Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 0:51 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

no kochani, pora spać, rano trzeba wstać, przygotować szlachcie śniadanko :kotek: :kotek:

dobranoc :evil: :twisted:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie sty 30, 2011 17:55 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

I jak szlachta - zadowolona ze służby?
magdajedral

Post » Pon sty 31, 2011 0:00 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

staram się jak mogę :roll:
właśnie wyszli goście- kicie skakały po głowach 8O
o matko
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon sty 31, 2011 0:02 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

no i prawidłowo :mrgreen: ...u siebie w domu są w końcu :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lut 02, 2011 21:36 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

witamy wieczornie :wink:

jestem chora, leżę, umieram, a moje kicie się mną opiekują :?
poukładały się na mnie aż ledwo oddycham

Burania też pokasłuje :( i nie wiem czy będzie mogła mieć szczepionkę
poczytałam sobie w necie i tak myślę że może to być astma
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lut 02, 2011 21:45 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

jak to astma 8O ? gdzie czytałaś Jola-podeślij link,proszę.
przy astmie się nie kaszle -sama mam to wiem :mrgreen: (tzn.początki,na razie.)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lut 02, 2011 21:54 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Jutro spróbuję odnaleźć i podeślę link.
To co zwróciło miją uwagę to opisana poza jaką przyjmuje kot podczas ataku astmy, dokładnie tak jak Buri.
Nie wiem, może u ludzi inaczej przebiega ta choroba. Dałam jej dziś połówkę rutinoscorbinu i zrobiłam inhalację ziołową, a właściwie to razem ją miałyśmy. Mam nadzieję że jej to nie zaszkodzi, ale już trochę czasu minęło i nie kasłała.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lut 02, 2011 21:59 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lut 03, 2011 16:27 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

kurcze jola ale ona u mnie się nigdy tak nie kładła jak tu jest opisane..
u Ciebie się tak kladzie??
u mnie kasłała normalnie na siedząco tak jak zaklaczony kot.

może zadzwoń do wet.Kamila, powiedz ze masz moją Buri i ze kaszle w takiej pozycji.Niech to skonsultuje z wet Anią lub Rysiem i niech przyjedzie do Ciebie.

Jak Ty myslisz?

smarti

Post » Czw lut 03, 2011 19:51 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Buranię łapie kaszel wieczorem lub w nocy,a wtedy wiadomo że leży, więc nie wiem czy na siedząco by umiała kasłać czy by się ułożyła inaczej, ale mi się ten kaszel nie podobał od początku.
Fakt, że trwa bardzo krótko i raz, dwa na dobę ale jednak.
Iwonko, czy radzisz trzymać się Twojego weta czy konsultować to z innym? No i czy od razu je zaszczepić, czy nie wolno przy przeziębieniu?
Doradź/cie :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lut 03, 2011 21:38 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Mam nowe foteczki naszych ulubieńców :) Postaram się zaraz zgrac na kompa i wrzucić.
magdajedral

Post » Czw lut 03, 2011 23:38 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Jola,a próbowałaś z odkłaczaczem z tubki?

u mnie kasłała ale zawsze na siedzący ale ze mną nie spała w łóżku.

ja jak będe u swoich to popytam,
a czy Ty masz możl nagrac na płytkę jak ona kaszle?
bo wiem że nie chcesz ich wozić do weta(chociaz Buri się w ogóle nie boi podroży w transporterku) więc jakbym pokazała nagranie to może by stwierdzili na odl.co jej jest i wtedy byś zdecydowała czy chcesz zeby wet.Kamil przyjezdzał czy nie.

A ze szczepieniem nie musisz się spieszyć-dwa tyg to było najwczesniej kidy można-jak zaszczepisz ich póżniej to niec się nie stanie(bo nie wychodzą przecież)

najpierw możemy pomyśleć jak Buri pomóc a potem dopiero ich razem zaszczepić.

smarti

Post » Pt lut 04, 2011 0:01 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze:Iwonko, czy radzisz trzymać się Twojego weta czy konsultować to z innym? No i czy od razu je zaszczepić, czy nie wolno przy przeziębieniu?
Doradź/cie :(

Pewnie że nie sczepić - kot do szczepienia musi być w pełni zdrowy (zresztą tak jak człowiek) więc jak masz jakiekolwiek wątpliwości to najpierw konsultacja u weta.
Jeśli bardzo się boisz (co rozumiem, umieram przy każdym szczepieniu :mrgreen: ) to mogę się z Tobą wybrać lub być jak przyjedzie dr kamil (no i kalendarz przywiozę, co? :mrgreen: ) - zawsze to raźniej we dwie.

Pomysl i daj znać :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 04, 2011 9:15 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Wczoraj padłam z zimna po łapance kociaków ze stacji, ale dzisiaj nadrabiam zaległości w zdjęciach:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

i słodki buziak na koniec:

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 05, 2011 0:05 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: "Zlepione" fotki przedzieliłam spacją, gdyż w IE takie są traktowane jak jedna szeroka.
magdajedral

Post » Pt lut 04, 2011 9:54 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Ten buziak to naprawdę słodki :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

JolaJ już wiem gdzie mieszkasz i na którym przystanku tramwajowym mam wysiąść :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]