Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 22:27 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Ja mam torbę z kotami :mrgreen:

Obrazek

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw paź 13, 2011 15:08 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Myszolandia :evil: i nie pytaj Ewuś czemu to to

Sylwia wiesz, że przekomarzam się z Tobą.... :twisted: ale faktycznie długo trwa zanim na swoim dysku znajdę jakiekolwiek zdjęcie, które uznam, że mogę Wam pokazać, zmniejszę w Fotosizer i wczytam do Photobucket. Teraz dużo korzystam z Fotosika tego co dawniej wklejałam jako miniaturki. Bardzo dużo odrzucam...

Właśnie słowo ‘ zdjęcie”. Znajomy opowiadał mi, że kogoś poproszono o zdjęcie grzejnika.... i ten ktoś zdjął czyli zdemontował komuś kaloryfer zamiast przysłać zdjęcie czyli fotografię....

juana pisze:Ja mam torbę z kotami :mrgreen:
Świetna torba!

czarna.wdowa „Dodatkowo na kominku trzy drewniane figurki kotów różnej wielkości, które kiedyś dostałam w prezencie
Zawsze się śmieje kiedy któryś z moich futrzaków siada obok próbując wtopić się w tłum

Wierzę w to – na pewno wygląda to bardzo komicznie!

kussad pisze:Kasiu Ty wiesz jak tęsknię za takim przytulonym do mnie kotkiem - Choco przegania Mikusia :( przy Mruczusiu nie miała nic do powiedzenia bo to on był pierwszy i rządził :D

kussad pisze:[Najpiękniejsze są czarne koty i kotki :1luvu:

Tak napisałam u Izy. Sama mam i miałam koty w innym kolorze bo tylko takie nas wybrały i pogodziły się z suczką a czarne mogę tylko podziwiać! :|

Na FB natknęłam się na coś takiego: http://www.facebook.com/#!/notes/afn-fu ... 9905910863
Nie ma opcji „wezmę udział” i możliwości zaproszenia znajomych – polega na udostępnieniu i „polubieniu”
„Mamy sponsora na Facebooku! Za każdego fana, który w ciągu najbliższych dni dołączy do profilu Omegamed, nasza fundacja otrzyma 1 zł na pomoc bezdomnym zwierzakom, dlatego łapcie za myszki i dołączajcie do fanów profilu Omegamed. Dziękujemy! http://www.facebook.com/pages/Omegamed/115217871893847

Wczoraj świeciło słońce, było 12 stopni a po południu dokładnie w chwili gdy wracałam w stronę domu lunął deszcz i to taki, że mimo parasola częściowo przemokły mi spodnie bo silno zawiewało a ja wcale nie szłam prosto do domu... tylko dopiero za dwie godziny.... tradycyjnie przemarzłam, przemokłam....
To było prawdopodobnie wtedy gdy Michel Platini zwiedzał Stadion i deszcz przeciekał przez dach...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 14, 2011 9:36 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Wczoraj 13 października minęło 5 lat odkąd jestem tutaj z Wami.
Słyszałam wcześniej o forum nawet nie wiem od kogo. Kilka miesięcy wcześniej poznałam forum dogomania, potem utworzyłam Bloga na onet.

Tutaj pojawiłam się: viewtopic.php?f=1&t=50796

Poznawałam Was już w ciągu dwu pierwszych tygodni w tej kolejności – Alusia, Grzegorz, Monika, Dorota... Jesteście tutaj z nami cały czas – bardzo Wam dziękuję ! :1luvu:

Dziękuję też Wszystkim Pozostałym Stałym Gościom , że jesteście tutaj z nami! Dla Was prowadzę ten wątek! :1luvu:

Nie mam ciasta ani szampana żeby Was poczęstować.... :(

Bywałam w ciągu tych 5 lat też na innych wątkach, zawierałam inne znajomości ale szybko znikałam z wątków, na których ktoś nie zauważał moich postów ani porad i po prostu nie mieliśmy wspólnych tematów ... – nie mam na to czasu ani ochoty ... Jeszcze inne wątki pogubiłam gdy pojawiły się ich kolejne cześci i odwiedzam je rzadziej :twisted:

.....
Pelargonie białe, na których mi zależy już przesadziłam i zabrałam do domu.......... zapowiadają ochłodzenie...

