[MAM]Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 24, 2014 18:13 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

właśnie tak było z moim schroniskowym...nie planowałam go brać, pojechałam do schronu zawieźć tylko na zime koce i jedzenie....ale ona tak na mnie spojrzała, i przyszła sie przymilać, choć jak się dowiedziałam była ledwo żywa i na co dzień prawie sie nie ruszała ze swojego posłania. Uparłam się na nią i koniec. Bardzo wojowałam ze schroniskiem bo nie chcieli mi wydać chorego kota a nie mieli środków by ją leczyć. Okazała mi potem przez tych kilka lat tyle miłości, że nie żałuję ani trochę. Tak więc mam nadzieję że będzie i tym razem, i z brytyjczyka lub czegoś do niego podobnego mogą wyjść nici. Na razie czekam aż się zastanowią nad moją ankietą, problem jest tylko taki że ja nic o życiu tej kotki nie wiem....skąd się wzięła w azylu, i nic nie mogę znaleźć. No nic, zobaczymy.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Pt kwi 25, 2014 19:59 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.
Rambo, Tilli i Puszek już w Londynie :)

Koffinka

Od: Nie gru 15, 2013 0:30

Post » Czw maja 08, 2014 17:44 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

Kochane,
dziękuję bardzo za wsparcie i pomoc w moich poszukiwaniach. Wydaje się że się udało i od kilku dni mam ją w domu. Zabrana z DT z Mińska Maz. - bardzo dziękuję za wizytę DT i bardzo miłą i długą konwersację - i mimo że przyjechano do mnie tylko na "wizję lokalną" przywieziono Kotkę od razu na moją prośbę abym mogła się z nią osobiście zapoznać i wynik był taki, że od razu została. Pierwszych kilka dni było dość trudnych bo obie kotki mają "charakterek" i obawiałam się o to czy się dotrą, ale na chwilę obecną wszystko wydaje się być na prostej drodze. Moja zwykle bardzo broniła swojego terenu i zapędzała kocich gości pod kanapę, i wreszcie trafił swój na swego ;-)
Mam nadzieję że wszystko się ułoży, i to w momencie kiedy w zasadzie poddałam się i szukałam po prostu "tej" kotki bez względu na rasę i kolor.
Poki co, Soczi - bo tak została nazwana przez DT - zamieszkała w szufladzie ze skarpetami którą uwielbia ;-) oczywiście czystymi ;-).
A....i nie jest brytyjczykiem a raczej rosyjska niebieska ;-)
Dziękuję
Obrazek
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Czw maja 08, 2014 19:12 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

Gratuluję dokocenia. Kicia śliczna :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Czw maja 08, 2014 19:21 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

dziękuję, ale mimo wszystko czuję pewien niedosyt, gdyż miałam upatrzonych jeszcze kilka cudownych futrzaków. Mam nadzieję że przyszłość pozwoli mi dokocić się jeszcze bardziej. Wtedy do Was wrócę w tej sprawie ;-)
A póki co jak zwykle będę obserwować inne wątki.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Czw maja 08, 2014 20:00 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

A jednak niebieszczak! :mrgreen:
Gratulujemy!
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw maja 08, 2014 20:05 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

A jednak.....widać grunt to nic na siłę ;-) Ale wiecie co, chyba tak samo cieszyłabym się z każdej nowej kici która da się kochać ;-)
Ostatnio edytowano Pt maja 09, 2014 6:07 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przenioslam na NASZE KOTY - opowieści o rezydentach - blaski i cienie życia z kotami
ObrazekObrazek

kasiamarta79

[poprzednia]