Odnaleziony po 7 miesiącach Gucio - nasza codzienność :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 22, 2010 13:03 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Tak pooblepialiśmy lecznice, nie ma ich za wiele w okolicy, ale dotarliśmy również na Gagarina (to taka całodobowa lecznica w okolicy).
Właśnie wstaliśmy po nocno-porannych poszukiwaniach. Idziemy dalej oblepiać okolicę, zaglądać do piwnic z okienkami. Wytropiliśmy jedną nową piwnicę, gdzie jeszcze nie byliśmy.
Czy to możliwe, żeby kociak taki zawsze ciekawy świata i ludzi nagle zapadł sie pod ziemię? Przecież nie mógł! Troszkę się zregenerowaliśmy i idziemy szukać... Zaraz przyjdą mrozy...
Biedny Gutek... mój malutki ;(
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Pon lis 22, 2010 13:51 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Teraz skupimy się na obklejaniu ogłoszeniami dalszych okolic. I sprawdzeniu piwnicy z otwartym okienkiem.
W nocy poszukiwania z latarką.
Napisałam do Delfinki, czekam na wieści od niej. Jak na szpilkach. Ale wierzę cały czas, że Gutek żyje i czeka aż go znajdziemy!
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Post » Pon lis 22, 2010 17:54 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Piwnice sprawdzone - nic :( Pojawił się tylko w okienku zdziwiony kocurek i czmychnął co sił nogach jak poświeciłam latarką.
Obwieszone okolice Bernardyńskiej Wody, znów bazarek na Sadybie (ciągle zrywają ogłoszenia), Limanowskiego, Korczyńskiej, Bonifacego i powrzucane ulotki do skrzynek w dzielnicy willowej.
Gdzie mamy dalej szukać? Już odchodzę od zmysłów?

nurmi

Post » Pon lis 22, 2010 18:09 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Spróbuj dać ogłoszenie w Metro,mnóstwo ludzi czyta tę gazetę.Współczuję bardzo bo wiem co to znaczy.Moj zgubił się na działce i przez trzy dni był zamknięty w domu mojej sąsiadki a że dom murowany i miał solidne okna to nawet jego wołania nie było słychac.
Wiem że koty zawsze odnajdują drogę do domu .
Trzymam wielkie kciuki za kicia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon lis 22, 2010 19:49 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Cóż Ci biedaku poradzić...
Mogę tylko dodawać otuchy, tak jak i mnie dodawało otuchy to forum.
Ile ja się naryczałam (aż mój TZ tracił cierpliwość), co noc sniło mi się kocisko - zawsze, że go odnajduję... Raz mi sie przysnił siedzący pod świerkami, myslałam, ze to w moim ogrodzie, a odnalazłam go pod świerkiem ale w ogrodzie cudzym...
Zaciskamy pazurki z całej siły i prosimy: kocie daj się odnaleźć... Kocie, no....
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pon lis 22, 2010 20:31 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Nie poddawaj sie.Rycz sobie,módl sie,wsciekaj... ale nie odpuszczaj.Zimnica idzie.
Pomodlimy się razem z tobą,bo inaczej nie jestesmy w stanie pomóc. Ale wiedz,ze jest wiele osób którzy trzymają za Was kciuki i wierza w dobre zakończenie.
Ku pokrzepieniu serca i celem dodania otuchy (ale to nie są wszystkie dobrze zakończone historie)
viewtopic.php?f=1&t=104532&hilit=+w%C4%85tek+kot%C3%B3w+odnalezionych&start=0

delfinka odezwała sie?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 22, 2010 21:10 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Moi kochani, bardzo dziękuję za słowa otuchy, bardzo mi pomagają. Właśnie siedzę w pracy i drukuję kolejne 400 ogłoszeń (200 już wisi w okolicy)...
Zadzwonił jakiś chłopak, że widział podobnego kota, ale raczej bez obróżki na Zawadach (to kilka kilomentrów od miejsca zaginięcia).. ale kot może szukać.. nie Sadyby, z której zwiał, a swojej drabinki i balkoniku na Grochowie... tylko idzie w złą stronę... osiwieję..
Guniaczku daj się odnaleźć, bardzo tęsknimy.
ale muszę powiedzieć, że wierzę jakoś mocniej i bardziej, nie wiem, optymizm nagle przyszedł, MUSI SIĘ ZNALEŹĆ, MUSI GDZIEŚ BYĆ!!!!
Delfinka się odezwała, czekam na wieści od niej.
Dziękuję za zaciskane kciuki i pazurki :* Już nie będe płakała, w deszczu idziemy szukać Gucia. On gdzieś przecież musi być. Sprawdzimy trop na Zawadach, a może jest już jeszcze dalej... w stronę Konstancina? Kto to wie, musimy go wytropić!!!