Wczoraj napisałam tak:
Do remontu balkonu oczywiście nikt nie przyszedł więc dobrze, że nie demontowałam kocich zabezpieczeń chociaż balkonu już nie otwieramy - za zimno....
Rano gdy wstałam było jeszcze szaro.... buuu....
Wróciłam późno do domu. Wykonałam wszystkie domowe obowiązki, odpowiedziałam na wiadomości na FB i wcześniej padłam więc nowego posta nie było....

Dziś rano na balkonie na I piętrze od strony podwórka miałam 4 stopnie, u koleżanki na peryferiach Warszawy było skrobanie szyb w samochodach. Ludzie już wczoraj zaczęli chodzić w rękawiczkach ...

Pojawiło się wydarzenie do rozsyłania: http://www.facebook.com/pages/Omegamed/ ... 3290384597

Chodzi o polubienie tego profilu: http://www.facebook.com/pages/Omegamed/115217871893847

Omegamed Czekamy na chwilę, gdy okrągły 1000 zł zostanie przeznaczony na chrupki dla futer, czyli gdy profil polubi łącznie 1447 osób. Oraz: śpijcie dobrze :)
10 godz. temu · Lubię to!Nie lubię · 1 osoba

O godzinie 9:35 Lubią to: 907
.........
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 14, 2011 9:54 Re: Choco, 5 lat z Wami!

A ja dziekuje Ci za to, ze jestes... :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt paź 14, 2011 10:02 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Pozdrawiamy jesiennie już :)

Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 14, 2011 11:53 Re: Choco, 5 lat z Wami!

Dorota pisze:A ja dziękuję Ci za to, że jesteś... :D

Bardzo dziękuję Dorotko – miło mi!

Pięknie to napisałaś – właśnie te same słowa usłyszałam wczoraj w reklamie w telewizji i zapamiętałam... :1luvu:

Dziś rano? - budzę się dość późno jak na mnie, wstaję, podchodzę do okna od strony podwórka chcąc sprawdzić temperaturę i co widzę – stoi rusztowanie... To jest moje szczęście – balkonów jest 12 w czterech pionach – moje są w dwu z nich. Wieczorem podchodziłam do kaloryfera i sprawdzałam czy grzeje – niestety nie, właśnie ten pion nie działa... Wcześniej patrzyłam na balkony od strony ulicy ale podwórko mnie nie interesowało, śmieci wyrzucałam rano, lało, wiało, było zimno... niczego za oknem nie widziałam...
TZ wiedział, był podczas montażu, nawet bardzo mu przeszkadzał hałas i suka się wszystkiego bała ale powiedzieć mi o tym zapomniał. :evil:
Lepiej, że nie odkryłam tego wieczorem gdy było ciemno – trzeba było dość precyzyjnie przecinać łączenia, żeby niczego nie uszkodzić podczas demontażu zabezpieczenia balkonu dla kotka...
Rano było mi wszystko obojętne, nawet nie zdenerwowałam się. Przydaje się ruchomy czas w pracy. Wiedziałam, że w razie czego mogę zadzwonić do pracy i poprosić o wypisanie przepustki dla uniknięcia spóźnienia. Oczywiście można tez wziąć „urlop na żądanie” ale mam za dużo godzin do odbioru, żeby z takiego powodu tracić normalny urlop...
Do pracy zdążyłam, skrzynki z kwiatami zdjęłam. Nie poszłam tylko na spacer z suczką – TZ dziś szedł na późniejszą godzinę więc mi się chociaż to udało...
Szkoda tylko, że wszystkie rozsady do ogródka skalnego są teraz w mieszkaniu – muszę je szybko posadzić na działce bo mi się rozhartują...

Czy pamiętacie o głosowaniu na wewnętrznej ankiecie do konkursu KrakVet http://tnij.org/np7z – jutro ostatni dzień aktywności ankiety... ciągle jest prawie równa ilość głosów...

Hi, hi, hi, hi – „pustamiska” trafiło do mnie nawet przez służbowego maila, koleżanka nie wie, że jestem na jakimkolwiek forum... strona wygląda teraz troszkę inaczej http://www.pustamiska.pl/pl/index.php

Zawsze jest bardzo miło podczas różnych akcji gdy zauważymy, że Ktoś Znajomy też dołączył! :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 14, 2011 12:01 Re: Choco, 5 lat z Wami!

