Szylkretki są piękne-143

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 20:47 Re: Szylkretki są piękne-143

zuzzik pisze:
kalair pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lafi to prawdziwa żona dla szejka
ma perskie umaszczenie :1luvu: :1luvu:

perskie powiadasz Zuziu? :lol: Niech będzie, przekażę Księżniczce! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lis 22, 2012 20:47 Re: Szylkretki są piękne-143

Myszolandia pisze:Maleńki Pysiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: o mnie śnisz? :oops:

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ciociu, lubię o Tobie śnić! :1luvu:
Doberek Mysiu z Dużą! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw lis 22, 2012 20:49 Re: Szylkretki są piękne-143

kropkaXL pisze:No!-bystra jestem jak woda w kuwecie! :evil: :oops: :oops: :oops:
20 strona, a ja dopiero zaklepuję miejsce
Samych radosnych postów i dni Bożenko z Kreciami! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Niniejszym zaznaczyłam watek, coby nie zginął mi !

:lol: :lol: :lol: :lol: Kasiu, wiesz, jak kuweta....kaskadowa.. :ryk:
Witaj Kochanie, :1luvu: dziękuję za miłe słowa Kasiulek! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw lis 22, 2012 20:53 Re: Szylkretki są piękne-143

Tiaa!!-kaskadowa kuweta, jak Ptys zakopuje!-kaskady żwirku lecą wszędzie! :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lis 22, 2012 21:11 Re: Szylkretki są piękne-143

kropkaXL pisze:Tiaa!!-kaskadowa kuweta, jak Ptys zakopuje!-kaskady żwirku lecą wszędzie! :evil:

..ale bystro by leciały... :ryk: :ryk:
Iriska też kopie jakby się chciała do piwnicy przekopać. Małe to, a pomysły miewa.. :mrgreen: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw lis 22, 2012 21:27 Re: Szylkretki są piękne-143

leyla pisze:Witam, jestem nowa na forum, nie wiem nawet w jakim wątku mogę poruszyć temat. Z racji tego, że kicia jest szylkretowa piszę tutaj. Przygarnełam miesiąc temu koteczkę, była zarobaczona, ale wszystko pozostałe wydawało się ok. Teraz jest odrobaczona, ale zaczęło mnie martwić, że szybko się męczy przy zabawie i dyszy. Po krótkiej rozmowie z vetem, postanowiłam poszukać kardiologa, żeby nie czekać na rozwój bezczynnie. Kicia ma teraz około 4 miesięcy. Za tydzień mamy wizytę we Wrocławiu, okaże się wtedy co się dzieję. Martwię się jednak, że to wada wrodzona serduszka:/ Czy może ktoś z was miał do czynienia z kardiologiem i wie jakiego rzędu kosztów leczenia się mam spodziewać- padła nazwa przetrwały przewód tętniczy... jeśli zabieg chirurgiczny, bo wiem, że się robi, to nie znalazłam nigdzie informacji na temat kosztów u kotów, raczej u psiaków. Dziękuje za każdą pomoc!! Tosia również. Pozdrawiamy

Witamy .Myślę ,ze nikt na forum nie odpowie Ci na takie pytanie...Dlatego,że ceny zabiegów są zróżnicowane i dlatego,że dokładnie nie wiadomo co kici jest.Pewnie nawet sam wet nie wyceni zabiegu przed jego wykonaniem.Może tylko orientacyjnie...Dowiesz się pewnie po tej wizycie we Wrocławiu...Możesz założyć własny wątek i opisywać swoje obawy i dalszy los koteczki.. :ok: :ok: :ok: ogromne za leczenie...Oby wszystko potoczyło się pomyślnie...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw lis 22, 2012 21:34 Re: Szylkretki są piękne-143

