Kuba i Rosen oraz... Yuki...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 12:47 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

No to Secret wyszykuj się ładnie i bądź pewna siebie. Trzymamy :ok: :ok: :ok:

Włosy mi stają deba jak słysze co pracodawcy wyprawiają 8O Pracuję od 12 lat i jeszcze nie spotkałam się z tak oczywistym chamstwem i nieprzychylnością. WIem, że nerwy by mi nieźle zadrgały gdybym nie mogła być przy córci. Asia, wyobrażam sobie co czułas. Skurczybyk jeden ten szef ... :roll: Ale w obecnych czasach dobrze płatna praca to cos czego się pilnuje ...
Nas swego czasu sporo i bardzoooooo namolnie nachodzili świadkowie. Ale od kilku lat spokój. Zupełnie nie wiem czemu :mrgreen: No bo chyba to, że TŻ postraszył psem to raczej nie mogło być wystarczającym argumentem :twisted: Wredota z niego oj :mrgreen:

Izu, a ja się dowiedziałam całkiem niedawno, że niektóre banki niedadzą kredytu jak się nie posiada telefonu stacjonarnego 8O Kopara mi opadła ... Bo co ma piernik do wiatraka jak się ma papiery i meldunek OK.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sie 03, 2010 13:04 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Dzieki Babeczki! Ubrana ladnie jestem :-)

Telefon stacjonarny swiadzczy o platnosci klienta. Jak nie masz dobrej opini w takiej siedzibie, gdzie sprawdza sie wlasnie sprawy finansowe ludzi, to mozesz naprawde nie dostac. Wiele ludzi sie zadluza strasznie przez telefon i go wtedy nie maja. A jak masz jakis negatywny wpis w tej kartotece glownej, to nawet umowy na komorke nie dostaniesz. Bynajmniej u nas tak jest.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto sie 03, 2010 13:06 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Powaliło ich czy co? 8O :roll:
A pamiętasz Psiama, które to banki?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 03, 2010 13:46 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Secret :ok: :ok: :ok: :ok:

mmk - dobrze znałam swoje prawa...ale życie jest życiem...nie miałam umowy na stałe i wiedziałam, że oni nie cenią pracownika jako jednostki - liczy się etat. Nie ja - będzie inna! Jeśli wezmę to wolne to nie przedłużą mi umowy. A na rzucanie pracy nie byłam wówczas finansowo gotowa. Nie raz ktoś w firmie słyszał - "a twoje miejsce są setki innych...". Były dni kiedy szefowa chodziła od rana wściekła jak osa, podchodziła do kadr, uderzała z całej siły w szafę z aktami lub kopała w nią...po czym otwierała szafę i które akta się lekko wysunęły ten odpadał :(

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto sie 03, 2010 21:18 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Jeszcze tak na dobranoc... Jak pracownik idzie do szefa, zeby porozmawiac o podwyzce stawki, szef wyslucha. Po paru dniach tego wlasnie pracownika zaprasza na rozmowe i pokazuje mu wielka sterte podan, ktore przyszly na ogloszenie, ktore szef po pierwszej rozmowie z pracownikiem zrobil. To sa wlasnie ludzie, ktorzy chca Twoja prace za jeszcze mniej pieniedzy a Ty chcesz podwyzke? To idz.

To jest pod Bogiem najnormalniejsza akcja, ktora robia duze firmy tu. Na 99 % ogloszen, na ktore pisze podania, wcale nie ma wolnego miejsca, bo firma tylko chce sprawdzic jaka ma wartosc na rynku (od ilosci przyslanych podan) no i zeby trzymac pracownikow pod mocna kontrola.

Moje maluchy sie na nocke teraz rozbrykaly i maltretuja pokoje. Emil meczy truskawke z CatNipem a Lilly wchodzi w rulon z wykladziny i warczy na jakies duchy. W poniedzialek przychodza wreszcie robotniki, zeby kaloryfer odlaczyc. Na zime bedzie balkon. :mrgreen:

SecretFire

Post » Śro sie 04, 2010 6:45 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Cześć Ciotki!
Secret, jak rozmowa?