nurmi

Post » Pon lis 22, 2010 21:21 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 22, 2010 21:23 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

nurmi pisze:Moi kochani, bardzo dziękuję za słowa otuchy, bardzo mi pomagają. Właśnie siedzę w pracy i drukuję kolejne 400 ogłoszeń (200 już wisi w okolicy)...
Zadzwonił jakiś chłopak, że widział podobnego kota, ale raczej bez obróżki na Zawadach (to kilka kilomentrów od miejsca zaginięcia).. ale kot może szukać.. nie Sadyby, z której zwiał, a swojej drabinki i balkoniku na Grochowie... tylko idzie w złą stronę... osiwieję..
Guniaczku daj się odnaleźć, bardzo tęsknimy.
ale muszę powiedzieć, że wierzę jakoś mocniej i bardziej, nie wiem, optymizm nagle przyszedł, MUSI SIĘ ZNALEŹĆ, MUSI GDZIEŚ BYĆ!!!!
Delfinka się odezwała, czekam na wieści od niej.
Dziękuję za zaciskane kciuki i pazurki :* Już nie będe płakała, w deszczu idziemy szukać Gucia. On gdzieś przecież musi być. Sprawdzimy trop na Zawadach, a może jest już jeszcze dalej... w stronę Konstancina? Kto to wie, musimy go wytropić!!!

Dacie radę :ok: BĘDZIE DOBRZE :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Posiedzę tutaj i potrzymam :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lis 22, 2010 21:24 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Kocie, daj się odnaleźć! Kocie.... pliiiiissss....
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pon lis 22, 2010 21:25 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Jeśli to Cię choć troszke pocieszy i da nadzieję,moja Antosia odnalazła sie po 8-miu tygodniach-sama odnalazła drogę do domu,ale tez nie przestawałam jej szukać,nie traciłam nadziei!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lis 23, 2010 1:40 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Leje deszcz, wieje wiatr... Pojechaliśmy Na Augustówkę, gdzie podobno ktoś go przedwczoraj widział.... a tam jakieś bazy Remondis, Sita, betoniarki - wszystkim dozorcom zostawiliśmy ogłoszenia. Nasze ogłoszenie było na przystanku, to pewnie dzięki niemu ktoś zadzwonił. Wyjechaliśmy za te bazy a tam głusza... pola, działki i deszcz... Jak szukać? Liczę, że mały stamtąd jednak zwiał i poszedł gdzieś w stronę ludzi. Tam nawet nie ma się kogo spytać na tych działkach, oczywiście wywiesimy jutro ogłoszenie w koszulce, ale .. no zobaczymy.
Przejechaliśmy przez ulicę między działkami i powrzucaliśmy ogłoszenia do skrzynek w domkach sąsiadujących z lasem i działkami. Masakra... mam nadzieję, że Gucio stamtąd sobie poszedł... bo nie wiem, jak miałabym go tam odszukać...
Jutro dalej wieszamy ogłoszenia... Mam nadzieję, że przestanie padać i będzie go można poszukać w nocy.
Mały, mój Guciaku, bądź silny i dzielny, dasz radę, znajdziemy Cię.. tylko ukaż się komuś, daj jakiś znak, proszę... Guciak maleństwo moje... :* wszystko będzie dobrze, daj radę przetrzymać wszystko, znajdziemy Cię.. ;( ;(

nurmi

Post » Wto lis 23, 2010 2:19 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Maleństwo nasze, moknie gdzieś na deszczu, nie wiadomo gdzie... Mały bądź silny i daj się znaleźć. Kochamy i tęsknimy i odchodzimy od zmysłów...
Siła w ogłoszeniach, mamy jeszcze 470, obwiesimy Zawady, Wilanów i Konstancin. Może tam zawędrował? Okolica, w której zaginął obwieszona łącznie z ogłoszeniami do skrzynek.
Co jeszcze możemy zrobić?
Modlimy się do Tadeusza Jude i Franciszka - odnajdź się już, daj jakiś znak!
<beczy i pije drinka, żeby usnąć...>

nurmi

Post » Wto lis 23, 2010 9:53 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

nurmi,zdjęcie w ogłoszeniach nie pokazuje w ogóle jego umaszczenia a kicia ma umaszczenie marmurek a na zdjęciu wygląda jak burasek w czarne prążki.Mój Franuś jest identyczny jak Gucio tylko ma5 miesięcy.Musisz podać w ogłoszeniach,że to marmurek.Marmurki wyglądają jak koty bengalskie i nawet mają jak one bardzo delikatną w dotyku sierść jak jedwab.
Trzymam kciuki za Gucia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto lis 23, 2010 11:57 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

codziennie wchodzę i marze o tym, ze zobaczę wpis ze kociak juz się znalazł :(

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

[poprzednia][następna]