Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 10, 2011 10:29 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

MalgWroclaw pisze:A tu Florka ma nowe zdjęcia. Florka rzadko bywa poza spaniem, a tu przyszła na parapet, zobaczyć, co widać za szybą i mówi, że pozdrawia Florkę cioci Mateosi :D

Obrazek Obrazek

Fasolka

Kochane, ależ nam wstyd, że tak zaspałyśmy i dopiero prawie przed południem się witamy :oops: :oops: :oops: . Czyli u Was dzisiaj pierwszy dzień z feliwayem? Mamy nadzieję, że zadziała.
Fasolinko, biedulko, rzeczywiście kołnierz może Cię dodatkowo jeszcze zestresować. Trudno w nim chyba nawet jeść, nie mówiąc o zabawie czy wygodnym spaniu. Tak na "ludzkie oko", to już ta siatka wydaje się mniej kłopotliwa, ale kto może wiedzieć, jak coś takiego zniesie mała Kicia? Pewnie nie ma innego wyjścia, tylko popróbować jednego i drugiego. A może na razie dać przez parę dni szansę feliwayowi? No cóż, nic Wam nie doradzimy sensownego, możemy tylko mnożyć wątpliwości :( i trzymać łapki, kciuki i co tylko jeszcze się da :ok: :)
Dziękujemy za zdjęcia najśliczniejszej Florci. :1luvu: mif

mateosia

Od: Nie wrz 11, 2011 18:41

Post » Sob gru 10, 2011 15:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Fasolko, jest tak ciepło, że Maksia wyszła na środek pokoju 8O,
teraz ulokowała się pod kanapą.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Sob gru 10, 2011 15:32 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Potem Wam odpiszę, bo puszczę do kompa dużą, bo nie może się doczekać. Niech ma :wink:
Duża poszła w odwiedziny do Małej Mi... i resztę sama opowie
Fasolka

Byłam u Mi, która dziś ma na imię Gizelka. Mieszka daleko bardzo, ale to nic. Gizelka została zabrana jako towarzystwo dla Lucka, który czuł się samotny (choć ma dwoje Dużych i Małych Dużych). Pan, który odbierał Gizelkę, ujął mnie opowieścią o tym, jak to Lucek nasikał na Jego poduszkę, czego Pan nie zauważył i przyłożył głowę do snu. Poduszka została wyrzucona, a Pan powiedział: "to nic, coś mu widocznie nie pasowało".
Dziś zaraz przy drzwiach powitał mnie Lucek
Obrazek
potem Lucek siedział i patrzył
Obrazek Obrazek
a że moja ręka pachniała przyjemnie kotami, więc Lucek postanowił zbadać odłożoną kurtkę, czy też pachnie
Obrazek
Gizelka poszła na pawlacz, gdzie podobno zawsze chodzi, jak przychodzi ktoś do domu, więc poszłam Ją odwiedzić, przy okazji stwierdzając, że ma tego śmiesznego zezika, którego miała :D
Obrazek Obrazek
Później Gizelka nawet zdecydowała się zejść na dół
Obrazek ObrazekObrazek
potem Lucek i Gizelka razem jedli, ale nie chciałam przeszkadzać
Obrazek
a przed moim wyjściem tak sobie leżała
Obrazek
a potem poszła pod schody
Obrazek
Duży mówi, że Gizelka wciąż nie do końca ufa mężczyznom, ale bardzo kocha Żonę. Lucek był troszkę zazdrosny na początku, potem zeszczuplał, bo zanim się zorientował, czym jest konkurencja do misek, to już były puste :lol:
Podobno też koty wolą teraz własne towarzystwo, kiedyś Lucek się denerwował, jak nikt się Nim nie zajmował.
Wszyscy tam ich kochają.
duża Fasolki
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 10, 2011 15:55 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Rewelacyjne wiesci :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob gru 10, 2011 15:58 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

To taki prawdziwy domek ma Lucek I Gizelka, taki jak nasze, gdzie kotki są u siebie, a nie tylko są tolerowane. Ale fajny pawlacz :wink: :mrgreen:
Haker

Haker1

Post » Sob gru 10, 2011 17:20 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Fasolko!
zapytaj proszę swoją Dużą gdzie kupuje Fileway i za ile, dobra?
bo nasza znalazła na Allegro taki do kontaktu + pojemniczek za 84 zł
to strasznie dużo, ale podobno pomaga
u nas Maciek "szczy po ścianach" (słowa Dużej) jak się zestresuje
a ponieważ cały czas jest zestresowany, to i cały czas sz... y po ścianach...

dramat, mówię Ci Fasolko, po prostu dramat!
Jolka
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob gru 10, 2011 17:34 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Jolka,
tu kupiła feliway:
http://www.kuchniapupila.pl/?PHPSESSID=&q=Feliway
całość 100,76 zł
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 10, 2011 17:38 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

urwiniu pisze:Cześć Fasolko :1luvu: Jestem, choc dopiero na 2 stronkę się załapałem :( Koffam i cudowne zdjęcie Ci Duża zrobiła, naprawdę :1luvu: Ty taka szczupła jesteś. Duża powiedziała, że przy Tobie wyglądam jak hipopotam,no. Ale nie wiem co to więc się nie stresuję za bardzo,no
TygRych

Duża mówi, że te hipcie są miłe :lol:
Ale Ty jesteś kotkiem i ja Ciebie też :1luvu:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 10, 2011 17:39 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

A tu mi jeszcze zrobiła takie zdjęcie (jak wróciła), dla równowagi burości - tak mówi
Obrazek
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 10, 2011 17:45 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Jolka a sam dyfuzor by was urządzał, my teraz nie potrzebujemy to możemy pożyczyć na jakiś czas.
Na jakiś czas, bo nie wiemy, czy w lutym, jak u córki Dużej pojawi się malutka, jej koty nie będą potrzebowały "odstresowacza".
Kupicie tylko wkład i zobaczycie czy pomoże.
Haker

Haker1

Post » Sob gru 10, 2011 17:55 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Haker1 pisze:Jolka a sam dyfuzor by was urządzał, my teraz nie potrzebujemy to możemy pożyczyć na jakiś czas.
Na jakiś czas, bo nie wiemy, czy w lutym, jak u córki Dużej pojawi się malutka, jej koty nie będą potrzebowały "odstresowacza".
Haker

Haker, a gdzie Ty mieszkasz?
Jolka
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Sob gru 10, 2011 17:56 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

ewa_mrau pisze:
Haker1 pisze:Jolka a sam dyfuzor by was urządzał, my teraz nie potrzebujemy to możemy pożyczyć na jakiś czas.
Haker

Haker, a gdzie Ty mieszkasz?
Jolka

Haker mieszka w Poznaniu. Duża na allegro widziała sam wkład za 30 zł.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 10, 2011 17:57 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

MalgWroclaw pisze:Jolka,
tu kupiła feliway:
http://www.kuchniapupila.pl/?PHPSESSID=&q=Feliway
całość 100,76 zł
Fasolka

o rany, Fasolko, to na Allegro jest taniej!
o tu: http://allegro.pl/feliway-feromony-wkla ... tabsAnchor
Jolka[/b]

ewa_mrau

Post » Sob gru 10, 2011 17:58 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Jest taniej, ale jak duża szukała, to wcale nie było :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 10, 2011 18:01 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 5.

Ale jak do tego doliczyć przesyłkę to za dużo taniej nie wychodzi. U moje córki w sklepie jest za 93,90 wkład i dyfuzor Feliway Koci feromon

Haker1

[poprzednia][następna]