie nie traktowała
do takiego straszenie trzeba by miec jakieś podstawy! Badania krwi, czy fakt że kot się kiepsko ogólnie leczy
POza tym kiedyś dla spokoju i wiedzy warto zrobić testy na FIV i bialaczkę. Jakby ktoś cie namawiał na test na FIP to spusć na bambus...
agul-la pisze:ale zwierzęta mają wyższą temperaturę niż ludzie więc te 41 to nie jest tak strasznie jakby się wydawało.
jest, białko ścina się w tej samej tempagul-la pisze:ale zwierzęta mają wyższą temperaturę niż ludzie więc te 41 to nie jest tak strasznie jakby się wydawało.
Mysza pisze:jest, białko ścina się w tej samej tempagul-la pisze:ale zwierzęta mają wyższą temperaturę niż ludzie więc te 41 to nie jest tak strasznie jakby się wydawało.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 139 gości