Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 27, 2009 21:29 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm :(( Życzenia.

Bry czór,

Ten pstrąg to był tyko z okazji świąt :? ,
Dziadek nasza Duża nie ugotuje nam karpia, bo ona nie kupuje go na święta
Kiedyś jak mnie jeszcze nie było Duży kupił żywego karpia i ten pływał w wannie, Georguś [‘] go pilnował, aby go nikt nie ukradł Duża nie pozwoliła karpia zabić i po świętach wypuściła go do jednego ze stawów w Łodzi, od tamtego czasu Duży nie kupuje już karpia.

Leoś drugi dzień nic nie jadł, Duża podała mu leki, jutro jedzie z nim do doc, bardzo się o niego martwi.
Kurczakowa je niewiele, ale je, ona chyba jest z tych kotów, co to jedzą tyko minimum niezbędne do przeżycia.
To Kurczakowa – Kurka
ObrazekObrazekObrazek

A tu z Kurczakiem, czyli kurczaki na fotelu ;)
ObrazekObrazekObrazek

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie gru 27, 2009 21:36 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm :(( Życzenia.

Śliczna Kurczakowa, Kurczak też niczego sobie ;)

A kiedy będą nowe foty Ptacha? :?
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie gru 27, 2009 21:54 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm :(( Życzenia.

Ta Kurczakowa to śliczna dziewczyna.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie gru 27, 2009 21:57 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm :(( Życzenia.

Dobrze, ze się wujek Gem upomniał, bo Duża nigdy nie ma czasu aby moje zdjęcia wstawić :evil:
Oto ja Ptachu :D

ObrazekObrazekObrazekObrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie gru 27, 2009 22:18 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm :(( Życzenia.

Obrazek
:1luvu:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie gru 27, 2009 23:58 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm :(( Życzenia.

:1luvu: Wszystkie zalesiowe futerka i Duzi przesyłają Wam serdeczne, świąteczne pozdrowienia.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon gru 28, 2009 8:55 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm :(( Życzenia.

Leon jest bardzo słaby, dziś zaczyna się czwarty dzień jak nic nie zjadł :( .
Nie pije, próbowałam go dopajaćć strzykawką, walczył i to mnie ucieszyło, bo jeśli walczy znaczy nie może być aż tak źle.
Po pracy jedziemy do naszej doc Ewy, mam nadzieję, że będzie wiedziała co z Leosiem, chcę zrobić mu badanie krwi może coś nam to podpowie.
Bardzo się o niego martwię, trzymajcie za niego kciuki :(
Jakby tego było mało dziś w kuwecie znalazłam brzydką kupę z krwią, nie wiem które to, bo byłam w amoku szykowania się do pracy i nie zwróciłam uwagi :(

iwcia

Post » Pon gru 28, 2009 9:57 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm i Leoś :((

Leosiu :ok: :ok: :ok:
Ślicznie wyglądają i Kurczaki i Ptachu :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon gru 28, 2009 10:19 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm i Leoś :((

Już zapomniałam, że Kurczaki takie fajne som.

Kciuki za Leona.

I dzięki za obecność. :1luvu:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon gru 28, 2009 10:52 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm i Leoś :((

Witam serdecznie poświątecznie :) Jak zdrówko kurczakowej panny i reszty ?

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Wto gru 29, 2009 17:06 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm i Leoś :((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Kciuki za Leosia
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto gru 29, 2009 17:56 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm i Leoś :((

Trzymaj się Leonku :ok:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw gru 31, 2009 12:05 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm i Leoś :((

Bry,

Duża mówi, ze nie może doczekać się, kiedy skończy się ten rok i następny.
Wczoraj był i się wziął spsuł komputer, umarł sobie śmiercią naturalną ;) kolega Dużej spróbuje go reanimować, ale dopiero w przyszłym tygodniu.

Leoś jest bardzo słaby, nie je już drugi tydzień, wczoraj dostał baterię leków ostatniej szansy, jeśli do soboty nie poprawi mu się to niestety Duży będzie musiał podjąć męską decyzję, bo Duża nie potrafi, ciągle ma tą durną nadzieje na cud.
Wszystkie badania Leośka wskazują na niechybną śmierć, ale takie koty czasami mogą żyć jeszcze tygodnie lub miesiące spokojnie i w miarę komfortowo, Leoś to jeszcze dzieciak ma dopiero 8 miesięcy :(

Malkolm ma się dobrze, brzuszek ma duży, ale nie na, tyle aby mu bardzo przeszkadzał, swobodnie wskakuje na łóżko i parapet, na szczęście brzucho nie rośnie więcej, apetyt ma bardzo dobry potrafi zjeść dużo.
Nie dostaje żadnych leków, Duża się dzielnie trzyma w postanowieniu nie leczenia biedaka na siłę, bo więcej szkody mu zrobi z tego łapania niż pożytku z podawania leków

Diablica Tasmańska ma od kilku dni luźnawe kupy, Duża już zaczęła cuda wymyślać :roll: , ogląda Diablicę i jej każdą kupę dokładnie na szczęście wczoraj w jednej z nich znalazła dwa piękne okazy tasiemca, jak zobaczyła je uciekające to skojarzyły jej się z tęgoryjcem :twisted:
Odetchnęliśmy, pomimo tego, że teraz całe nasze stadko będzie musiała odtasiemczyć to Duża się cieszy, że to tylko to.

Czeka nas ciężki początek roku :(

Ptachu

iwcia

Post » Czw gru 31, 2009 16:38 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm i Leoś :((

Biedny Leoś :(
Mimo wszystko Wszystkiego Najlepszego na cały Nowy Rok.

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Czw gru 31, 2009 18:14 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Malkolm i Leoś :((

Ptachu, dużo zdrówka dla ciebie, kocich kumpli i Dużych w nowym roku 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]