Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 15, 2014 10:29 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

<3 <3 <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto lip 15, 2014 19:08 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Faktycznie to już miesiąc 8O , ależ ten czas leci.
To ja dziękuje za domek ze snów dla kotki :1luvu: Bardzo też chciałam, aby Pafnucy był szczęśliwy, miał towarzystwo i ogromnie się cieszę, że to się udało :dance: :dance2: :dance:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 16, 2014 9:32 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Oj leci czas, niesamowicie szybko. Jakby to było wczoraj pamiętam kiedy wzięliśmy Pafnucka do siebie, był takim małym przestrachulcem. Teraz to nie ten kot. Pokochałam te zwierzęta mimo tego, że kompletnie ich nie znałam. Ale poznaję i chyba dobrze mi idzie 8O Koty zrobiły dziurę w moskitierze którą zamontowaliśmy w sypialni (okno mamy zabezpieczone blokadą, moskitiera na użytek gatunku ludzkiego) i dzięki temu urządziły sobie kolejne polowanie na owady, taranując wszystko po drodze :twisted:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Śro lip 16, 2014 10:21 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Podejrzewam, że dziura w moskitierze to dzieło Milo :evil:

ewar

Post » Śro lip 16, 2014 10:43 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Ha! Istnieje takie ryzyko, bo ostatnio przyłapałam malucha na majstrowaniu przy siatce 8O Ale nic nie zrobiła bo pyszczek ma za szeroki i nie mogła wsadzić w to miejsce :twisted: Kombinacja jednak była, a jakże. A Pafnucy siedział i patrzył na nią z pyszczkiem myślą nieskalanym :D

kotelsonciorny

Post » Śro lip 16, 2014 11:59 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Dzień dobry :201461
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 16, 2014 13:14 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

aannee99 pisze:Dzień dobry :201461

Witamy witamy, zapraszamy częściej :1luvu:

kotelsonciorny

Post » Czw lip 17, 2014 9:54 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

kotelsonciorny pisze: Koty zrobiły dziurę w moskitierze którą zamontowaliśmy w sypialni (okno mamy zabezpieczone blokadą, moskitiera na użytek gatunku ludzkiego)

My zamontowaliśmy moskitiery metalowe. Są wytrzymałe - koty łapią muchy, które wlatują przez balkon ( tam jest siatka) , skacząc na te moskitiery i jest ok.Tzn. póki co nie ma zniszczeń. Swoją drogą rozśmiesza mnie, że moskitiery uniemożliwiają wylatywanie muchom z domu, siedzą na siatce metalowej i koty sobie polują... Po niewłaściwej stronie są te muchy :D hahaha.

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Czw lip 17, 2014 12:03 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

bb0702 pisze:
kotelsonciorny pisze: Koty zrobiły dziurę w moskitierze którą zamontowaliśmy w sypialni (okno mamy zabezpieczone blokadą, moskitiera na użytek gatunku ludzkiego)

My zamontowaliśmy moskitiery metalowe. Są wytrzymałe - koty łapią muchy, które wlatują przez balkon ( tam jest siatka) , skacząc na te moskitiery i jest ok.Tzn. póki co nie ma zniszczeń. Swoją drogą rozśmiesza mnie, że moskitiery uniemożliwiają wylatywanie muchom z domu, siedzą na siatce metalowej i koty sobie polują... Po niewłaściwej stronie są te muchy :D hahaha.

Haha, a to paskudne zrządzenie losu :twisted: Muchy nie wiedzą na co się piszą :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Czw lip 17, 2014 12:22 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

:201461
Obrazek

aannee99

Post » Sob lip 19, 2014 12:23 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

U nas gigantyczny upał. Koty są tak leniwe, że Pafnucemu uciekła z łapek lekko ospała mucha :mrgreen: Annuszka na balkonie, Pafnucy chyba pochłonął już odpowiednią ilość ciepła bo zajął honorowe miejsce na fotelu. Oba śpią. Ludzie mają mniej relaksu, od rana stoję przy garach (nienawidzę gotować :evil: ).

kotelsonciorny

Post » Sob lip 19, 2014 13:50 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Upał faktycznie straszliwy, zaraz muszę wsiąść na rower i popedałować pod hutę.A najchętniej dołączyłabym do kotów, wszystkie śpią :D

ewar

Post » Sob lip 19, 2014 14:10 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

kotelsonciorny pisze:Ludzie mają mniej relaksu, od rana stoję przy garach (nienawidzę gotować :evil: ).

Ja mam pracę dodatkową, nie mam siły nawet zacząć, przeciągam od rana jej rozpoczęcie, ale chyba trzeba się wziąć. TERAZ !

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Pon lip 21, 2014 9:40 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Witomy po weekendzie :mrgreen: który de facto był bardziej męczący niż dni w pracy, kiedy w czasie upałów chłodzę tyłek klimatyzacją. Koty, jak długie, wylegiwały się na zimnych płytach, miski z wodą porozstawiane, parę razy był weszła w nie, ale widzę że koty przynajmniej w taki upał piją. Wczoraj ruszyliśmy nad wodę, ale w łódzkiem zbytnio nie ma fajnej, czystej plaży dlatego pojechaliśmy do gminy Jeziora Wielkie, to już kujawsko-pomorskie. I.. nie znaleźliśmy miejsca, żeby zaparkować. Wszędzie są zakazy, a policja od początku do końca miasteczek wciska mandaty za wycieraczki. Z tego tytułu zrobiliśmy sobie wycieczkę do Gniezna, ale poza ścisłym centrum nic nie zobaczyliśmy bo upał był wręcz niemiłosierny. W drodze powrotnej skręciliśmy do Przyjezierza (super miasteczko, nad Jeziorem Ostrowskim) i wreszcie udało nam się znaleźć miejsce, więc koniec końców wylądowałam na plaży. Przyznam szczerze, że lato w mieście mnie wykańcza :evil:

kotelsonciorny

Post » Pon lip 21, 2014 10:00 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

A ja też byłam nad wodą.Pojechałyśmy z siostrą rowerami nad San.Plaży wprawdzie tam nie ma, ale mamy fajne miejsce.Siedziałam na kamieniach, nogi miałam w wodzie, a tam jest taki silny prąd, że czułam się jak w jacuzzi :lol:
U mnie jest okropnie gorąco w mieszkaniu, kotów mi bardzo szkoda, cierpią,starają się przesypiać upały, a chętnie w nocy wychodzą na balkon.

ewar

[poprzednia][następna]