ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2015 6:11 Re: ślepaczek - Zabrze

trochę doczytałam
zwichnięcie soczewki może być wrodzone, spowodowane chorobą lub urazem
i może powodować jaskrę wtórną
http://goldenmajko.republika.pl/oczy.htm
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw kwi 30, 2015 9:41 Re: ślepaczek - Zabrze

No to chyba można poprosić ewan o FB, prawda? Już coś wiadomo.A Randy jest wykastrowany?
Mnie by on pasował bardzo do spokojnej, starszej osoby.Taki kotek do głaskania, nie kłopotliwy, miziasty, no i taki ładny :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 30, 2015 9:58 Re: ślepaczek - Zabrze

Randy jest wykastrowany
myślę, że wydarzenie na FB już mozna zakładać
to spokojny i łagodny kocurek, w poczekalni u weta siedział u mnie grzecznie na kolanach
posturą trochę przypomina mi Poldusia
tylko Poldek ma minę "pogryze i podrapię wszystkich", a Randy to klasyczny słodziak
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Czw kwi 30, 2015 11:10 Re: ślepaczek - Zabrze

To napisz pw do ewan.

ewar

Post » Czw kwi 30, 2015 11:18 Re: ślepaczek - Zabrze

Już ustaliłyśmy, że wydarzenie zrobię w niedzielę. Oby się udało bo na fb duuużo biedy :(
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw kwi 30, 2015 11:34 Re: ślepaczek - Zabrze

na fb duuużo biedy :([/quote]
Tak słyszałam :cry: Przypuszczam, że zawsze były zwierzęce dramaty, ale dopiero net pokazuje jak ogromna jest to skala.To przygnębiające, ale jeśli chociaż jednemu uda się pomóc to jest to jedno życie uratowane.
A Randy jest naprawdę fajnym kotkiem, taka żywa przytulanka, kot-przyjaciel, skrzywdzony przez los, a takie zwierzęta kochają zawsze mocniej.Jest zdrowy, uff, a to, że nie widzi dyskwalifikuje go tylko jako kota wychodzącego.

ewar

Post » Czw kwi 30, 2015 11:50 Re: ślepaczek - Zabrze

Ewcia, mnie tego nie tłumacz. Zrobię najlepiej jak umiem, ostatnio udało mi się znaleźć dom dla suni po zmarłej Delfince, kilka bied z łódzkiego schronu też dzięki fb znalazło domy, zobaczymy może się uda.
Ja mam na oku bezdomną, długowłosą biedę. Od jakiegoś czasu ją obserwuję, dokarmia go kobieta z sąsiedniego bloku, kocio siedzi tam cały czas, ale do ruchliwej ulicy ma tylko kilka metrów. Nie wiem skąd się wziął / wzięła, nigdy wcześniej go nie widziałam, dopiero od kilku dni. Byłam u niej aby porozmawiać, ale nie ma jej w domu, za chwilę pójdę znowu.Zobaczymy co powie. Ale chcę kota zabrać i szukać mu domu, jest kudłaty, śliczny. Szkoda go.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw kwi 30, 2015 12:44 Re: ślepaczek - Zabrze

ewan, byłam na wątku Delfinki i pamiętam tę sunię.Bardzo się cieszyłam.W ogóle to czytam mnóstwo wątków, nie zawsze piszę.Ogromnie mnie cieszy każda bieda, która znajduje domek.Masz dobrą rękę, na to liczę, bo Randy jest w ogromnej potrzebie.Ma schronienie, ma pełną miskę i jest zaopiekowany, ale to tylko pomieszczenie w altance.Cały prawie czas jest sam, no może teraz Killatha będzie częściej na działce, bo sezon ogródkowy w pełni, ale to nie dom.Nie znamy losów kota, ale na pewno został skrzywdzony podwójnie, bo stracił dom i wzrok, ale co było pierwsze? Jeżeli został wyrzucony, bo "zepsuł się " to jest to barbarzyństwo jakich mało.

ewar

Post » Czw kwi 30, 2015 12:46 Re: ślepaczek - Zabrze

Będziemy próbowały znaleźć dom biedakowi :201461
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw kwi 30, 2015 13:09 Re: ślepaczek - Zabrze

A ja coś czuję, że się uda.Obym się nie myliła, odpukać!!!!
Ten piesek szybko znalazł dom.Na pewno nie dlatego, że rasowy, czy porażającej urody.Ktoś popatrzył na niego sercem
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie maja 03, 2015 10:23 Re: ślepaczek - Zabrze

Kotuś ma wydarzenie https://www.facebook.com/events/585189684952535/
i tradycyjnie wiersz na dobrą wróżbę

"Nie widzę Ciebie lecz czuję dotyk ciepły, troskliwy, serdeczny
I głos kochany, co nie oszukuje że będę kiedyś bezpieczny.
Wierzę w te słowa, czekam cichutko na domek swój wymarzony
I chociaż nigdy go zobaczę, to <3 będę w niego wpatrzony."

Udostępniajcie proszę, kto może. Zapraszajcie znajomych.Powrzucam jeszcze na grupy na fb.
Killatha zaprosiłam Cię do znajomych i dodam jako administratora wydarzenia abyś mogła zmieniać, dodawać itp.
Zamówię jeszcze banerek u amyszki, robi piękne i więcej osób zobaczy na miau.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie maja 03, 2015 15:54 Re: ślepaczek - Zabrze

Bardzo sympatyczny kotek , mam nadzieję że szybko znajdzie domek :1luvu: :ok:

A tu banerek dla przystojniaka ;)

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/mgccg][img]http://i.imgur.com/D2J0kE1.gif[/img][/url]

I moc kciuków za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie maja 03, 2015 16:06 Re: ślepaczek - Zabrze

Amyszko dziękuje z całego <3 . Na Ciebie zawsze można liczyć :201430
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon maja 04, 2015 5:33 Re: ślepaczek - Zabrze

Ja ze swej strony również dziękuję :1luvu:
Bardzo się cieszę, że nie ma tutaj jakiegoś dramatu, kotu nie grozi schron, nie jest chory, jest dobrze karmiony, jest pod opieką weta.To, że nie widzi też mu nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu, bezbłędnie trafia do kuwety, do misek, porusza się po altance nie obijając się o sprzęty.Nawet na wolności jakoś sobie radził, ale to już było stąpanie po cienkim lodzie.Jest taki miły, spokojny, wiem, że Killatha ucięła sobie drzemkę na działce z kotem w objęciach.Taki kot to skarb, żywa przytulanka.

ewar

Post » Pon maja 04, 2015 9:47 Re: ślepaczek - Zabrze

dziękuję Wam bardzo
jak zajrzałam i poczytałam to łezka mi się w oku zakręciła
przepraszam, że nie napisałam nic wczoraj, ale kiedy wracam z działki to jestem wręcz nieprzytomna ze zmęczenia, a jeszcze przecież domowe tałatajstwo oczekuje, że wymiziam i poprzytulam
Randy jest absolutnie bezproblemowy, w altance nie zmieniam rozmieszczenia sprzętów i teraz już lata po pięterku jak po doskonale znanym terytorium, nawet wskakuje na krzesło
a przecież tylko dwa razy mu pokazałam co to jest i co można z tym zrobić

Killatha

[poprzednia][następna]