Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 22:05 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Erin o ciekawe miejsca poprosimy :ok: , Arcana, Basica - to ja teraz muszę termin ustalać z psiapsiółką, co zmotoryzowana :mrgreen: i chyba drugiego auta musimy szukać, bo w jedno nie wleziemy :ryk:
Melduję, że Aslan jest terrorystą jedzeniowym , on ciągle chce jeść .... to co my jemy, albo surowe , kocie to nieeeeee dla niego :twisted: , pańskie podniebienie :mrgreen: i Szantka mu zaczęła wtórować, patrzy, że my chyba coś lepszego mniamamy :ryk: A takie grzeczne foootra mieliśmy .... :twisted: zaraz reszta ferajny od nich się nauczy

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Śro maja 19, 2010 6:17 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Basica pisze:to kiedy robimy Północny Zlocik Ciotek? :piwa:

A kiedy byś chciała? :wink:

Miejsców ciekawych na Podlasiu naszym cudnym skolka ugodno - Supraśl, Arboretum w Kopnej Górze, Silvarium kilka km dalej, Kruszyniany, Bohoniki, Majątek Howieny w Pomigaczach, Suraż, Kurowo, Choroszcz, Tykocin, Kiermusy - to te najbliżej Białego, które polecam.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 19, 2010 6:55 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Iza, jeśli nie masz nic przeciwko, pozwolę sobie wstawić kilka fotek - za zachętę dla Ciotek z Polski :P

Tykocin i Choroszcz (ostatnia fotka):
Obrazek Obrazek Obrazek

Majątek Howieny w Pomigaczach (droga na Turośń i Suraż):
Obrazek Obrazek Obrazek

Z wizytą u polskich Tatarów - Bohoniki (pierwsze foto) i Kruszyniany:
Obrazek Obrazek Obrazek

Erin

Post » Śro maja 19, 2010 7:13 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

kurczę, ale tam u Was ładnie... tylko czemu tak daleko? :roll: raz na święta wielkanocne do Białowieży się wybraliśmy, po drodze odwiedzając Hajnówkę.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro maja 19, 2010 7:29 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Kobieto, jakie daleko? 8O Tylko 280 km :!:
Ja po 500-700 robiłam, żeby pozwiedzać albo się spotkać ze znajomymi :P

Erin

Post » Śro maja 19, 2010 9:44 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Przestańcie dziewczyny, bo mnie zazdrość zeżre :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro maja 19, 2010 10:01 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

hanelka pisze:Przestańcie dziewczyny, bo mnie zazdrość zeżre :mrgreen:

Tu nie ma co żreć, tu trzeba wziadać w pociąg i sruu - 2,5h i w Białym :P

Erin

Post » Czw maja 20, 2010 10:23 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Izu, ale Ty piękne foty robisz :ok: ,
Georg-inia pisze:kurczę, ale tam u Was ładnie... tylko czemu tak daleko? :roll: raz na święta wielkanocne do Białowieży się wybraliśmy, po drodze odwiedzając Hajnówkę.

hanelka pisze:Przestańcie dziewczyny, bo mnie zazdrość zeżre :mrgreen:

aż sama sobie zazdroszczę, że tu mieszkam :mrgreen:

Erin a może jakiś zlocik ogólnopolski kociarzy w Białymstoku zorganizować, tylko parę łapek do pomocy byłoby potrzebnych :mrgreen: :ok:

ellza1

Post » Czw maja 20, 2010 10:49 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Iza :1luvu:
Zlocik mówisz? Spróbować można, tylko ciekawe ilu chętnych by było.

A jak tam srebre cudeńko?

Erin

Post » Czw maja 20, 2010 10:51 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Erin pisze:Kobieto, jakie daleko? 8O Tylko 280 km :!:

tylko że jedzie się cholerne 6-7 godzin :evil: z czego ponad 2 schodzi na ominięcie Warszawy :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw maja 20, 2010 11:10 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Georg-inia pisze:
Erin pisze:Kobieto, jakie daleko? 8O Tylko 280 km :!:

tylko że jedzie się cholerne 6-7 godzin :evil: z czego ponad 2 schodzi na ominięcie Warszawy :roll:

To nie ma rady, ciapągiem trzeba 8)

Erin

Post » Czw maja 20, 2010 20:59 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Z Lodzi pociagiem 1,5 + 2,5 - do przezycia. :wink:
Ja sie zawsze najbardziej obawiam dalszej komunikacji busami, bo szczegolnie w weekendy mozna utknac pare km od celu, a w tygodniu za to pocalowac kosciol czy cerkiew w klamke, bo zamkniete przed zlodziejami :mrgreen:
Planuje np. Siemiatycze i Drohiczyn, ale kto mi powie, czy cerkwie sa otwarte w dni powszednie. Jechac i nie zobaczyc tego? Obrazek

A jakie krajobrazy http://picasaweb.google.pl/antiwitek/BugSierpie2008# :1luvu:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pt maja 21, 2010 6:45 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

O tak, Siemiatycze i Drohiczyn też bym chciała zobaczyć.
Co do cerkwi (podobnie zresztą jest z kościołami) to różnie to bywa.
Ale jak będziesz w Siemiatyczach, polecam pojechać na Św. Górę Grabarkę.
Tam raczej cerkiew jest otwarta przez cały dzień i niesamowita atmosfera tam panuje.
Tylko z komunikacją może być mały problem, bo za dużo autobusów to tam chyba nie jeździ.

A z Łodzi do Białego pociągiem jedzie się około 4-5h, w zależności od tego, ile trzeba w W-wie czekać na przesiadkę.

Erin

Post » Pt maja 21, 2010 21:36 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Na Sw. Gorze Grabarce bylam z miesiac temu :mrgreen: Dojazd pociagiem akurat dobry, wysiada sie w Syczach, a potem spacerek ok. 20 minut wzdluz lasu przez malownicze wioski, o, tą drogą. Bardzo tam ladnie.
W kosciolach czesto sa otwarte przynajmniej zewnetrzne drzwi i mozna popatrzec z kruchty , a cerkwie zwykle zamkniete na klodke.
Koty Elzy nas stad wywala za offtopa. Elza, ostatnie dwa kocie to wiem skad pochodza, a trzy pierwsze przynajmniej podlaskie? :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob maja 22, 2010 7:04 Re: Rudy Król Aslan, okaleczona, kochana Shanti już w domu :-)

Erin pisze:A jak tam srebre cudeńko?

Saszka jest kofffany, duży miś o wielkim sercu :1luvu: , koffffa ludzia bardzo i .... jedzenie :ryk: Motorek ma włączony prawie na stałe jak się pojawiam u niego :1luvu: Dziś jedzie na ciachanie, bo pachnie .... nie teges :roll: , tak myślę, że on domowy był i jak zaczął kocio pachnieć, to jakiś burak go wywalił zamiast ciachać :evil: . Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, żeby kot sam na ręce wchodził i prosił zabierz mnie stąd ..., i jak tu zostawić taki skarb :roll:
No nie mogę już szóstego :oops: , szkoda ....
Mam nadzieję, że znajdzie dobry dom , jest kochany i śliczny. Zdjęcia po weekendzie, zapomniałam aparatu z pracy

ellza1

[poprzednia][następna]