leyla pisze:Witam, jestem nowa na forum, nie wiem nawet w jakim wątku mogę poruszyć temat. Z racji tego, że kicia jest szylkretowa piszę tutaj. Przygarnełam miesiąc temu koteczkę, była zarobaczona, ale wszystko pozostałe wydawało się ok. Teraz jest odrobaczona, ale zaczęło mnie martwić, że szybko się męczy przy zabawie i dyszy. Po krótkiej rozmowie z vetem, postanowiłam poszukać kardiologa, żeby nie czekać na rozwój bezczynnie. Kicia ma teraz około 4 miesięcy. Za tydzień mamy wizytę we Wrocławiu, okaże się wtedy co się dzieję. Martwię się jednak, że to wada wrodzona serduszka:/ Czy może ktoś z was miał do czynienia z kardiologiem i wie jakiego rzędu kosztów leczenia się mam spodziewać- padła nazwa przetrwały przewód tętniczy... jeśli zabieg chirurgiczny, bo wiem, że się robi, to nie znalazłam nigdzie informacji na temat kosztów u kotów, raczej u psiaków. Dziękuje za każdą pomoc!! Tosia również. Pozdrawiamy

Nie było posta, teraz dopiero się pokazał! :roll: Właściwie, tak jak napisała Kocurzyca, trudno ocenić ceny zabiegów. Są bardzo zróżnicowane. Zawsze też możesz poprosić o rozłożenie rachunki na raty.
Załóż wątek z prośbą o pomoc. Dziewczyny z Wrocławia na pewno polecą Ci też dobrych wetów. :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiamy również, i trzymamy kciuki za zdrówko kotka! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw lis 22, 2012 22:08 Re: Szylkretki są piękne-143

A moze to astma jak kot sie szybko męczy. Przecież też moze mieć chyba astmę czy tylko alergie kociaste maja ?
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw lis 22, 2012 22:14 Re: Szylkretki są piękne-143

MonikaMroz pisze:A moze to astma jak kot sie szybko męczy. Przecież też moze mieć chyba astmę czy tylko alergie kociaste maja ?

Astmę też mają..Ale myślę,że na jakiejś podstawie wet zdiagnozował, lub chociaż podejrzewa w oparciu o coś tę chorobę serduszka..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw lis 22, 2012 22:49 Re: Szylkretki są piękne-143

leyla pisze:. Po krótkiej rozmowie z vetem, postanowiłam poszukać kardiologa, żeby nie czekać na rozwój bezczynnie. Kicia ma teraz około 4 miesięcy. Za tydzień mamy wizytę we Wrocławiu, okaże się wtedy co się dzieję.

Ale ta "krótka rozmowa z wetem" to była kosultacja telefoniczna? Czy wet koteczkę ogladał, badał?

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw lis 22, 2012 22:50 Re: Szylkretki są piękne-143

Bardzo dziękuję za pomoc, zaraz założę wątek, jak tylko się nauczę jak to zrobić:) pozdrawiam wszystkich kocich miłośników.

Osłuchiwali jej serduszko, płucka i ogólnie przebadali. Niby nic nie znaleźli, tylko szmer miała jakiś ciągły, ale trudno było ją utrzymać, bo Tosia bardzo ruchliwa dziewczyna jest, więc też nie powiedzieli jednoznacznie. Zasugerowali, że nie chcą mnie na koszty naciągać bo pewnie i tak się skończy u kardiologa, wiec lepiej to szybciej skonsultować. Bo kicia ma około 4 miesięcy, więc najprawdopodobniej wada wrodzona...:/

Zdjęcie Tosi :D mam nadzieję, że będę miała okazję jeszcze wiele ich dodać, jak już wyrośnie na zdrową kocicę.
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 22, 2012 23:24 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączyłam posty
Obrazek

leyla

Od: Czw lis 22, 2012 20:26

Post » Pt lis 23, 2012 8:36 Re: Szylkretki są piękne-143

Dobry dzioneczek Bożenko z Kreciami :1luvu: :1luvu: :1luvu:
No to napawamy się piąteczkiem :mrgreen:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lis 23, 2012 9:26 Re: Szylkretki są piękne-143

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt lis 23, 2012 13:10 Re: Szylkretki są piękne-143

MonikaMroz pisze:A moze to astma jak kot sie szybko męczy. Przecież też moze mieć chyba astmę czy tylko alergie kociaste maja ?

Na pewno mogą, ale to już niech wet zbada. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lis 23, 2012 13:10 Re: Szylkretki są piękne-143

kocurzyca41 pisze:

Astmę też mają..Ale myślę,że na jakiejś podstawie wet zdiagnozował, lub chociaż podejrzewa w oparciu o coś tę chorobę serduszka..

Dokładnie. Eh, te choróbska..
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]