Pusskoty 4: Maciuś odszedł za TM [*]. Przegraliśmy.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 26, 2007 10:19

To ja głaskam Elmo wirtualnie, głaskam, głaskam, głaskam, głaskam :1luvu:
Przestać nie mogę, bo uwielbiam kocie miziaki :D

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon gru 17, 2007 10:58

tata Elma, Kaziu, potrzebuje domku tymczasowego albo stałego z ogródkiem. może ktoś zna taki domek? Kaziu podobnie jaki Elmo jest super-miziakiem. tutaj jest jego wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=69926
a tutaj bazarek dla Kazia i Matyldy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2702188#2702188

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt gru 28, 2007 13:41

robię to właściwie dla samej siebie, żeby zebrać w jednym miejscu to, co się wydarzyło w moim kocim świecie w 2007 roku. weszłam w niego z 2 kotami: Maksem i Emilką, i nie miałam właściwie pojęcia jak się opiekować kotami poza tym, że wiedziałam że należy je bardzo kochać.

w 2007:

- przygarnęłam 2 koty: niewidomego Elma i Domino chorą na FAIDS. czyli stan zakocenia się podwoił.

- wzięłam na tymczas i znalazłam domy dla Jędrusia, Tusi, Huga, Esme, Bezika, Muńka, Fiolki, Szyszki, Miho, Luny, Koksika i Zulki. ponadto u Moniki D. były Leoś, Gizmo, Miluś, Gwiazdeczka, Dixi, Mruczuś i Naszka, a u ani57 Puszek i Migotka, którym również znalazłam domy. dom znalazłam też dla Pucka, którego zabrałam z ulicy do pracy i jeszcze tego samego dnia pojechał do nowych Dużych.

- opiekowałam się Łatkiem, który umarł w listopadzie [*]

- adoptowałam wirtualnie Adwokata (CK) który ma już dom, Lucka z Opola [*], Ślepusię (Koci Świat), Pana Kota (FFA Wrocław) i Krasnala (Opole)

- z pomocą najpierw fundacji Agapeanimali a później FKP zorganizowałam pomoc i sterylki na ulicy Gorczyczewskiego

- wsparłam finansowo niezliczoną ilość osób i fundacji, a na ogłoszenia kocie na allegro wydałam ponad 2000 tysiące złotych. nie potrafię powiedzieć ile kotów znalazło dzięki tym ogłoszeniom dom, ale mam nadzieję, że dużo.

obecnie jest u mnie na tymczasie Matylda bez ogonka, u ani57 są dwaj synowie Zulki, a u Gosi czeka Kaziu.

jeśli zapomniałam o jakimś moim tymczasie albo o jakimś moim wirtualnym podopiecznym, to bardzo przepraszam. staram się pamiętać Was wszystkich.

w 2007 odeszło wiele kotów, które mnie bardzo chwyciły za serce. był wśród nich Ogonek, Ptyś, Rudzik, Aleksander, Elka, Cziko, Skinny, Krecik, Albiś, Lucek, mały Ogonek, Tygrys, Oleńka, Klusia, Bruno oraz wiele innych, o których tutaj nie pamiętałam, ale które na zawsze będą ze mną [*]

nie zrobiłam wiele i wiem o tym dobrze. nie wiem czy będę mieć tyle siły i możliwości, żeby opiekować się kociastymi w 2008 roku. przede wszystkim nie mam swojego mieszkania, a tymczasy trochę podniszczyły to, które wynajmuję. poza tym nie wszyscy współmieszkańcy akceptują nowe tymczasowe koty. mam przed sobą półtora roku na napisanie i obronę pracy doktorskiej i na pewno będę musiała poświęcić temu czas. w każdym razie dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierali i byli dla mnie nie tylko źródłem wiedzy ale też przyjaciółmi. mam nadzieję, że nowy rok będzie dla naszych podopiecznych równie a może i nawet bardziej łaskawy niż obecny i tego nam wszystkim szczerze życzę.

puss

Post » Pt gru 28, 2007 13:49

puss pisze:nie zrobiłam wiele i wiem o tym dobrze.

Kasiu, zrobiłaś bardzo dużo.
Życzę, żeby rok 2008 był równie owocny.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt gru 28, 2007 13:56

dzięki, Agnieszko.
tyle że jak popatrzę ile zrobiła pini, dorcia, jopop, czy inne dziewczyny, to czuję się strasznie malutka :oops:

puss

Post » Pt gru 28, 2007 14:16

puss pisze:dzięki, Agnieszko.
tyle że jak popatrzę ile zrobiła pini, dorcia, jopop, czy inne dziewczyny, to czuję się strasznie malutka :oops:

Kasiu, to policz uratowane przez Ciebie osobiście koty na sztuki :D. I pomyśl, że każdego z tych kotów, gdyby nie Ty, mogłoby już nie być. Zobacz, że to bardzo dużo.
Ja wyadoptowałam w tym roku 17 kotów. To mój życiowy rekord. W domu czeka na adopcję kolejnych 9. I uważam, że to dużo. Więcej nie dałabym rady. Fizycznie i psychicznie.

ariel

Post » Pt gru 28, 2007 14:18

Dla tych kociów, którym pomogłaś nie było ważne, co robią inni - Ty byłaś ich Ratunkiem, ich Wybawicielką, ich Nowym Życiem - jesteś Wielka :1luvu:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt gru 28, 2007 14:21

puss pisze:dzięki, Agnieszko.

Kasiu, to policz uratowane przez Ciebie osobiście koty na sztuki :D. I pomyśl, że każdego z tych kotów, gdyby nie Ty, mogłoby już nie być. Zobacz, że to bardzo dużo.
Ja wyadoptowałam w tym roku 17 kotów. To mój życiowy rekord. W domu czeka na adopcję kolejnych 9. I uważam, że to dużo. Więcej nie dałabym rady. Fizycznie i psychicznie.

ariel

Post » Pt gru 28, 2007 14:21

dubel
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2007 14:53 przez ariel, łącznie edytowano 1 raz

ariel

Post » Pt gru 28, 2007 14:26

czkawka

ariel

Post » Pt gru 28, 2007 15:48

dzięki :)
cieszę się tym, co udało mi się zrobić :ok:

puss

Post » Czw sty 03, 2008 9:31

ktoś ostatnio pytał o zdjęcie Emilki ;)

Obrazek

Emilka zaczaja się na Matyldę.

puss

Post » Czw sty 03, 2008 9:44

sliczna jest Emilka, berdzo mi sie podoba :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw sty 03, 2008 10:11

Piękne podsumowanie, Puss :D

Ja osobiście bardzo Ci dziękuję za:

Jędrusia, którego wiozłam do Ciebie z W-wy,
Hugonka, którego wzięłaś na tymczas i znalazłaś mu świetny domek,
Awunię, której znalazłaś domek
za interwencję w sprawie dwóch łódzkich kotów w firmie w Poznaniu
i pewnie za inne domki, które mi znalazłś, a ja zapomniałam :oops:
i za mnóstwo ogłoszeń o moich i nie tylko moich kotach
I za to, że jesteś :wink:

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw sty 03, 2008 10:33

Ja również dziękuję Ci za to że jesteś, Aniu.
że zawsze byłaś ;)

puss

[poprzednia][następna]