Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
U nas jest identycznie ale sprawdzałam prognozę, że u Was każdego dnia jest jeszcze trudniej…..NITKA/KARINKA pisze:Pozdrawiamy![]()
Upał, że nie można oddychać. Wszystko usycha.
Przybyłam 3 kg w ciągu 2 tygodni.![]()
Też jako typowa „sowa” najchętniej prowadzę życie nocne ale rano jestem nieszczęśliwa gdy trzeba wstawać…anulka111 pisze:Podczytuje,u nas podobnie-goraco straszliwie,zycie sila rzeczy nocne prowadze-dzien po prostu jest przeczekaniem do poznego wiecozra ,kiedy jest chlodneij,mozna wietrzyc i gotowac.Wlasnie mi przypomnialas ,ze za dzierzawe dzialki musze zaplacic wreszcie
2013.07.23 Już minął tydzień mego urlopu, za 2 będę w domuKsiężyc, gwiazdy, świerszcze
Nie wiem o niczym, nie chodzę szukać internetu! Mam kocią samowolkę, Nero umie otwierać drzwi i korzysta z otwartego okna
Marlenka go najpierw przegoniła w krzaki a dziś coś bardzo nawarczała i nasyczała, już go okno nie interesuje i śpi na mnie. Odżywki założyć nie zdążyłam- zachorowałam
Ptaków i zwierząt brak
kussad pisze: Filmhttp://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Wydarzeniehttps://www.facebook.com/events/174290326071114/ -
hanelka pisze:Dziewczynka. Zdrowiutka. Urodziła się o 5:50 naszego czasu (czyli 4:50 tamecznego), a już o 6:00 Kaja dzwoniła do mnie...
Maleńka ważyła 3,300. Centymetrów nie powiem, bo Kaja... zapomniała
Tatuś spisał się na szóstkę. Wszyscy są już w domu.
A to mały Brzydalek. Kudłaczek. Jak mamusia. I babcia...![]()
Jestem taka szczęśliwa, że aż mi się beczy. Ubrzdąkałam się troszkę...
I... dzięki za gratulacje. Kochane jesteście
hanelka pisze: Malutka będzie miała na imię Mia. Kaja się śmieje, że obie babcie powinny być zadowolone, bo to już prawie, jak miau... Druga babcia też jest kociarą. Forumową. Ale to dzieci nas poznały, nie odwrotnie. Wiewiórę zawdzięczam poniekąd drugiej babci...
Czuję się jak... jak młoda babcia - szok, szczęście, totalne zakręcenie i radość, że wkrótce zobaczę
Wspomniałam o Mężu Znajomej z forum – Krzysztofie… http://www.mojanadzieja.ovh.org/index3.html ..... http://www.nadzieja-glejak.pun.pl/viewt ... =294.......Szalony Kot pisze:Ej, nie od 26bo 26 to się Baśka pojawiła na świecie :>
W domu jestem od niedzieli wieczór, ale jest tak dużo do roboty, że zwyczajnie nie dałam rady zajrzeć wcześniejmała jest bardzo angażująca, przede wszystkim nocami (nie to, żeby płakała, głównie nie śpi i tego samego wymaga od nas...), przez co dnie przesypiam, w przerwach rzucając się na ogarnianie domu, co się trochę zapuścił.
Przyjęli mnie we wtorek, bo byłam tydzień po terminie, poród zaczął się w czwartek ok. 19-20, a o trzeciej w nocy z czwartku na piątek Baśka się pokazała światu. Jest obłędnie śliczna i spokojna, przytulasta i pogodna, robi niesamowite miny - dzióbek, sępa, memła tymi wargami, uśmiecha się, coś niesamowitego - można patrzeć godzinami![]()
10/10 w skali Apgar, 55 cm, 3620g. Bez znieczulenia, cięcia, szycia, obłęd - aż trudno mi samej uwierzyć, że dałam radę ;]
Dzięki wielkie za wsparcie, jesteście wielcy!
2013.07.24 U nas nadal ziimno wichura brak słońca ale za to dobrze się chodzi! Kiedyś poszukam dźwięk ostrzeżenie bobra tuż przed atakiem czy to syk z grzechotką![]()
Jak znosicie upal, jak się czujecie, ile macie stopni? Co z kotkami? Jak się zachowują i jak i co jedzą?2013.07.25 Właśnie wczoraj czytałam 2 książki o radio- i chemioterapii i myślałam o wszystkichDziś imieniny Krzysia jutro M za 3 dni moja 23 rocznica Słońca nadal brak!Był jeleń sarna i małe i ptaki! Malin i poziomek aż za dużo! Po przemarznięciu w Mielniku okresowo dreszcze kaszel i katar, nie pływam - wiatr i za zimno!
....
Dziś św. Krzysztofa a na mszy o 18:00 dziwnietylko św. Jakub a ja myślę o Małym Krzysiu
![]()
![]()
i innym dorosłym K sprzed lat Mężu Ani - utworzyła forum - wtedy poznaliśmy nazwę glejak O K czytałam przed wyjazdem na Fb
![]()
![]()
Podczas mszy po kilku dniach wyjrzało słońce
Kończą się 2 tygodnie mojego urlopu! Nie mam kiedy i jak sama szukać gdzieś dostępu do internetu! Nie wiem o niczym
Bobry:Sms 2013.07.27 Nareszcie słońce i pływam! Skąd pytanie o bobra? Niedaleko Białoruś a tam bóbr na drodze niedawno zaatakował człowieka! Tu nie wiem co to było! W miał w ręce tylko smycz, dobrze że nie miał aparatu fot bo niczego nie zauważyłby! Starorzecze, nasza zwykła ścieżka obok lasu! Choco wchodzi do każdej dziury na brzegu! Coś wytropiła i oddaliła się! Słyszymy syk i grzechot! Myślimy że biegniemy ratować
jakiegoś ptaka z małymi a suka w kagańcu jest kilkanaście cm od szarego pyska czegoś ostrzegającego tuż przed atakiem! W wrzasnął, suka się skuliła i wycofała!
Uff, nic się nie stało ale ja teraz boję się chodzić po lesie niedaleko wody! Widze jak bobry ścięły tu bardzo dużo drzew!
Chodzę na maliny, znalazłam kurki i na trasie daleko od domu w sumie kilkanaście kani!
Już upał!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954, Google [Bot], zuza i 153 gości