Erin

Post » Śro sie 04, 2010 9:21 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Iza, niestety nie wiem co to za banki, ale to ponoć nie jest jednostkowa sytuacja. Najlepiej poszukać w necie - o tym na pewno ludzie piszą. Poza tym jak Cię interesuje jakiś bank - zapytaj po prostu czy stawiają warunek telefony stacjonarnego i szlus :ok:

Secret, jak poszło wczoraj ?
Jak słyszę o praktykach pracodawców zza zachodniej granicy to włos mi staje deba, bo wszak my tuż za nimi i do nas dojdzie taki kapitalizm o ile już się nie zaczął rozkrzewiać. To co Asia piszesz o kopaniu szafy z aktami to jest czysty horror 8O Wiem, że łątwo z boku komentować, ale to by było nie ma moje nerwy. Ja pierwsza swoją prace (a raczej staż tuż po strudiach) takimi nerwami okupiłam. Dostałam się do cenionej firmy wyłoniona z kilkudziesięciu pracowników i wszystko szło OK, ale nie wiedziałąm, że mam wroga, który objawił się po jakimś czasie - secretarke szefa. Ona mnie nienawidziłą uczuciem nieskalanym. Byłam jej stałą drzazgą w oku, tym bardziej, że miałąm wykształcenie, któego ona nie miała, że o figurce i wieku nie wspomnę. Krok po kroku zaczęła szukać jakby mnie oczernić. To było jak zmora. Dopiero jedna mądra dusza poradziła mi, że nie ma sensu tu tkwić i zrealizowałam coś o czym myślałąm od dawna - odeszłam rozwiązując umowę przed czasem. To byłą najlepsza z decyzji z wiązana z tą firmą ! O 11 lat jestem w innej i jestem na swoim miejscu. Warto szukać !

mmk, hellou, my tu Ci wąteczek zagadujemy ale ciągle bardzo mocno wypatrujemy zdjąć. I gdzie one są A! ? :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Śro sie 04, 2010 9:35 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Ja tez tak miałam w pierwszej robocie, sekretarka to była bladzina nie z tej ziemi.

A fotek to my wypatrujemy -od Ciotki Psiamy TEŻ! :twisted: :wink:
Oczywiście, zdjęcia od Cioteczki Mmk jak najbardziej pożądane :P

Erin

Post » Śro sie 04, 2010 9:36 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Erin pisze:A fotek to my wypatrujemy -od Ciotki Psiamy TEŻ! :twisted: :wink:

O mało co nie zakrztusiłam się winogronem :twisted:
Obrazek

psiama

Post » Śro sie 04, 2010 9:41 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

psiama pisze:
Erin pisze:A fotek to my wypatrujemy -od Ciotki Psiamy TEŻ! :twisted: :wink:

O mało co nie zakrztusiłam się winogronem :twisted:

No cóż ja na to poradzę 8)

Erin

Post » Śro sie 04, 2010 9:47 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Zdjęcia są w aparacie :twisted: Ostrzegałam, że wczoraj nie będzie! Dziś też nie mogę obiecać, ale spróbuję.

Telefonu stacjonarnego nie posiadam i posiadać nie mam zamiaru. W czasie, kiedy wszyscy wokół mają telefony komórkowe, a rozmowy w wybranej grupie są tańsze niż przez telefon stacjonarny, po co mi stacjonarny? Durnostojek i kurzołapek mam już wystarczająco dużo! A jeśli mam mieć telefon, bo bank tak chce, to niech ten bank mnie ugryzie :evil:

Secret, jak poszło?

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro sie 04, 2010 10:00 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

mmk pisze:Durnostojek i kurzołapek mam już wystarczająco dużo! A jeśli mam mieć telefon, bo bank tak chce, to niech ten bank mnie ugryzie :evil:

Świetnie to ujęłaś! :ok:

Erin

Post » Śro sie 04, 2010 10:22 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

:ryk: Jeszcze raz zasmiece, bo mi sie historja przypomniala, ktora tak naprawde sama przezylam. Tak ze... W ciagu studiow jeszcze ojeciec mojego EX powiedzial do mnie, ze jak bym sie u nich w kancelari przedstawila o prace i nawet jak bym miala suma cum laude (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), by mnie nie wzial ze wzgledu na moja figure!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: To co chcialam teraz przeklnac widzicie jako .....................................................................................

Rozmowa: Byla super, ale! Babka sie plula, ze mnie zaprosila a pracy dla mnie nie ma! Fajna byla, bo mila i wyrozumiala, ale co mi z tego, ze ja sie wabilam i cieszylam a tu znowu nic. Powiedzialam jej na ostatek, ze nie ma sie martwic, bo od niej moj dalszy los i tak nie zalezy. Moze sie obrazila, moze nie. Ale ja poszlam z podniesiona glowa.
Dzieki jeszcze raz za kciuki.

SecretFire

Post » Śro sie 04, 2010 10:25 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Secret, w końcu będzie dobrze1 Zobaczysz! :ok:

Erin

Post » Śro sie 04, 2010 10:28 Re: Kuba i Rosen - demolujemy dalej ;)

Tylko kiedy... Ile czlowiek moze bez zwariowania wytrzymac?

SecretFire

[poprzednia][następna]