Ja również się cieszę, że Cię poznałam :)
I że 5 lat temu zamieszkała u mnie Pysia :P

Erin

Post » Pt paź 14, 2011 21:35 Re: Choco, 5 lat z Wami!

Postanowiłam się wprosic na wąteczek,
tak po cichu sobie zawsze oglądam foteczki
śliczne zdjęcia i zwierzątka :D
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt paź 14, 2011 21:59 Re: Choco, 5 lat z Wami!

meggi 2 pisze:Postanowiłam się wprosic na wąteczek, śliczne foteczki i zwierzątka :D

Serdecznie witamy Nowego Gościa i zapraszamy częściej :ok: Bardzo nam miło!
Miałam kiedyś przez ponad 8 lat Mruczusia bardzo podobnego do Twojego :)

Erin pisze:Pozdrawiamy jesiennie już :)]

Śliczne chmury! Pokażę Wam nasze ale przy innej okazji!

Na wątku zostały wklejone wyniki wczorajszych badań Kukiego z Kielc tylko, że my nie wiemy jaka jest ich interpretacja :( :( :(
.......

Nie byłam dawno na swojej działce. Czekałam aż po raz pierwszy mi zakwitną te wysokie bordowe marcinki i... nie zdążyłam – kolejny raz zobaczyłam je w swojej wannie. Oczywiście pozwoliłabym kolejny raz na ścięcie kwiatów dla Teściowej tylko najpierw chciałam zrobić im zdjęcie....

Dajemy kwiaty dopóki jest komu....
kiedyś bardzo dawno temu kupowałam z takiej okazji albo bez okazji storczyka... w zależności od sezonu były to różne kwiaty – piwonie, irysy, niezapominajki, montbrecje – cynobrówki (z naszej działki) , wrzosy.... równie dobre były zerwane gdzieś w terenie po prostu polne kwiaty... na działce miałyśmy ciemno bordowe róże... – po wielu latach nie zdobyłam już dla siebie tej odmiany....
W tamtym okresie bardzo lubiłyśmy fiołki afrykańskie – miałyśmy całą kolekcję w przeróżnych kolorach i w domu i w pracy – wszystkie nowe natychmiast się przyjmowały i pięknie i długo kwitły... Potem, później, teraz - już od lat nie hoduję fiołków - wszystkie rozdałam.... to były tylko nasze kwiaty – moje i Mojej Mamy!

Irysy! - Takie rosły u sąsiada:

Obrazek

Obrazek

I u mnie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze jeden najbardziej pospolity:

Obrazek

Życzymy spokojnych snów i miłego weekendu!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 14, 2011 22:28 Re: Choco, 5 lat z Wami!

i ja się cieszę,że się Ewuś tutaj styknełyśmy :piwa: :piwa: :piwa: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt paź 14, 2011 22:34 Re: Choco, 5 lat z Wami!

Wiewiórek Ci zazdroszczę ;)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob paź 15, 2011 9:00 Re: Choco, 5 lat z Wami!<input class=

Sylwia :1luvu:
Agnieszko specjalnie z ich powodu poszłam sobie na polowanie :twisted:

Czy pamiętacie o głosowaniu na wewnętrznej ankiecie do konkursu KrakVet http://tnij.org/np7z – za 10 godzin koniec aktywności ankiety... ciągle jest prawie równa ilość głosów...
Niektóre z Was widziałam, że już głosowały, niektóre potwierdziły na którego z kandydatów. Głosujemy tak jak nam dyktuje serce. Ja ponownie wybieram inną opcje i widać w moim bannerku kogo popieram.
Związana jestem uczuciowo z innym kandydatem, który nie ma szans więc wybieram innego!
Zaglądnę tutaj ponownie dopiero wieczorem i poznam ostateczny wynik ...

Kuki z Kielc z tego wątka viewtopic.php?f=1&t=122115&start=240 ma FeLV+ - zostały podane wyniki badań tylko, że my ich nie rozumiemy .... :(

Życzymy miłego dnia! :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob paź 15, 2011 9:53 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Pozdrawiamy sobotnio :)

Erin

Post » Sob paź 15, 2011 17:12 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Dzień doberek :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pon paź 17, 2011 8:49 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Witamy się w poniedziałek :)

Erin

[poprzednia][następna]