morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 31, 2014 10:42 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

U mnie dużo śniegu. I cały czas coś tam z nieba leci.
Przeraźliwie zimno i bardzo wietrznie.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt sty 31, 2014 10:50 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Aż przyleciałam tu na to ocieplenie...
U nas śnieg zalega w najlepsze, mróz (co prawda niewielki, około -10) i wiatr :|
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt sty 31, 2014 11:04 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Przyjeżdżajcie!!! Nim pozamarzacie!

Zrobił się wiatr, ale coraz cieplej, już w plusie.
W te kilka dni najgorszych mrozów [bo śniegu to praktycznie nie było i nie ma w ogóle] nie było źle, bo sąsiedzi z dołu palili w kominku i nagrzewali ściany jak tylko sie dało, nie było wiatru i było suszej. Jak sie ociepliło to u mnie spadła temperatura drastycznie 8O . Sąsiadom się chyba drewno skończyło, zrobił się jakiś wiatr, wilgotniej..
Duzo zależy od budynku, mieszkania.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 04, 2014 10:38 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Dziękujemy Cioci Morelowej za zaproszenie :D
Już się pakowaliśmy (ja i koty moje, stałe i tymczasowe - ogółem sztuk 11 :mrgreen: ),
ale chwilę to trwało i tymczasem przyszła odwilż do nas tyż :ok:
Obrazek

violet

Post » Wto lut 04, 2014 10:59 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Przyjdzie mi żałować poprawy pogody :wink:
Oczywiście zdawałam sobie sprawę, że koty są w pakiecie. Nierozłącznym. Cóż - kataklizm to kataklizm, a za taki należy uznać zimę. Ja tak uznaję.

Zalałam sobie wczoraj pralką łazienkę. Nie chce mi się opisywać. Walczyłam długo i zaciekle. Musiałam wszystko wynosić, zerwać linoleum przyklejone do połamanego lastryko.
Mam teraz jak u jakiś meneli. Dziś rano dopiero wszystko wynosiłam do śmietników, ale i tak nie czuję sie wypoczęta :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto lut 04, 2014 11:05 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Uuu, to współczuję :( . Ale jak połozysz nową wykładzinę, będzie znów ładnie :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 04, 2014 11:07 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

oj... współczuję!
z drugiej strony - to okazja (wręcz wymuszenie), żeby zrobić nową posadzkę :ok:
co do meneli, to muszę zrobić i przysłać fotkę, jak moje koteczki załatwiły tapetę (nową!) w WC
Obrazek

violet

Post » Wto lut 04, 2014 11:15 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Posadzkę nie. Nie te dochody :twisted:
Linoleum sobie kupię ładne, a co. Tylko położenie będzie trudne. Nie mam w domu nigdzie kafelków na podłodze, wiec będę musiała przycinać wielki kawał w tej łazience... :roll:

Też powinnam zrobić zdjecie.. Bo na tym lastryko, które jest połamane, połatane gipsem i takie tam, więc różnokolorowe , leżą gazety 8O A leżą, bo linoleum było porządnie przyklejone taśmą dwustonną. Jej dolna część została, nie dałam jej rady :evil: Zniszczyłam nóż i ręce. Więc musiałam przykleić gazety, żeby mi kotki sie nie przykleiły :mrgreen: I ja też. Wyrzucić musiałam zimowe kapcie. No, i parę innych szkód..
Eee, tam.
Słońce świeci, niebo czyste i.... wściekły wiatr - gdyby tak można było pootwierać okna, ech...

Obrazek

morelowa

Post » Wto lut 04, 2014 11:20 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

no to byle do wiosny!
Obrazek
Obrazek

violet

Post » Wto lut 04, 2014 12:14 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Jeszcze chwila i okna się otworzą :)

Strasznie Ci współczuję. Fajnie, że będzie nowa podłoga, ale zniszczenia i nieplanowane wydatki (albo brak możliwości poczynienia wydatków po zaistnieniu szkód) są okropnie przygnębiające. Przynajmniej dla mnie.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lut 04, 2014 16:16 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

hanelka pisze:Jeszcze chwila i okna się otworzą :)

Strasznie Ci współczuję. Fajnie, że będzie nowa podłoga, ale zniszczenia i nieplanowane wydatki (albo brak możliwości poczynienia wydatków po zaistnieniu szkód) są okropnie przygnębiające. Przynajmniej dla mnie.

O, to, to!

Może sie nie będę spieszyła - choć jest to wbrew mojej naturze - niech to sobie doschnie.
Czy nie macie wrażenia, tak po sobie i samopoczuciu, że jest przedwiośnie i zmieniają sie 'siły w przyrodzie' ?

A wiecie, że w tym roku nie było u nas jednego dnia z normalnym śniegiem? chyba pisałam już to. No, w ogóle, takiego żeby np. dziecko na sankach pociągnąć. Nawet jak były mrozy. W ogóle takich hałd śnieżnych topiących się, brudnych... :lol: Śmiesznie jakoś :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 05, 2014 11:03 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

U nas zimy był tydzień - takiej ze śniegiem, mrozem etc. i wystarczy jak dla mnie. W dodatku raczył przypaść w ferie dzieciom, więc jak ktoś chciał, miał możliwość pociągać dzieci na sankach i ulepić bałwana. A teraz wiosna już się skrada :ok: :piwa:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 05, 2014 18:27 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

a ja mysle, morelciu, że nie powinnaś wiecej takich filmów jak wojna światów oglądac Obrazek, bo sie za bardzo wczuwasz i potem stosujesz na własnym otoczeniu Obrazek :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lut 05, 2014 19:22 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Jak ?? Gdzie ??? Co Ty Olu mówisz??
Ale poza tym to fakt, że sie wczuwam jak oglądam/czytam - zupełnie bez sensu to jest :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 05, 2014 21:12 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

W w-wie śniegu dużo.
Leży od kilku tygodni 8) .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]