Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 07, 2008 14:13

o kruca jaki do mojej Neski podobny:!: Też się tak pięknie błyszczy...:)

smartinka

Od: Wto lip 22, 2008 21:24

Post » Wto paź 07, 2008 14:46

Cudny jest!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto paź 07, 2008 15:40

od jakichś 2-3 tygodni zauważyłam, że Niusiu podczas zasypiania chrapie...jak już mocno zaśnie to nie wydaje dźwięków..
jak bawi się z Kajtusiem i biorę go żeby troszę wyluzował to też coś mu chrabąszczy w nosie...tylko przy tych dwóch czynnościach wydaje dziwne dźwięki
oddycha przez nosek...nie przez usta
dzisiaj byłam z nim u wet...podejrzewa przegrodę albo astmę...
podał mu Vecart i Lydium...w domu mam mu podawać 2 x dziennie kropelkę Aminophyllinum do pyszczka...obserować... za tydzień Niusiu ma mieć prześwietlenie...

teraz pewnie wychodzą te warunki z jakich go zabraliśmy...ta strasznie brudna, zakurzona, pełna smarów hala produkcyjna :evil:

no i jak się kładzie to wyciąga tylne nóżki jak foczka

strasznie się martwię...
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto paź 07, 2008 18:22

Nie rozumiem, co znaczy, że podejrzewa przegrodę? Że przegroda uszkodzona? To się niestety zdarza. Tak ma moja Okruszka. Okruszka jest alergiczką, miewała na tle alergicznym ataki astmy. Teraz ataków nie ma, ale strasznie sapie przez nos. Początkowo z noska płynęła też ropa, ale to antybiotykoterapia zlikwidowała.
Wet mi tłumaczył, że u kotów przegroda nosowa jest zbudowana w większej części z tkanki miękkiej, a nie jak u ludzi, z chrzęstnej. To powoduje że np. na skutek częstych podrażnień na tle alergicznym dochodzi do jej uszkodzenia, po prostu przetoki. Wet stwierdził to bardzo prosto, wstrzyknął jej roztwór soli fizjologicznej do jednej nozdrzy, a wypłynęła drugą. Z tym się zasadniczo nic nie robi.
Natomiast warto rozważyć, czy Niusiu nie jest alergikiem. Zastanów się, czy w ostatnim okresie nie wprowadziłaś do domu czegoś zupełnie nowego (chodzi o alergię wziewną, nie pokarmową), a więc np. jakiś nowy odświeżacz powietrza, własne perfumy, cokolwiek, Okruszka okazało się, że reaguje atakami astmy na pył ze żwirku bentonitowego.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto paź 07, 2008 21:37

Oby tylko nie alergia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo mocne kciuki za zdrowko cudownego Niusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petko, jak dobrze, ze On juz jest u Was- pod czula, troskliwa opieka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czekamy na kolejne wiesci od weta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro paź 08, 2008 7:35

trzymam kciuki za Niusia, byscie sie szybko z tym uporali!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro paź 08, 2008 13:54

Zaznaczę sobie wątek, by poczytać całośc w wolnej chwili. Pozdrawiam poznańskiego kota z Kielc!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Śro paź 08, 2008 22:52

TyMa pisze:Zaznaczę sobie wątek, by poczytać całośc w wolnej chwili. Pozdrawiam poznańskiego kota z Kielc!

witamy serdecznie w wątku Niusia
również gorąco pozdrawiamy

Niusiu to jedyny kot który z apetytem zjada pastę na robaczki...ale i nie krzywi się na lekarstwo :evil: które mu podaję
dzielny chłopak :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Czw paź 09, 2008 12:05

Mój Tymek był astmatykiem, bardzo swiszczał przy oddychaniu, kaszlał, a gdy objawy się nasilały, było słychać, jak mu gra w środku, może to jednak nie astma, a alergia albo faktycznie coś z przegrodą? Maybach chrapie, gdy głęboko zaśnie, niektóre koty tak mają i już.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Nie paź 12, 2008 10:05

Mam nadzieje że choć troszke lepiej z kiciusiem :?:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon paź 13, 2008 8:25

hop na 1 szą .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon paź 13, 2008 9:20

trzymam za Was kciuki Kasiu!

Etka

Post » Czw paź 16, 2008 21:25

Minął już tydzień od wizyty u doktora...jutro jedziemy znowu...ma być prześwietlenie...przez cały tydzień podawania leku nie zauwazyłam u Niusia zmian...a z tego co wyczytałam to lek ten podawany jest przy astmie oskrzelowej, przewlekłym zapaleniu oskrzeli i przewlekłej obstrukcyjnej chorobie płuc...
Niusiu nie psika...oddycha przez nos...więc może to jednak nie astma...
mam nadzieję, że juto się więcej wyjaśni

Petka

Post » Pt paź 17, 2008 6:36

trzymam kciuki za pozytywne wiesci!!

Etka

Post » Pt paź 17, 2008 9:01

Może to tylko niedoleczona infekcja była? Kciuki są!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

[poprzednia][następna]