Srebrny przytulasek Sylwek. Już w nowym domu u Artiego :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 07, 2006 10:42

Fajnie :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob kwi 08, 2006 17:00

Sylwuś dziś był u kontroli u weta. Jeszcze czasem psiknie, czasem kaszlnie, ale poprawa jest znaczna. I węzełki już u wiele mniejsze :ok:
Znowu u weta zastrzyki były, jutro i w poniedziałek z braku auta zastrzyki zrobi TŻ :) W środę znowu do kontroli :)

A po wizycie u weta - błogie lenistwo. Sylwek jakby już zapomniał zupełnie o chorobie i o wszystkim, co było złe. Sami zobaczcie :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob kwi 08, 2006 19:05

Jej jej jej, jaki on jest cudny, piękne zdjęcia!!

Sikkorka

Od: Wto lut 14, 2006 23:12

Post » Sob kwi 08, 2006 19:33

mokkunia pisze:Obrazek

Normalnie błoga sielanka.. Sylwek wyglada rewelacyjnie a na tej fotce ma takie madre oczyska. Takie zamyslone.

Arti

Od: Czw lut 23, 2006 0:00

Post » Sob kwi 08, 2006 19:51

Arti pisze:Sylwek wyglada rewelacyjnie a na tej fotce ma takie madre oczyska. Takie zamyslone.

Bo to mądry Kot jest Arti :)
Dziś w drodze powrotnej z lecznicy, już na drodze osiedlowej wypuściłam go z transporterka, a on ułożył się tuż przy przedniej szybie, za kierownicą :twisted: i wzbudzał ogromne zainteresowanie wszystkich mijających nas zmotoryzowanych i pieszych :twisted: Pewnie chciał TŻtowi pomóc w prowadzeniu auta, albo sam chciał się odwieźć do domku :)

mokkunia

Post » Sob kwi 08, 2006 21:08

Ja mysle, ze on po prostu chcial przejac role pilota... ;-) i pokierowac Was "kocimi drogami". Zebyscie wszystkie dziury omineli.
A nie mowil Sylwek przypadkiem czy podroz do Bydgoszczy tez juz zaplanowal? :wink:
A jak tam jego futerko? widac ze chyba wyladnialo, "szorstkowatosc" ustapila?

Arti

Post » Sob kwi 08, 2006 21:37

mokkunia pisze:A po wizycie u weta - błogie lenistwo. Sylwek jakby już zapomniał zupełnie o chorobie i o wszystkim, co było złe. Sami zobaczcie :1luvu:

Obrazek

i tak trzymac :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon kwi 10, 2006 11:25

Sylwuś jest rozpieszczony :!: Ciekawe kto go tak rozpieścił... 8) :lol: :roll:
Dziś po raz pierwszy zagrzebał mokre jedzonko w miseczce. A wiecie czy zagrzebał? Suchym z miseczki obok :twisted:
Nastepnie poszedł do Shibaska miseczki (a ta stała na środku pokoju, żeby Shibasek mógł spokojnie zjeść), przegonił Shibaska i... zagrzebał mu miseczkę... dywanikiem :twisted:
Dobrze, że nie znalazł miseczki Leosia na parapecie :) :twisted:

mokkunia

Post » Pon kwi 10, 2006 14:44

jak to się stało, że ja tego wątku wcześniej nie widziałam??? :oops:
Mokkunia, to Sylwek tak się w sobote wydzierał w transporterku u doktor Ewy? kolorki te same co na zdjeciach, ale on w naturze duuuuużo ładniejszy jest! i ruchliwy :D żywe srebro - jak mówiła moja babcia :D

no to kciuki za jak najszybszy wyjazd do domku! :ok: Przecież tam czekają! :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon kwi 10, 2006 14:50

No Georg-inia, jak mogłaś przegapić wątek z miłością mojego życia - Sylwkiem :twisted:
Tak, to ten gagatek był w sobotę w transporterku u weta :D Oj, ruchliwy jest on niesamowicie, gadatliwy, rozpieszczony i przesłodki :oops:

mokkunia

Post » Pon kwi 10, 2006 14:50

To pewnie zaraz po Wielkanocy wyląduje w nowym domku :?: :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon kwi 10, 2006 14:54

W planach mamy wyjazd w majowy weekend dopiero do Bydgoszczy i wtedy w końcuuuuuuuu mam nadzieję Sylwka oddam w ręce Artiego :D

mokkunia

Post » Pon kwi 10, 2006 19:13

mokkunia pisze:W planach mamy wyjazd w majowy weekend dopiero do Bydgoszczy i wtedy w końcuuuuuuuu mam nadzieję Sylwka oddam w ręce Artiego :D

Tylko jak my do majowego(!) weekendu doczekamy... :( My tu tesknimy za kotem, ktorego tylko na zdjeciu widzielismy... 8O Normalnie Casanova z niego...
Jak tam jego zdrowko? Juz dobrze?

Arti

Post » Wto kwi 11, 2006 12:12

Dziś a jeśli nie zdążę to jutro Sylwek idzie do kontroli do weta. Dostanie drugi zastrzyk na świerzba i zostanie poddany gruntownej ocenie. Nasza wetka sprawdzi, czy jest juz całkiem zdrów. Jeśli tak będzie - zaczynamy dla Sylwka szukać transportu do Bydgoszczy. Nowy domek nie może się już go doczekać, a my do Bydgoszczy będziemy jechali dopiero w maju i obawiam się, że wtedy Sylwek tak już będzie zadomowiony a ja tak zakochana :oops: że nie będę mogła do oddać :twisted:
Tak więc wszystko zależy od wyników kontroli.

mokkunia

Post » Śro kwi 12, 2006 12:10

Sylwuś postanowił mnie chyba przeszkolić z kocich chorób i ich pielęgnacji :evil:
Tym razem wizyta u weta zakończyła się odkryciem grzybka tuż przy uszku :(
Sylwek dostał szczepionkę na grzybka, maść do smarowania i... leczymy.
Mi już ręce opadły wczoraj, ten diabełek mi to chyba specjalnie robi :oops:
Nowy domek ma jednak dużo serca dla Sylwusia, dzielnie znosi informacje o chorobach Sylwusia i ciągle przesuwane terminy wyjazdu do nowego domku. I czeka na niego, tęskni bardzo. I wspomaga nas finansowo w leczeniu.
Sylwuś, Ty się nie wygłupiaj, ja już o grzybku wiem wszystko, nie musiałeś mnie szkolić :evil:

mokkunia

[poprzednia][następna]