NASZA BANDA-nowe fotki str 35 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 07, 2004 16:55

Oj to niewesoło macie :(
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie mar 07, 2004 16:58

zapalenia pecherza bakteryjnego nie ma. Leczenie idzie kiepsko to fakt. Wetka tłumaczy wszystko kryształkami ale inne koty z tymi dolegliwosciami pod siebie nie robią. A ona albo nie sika albo sika za dużo i tam gdzie spi. Usg wskazało tylko mikronercze i piasek, badanie moczu tylko kryształki. Krew OK. Cały czas na diecie... próbowac będe z homeopatią ale w sumie nie wiem w jakim kierunku ja stosowac. W vetserwisie wyczytałam cos o idiopatycznym SUK czyli takim bez powodu.Ale wetka w sumie nie powiedziala na 100% czy ona ma SUK Jasne jak nie wiadomo jak wytłumaczyć to zwalic na idiopatyczne. Mój dzieciak miał idiopatyczna alergię :roll:
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Nie mar 07, 2004 20:22

Keiko, maleństwo, wracaj do zdrowia, noooo. Twoja mamusia Betix zamartwi się o ciebie :(
Myślę o Was ciepło, trzymajcie się.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon mar 08, 2004 7:02

Dziś Keiko narazie nigdzie nie nasiusiała tylko do kuwety ale nie zrobiła za dużo.
Oczko Simona wygląda znacznie lepiej, Saphira też w dużo lepszej formie :D :D
Puchi biega i zaczepia niewidzialnych kolegów :lol:
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Pon mar 08, 2004 7:11

I ma byc jeszcze lepiej ! :)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Pon mar 08, 2004 7:12

No to odpukuje.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon mar 08, 2004 8:49

W nie malowane :)

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon mar 08, 2004 9:07

Dzieki za pamięć o nas :)
Wiem czemu Keiko sie nie zsikała :roll: bo znowu ja przytkało, miała na cewce kropelkę krwi :( dostała ćwiartkę nospy i po 5 minutkach poszła do kuwety zrobić duże sioo. Może ta ćwiartka wystarczy i narazie sie nie przytka znowu. Maleństwa czyli Poochi i Mika toczą walki o pozycje w grupie (to mniej wiecej rówieśniczki), ganiają, skaczą na siebie ale wszystko w granicach przyzwoitości.
Keiko po gonitwach z Tusiem śpi, reszta bryka po całym mieszkaniu tak że nie wiem gdzie jest kto :lol: a Simon siedzi mi na głowie na turbanie z ręcznika :lol: (właśnie umyłam głowę) szkoda ze nie mam w gotowości aparatu
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Pon mar 08, 2004 9:17

Miziaki dla całej bandy! :D

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon mar 08, 2004 12:37

Jeszcze nadodatek zwymiotywało biedactwo. Mam nadzieję że to nie te wymioty 8O . To było jedzonko i tylko raz. Teraz śpi kochaniutka.
Na kolana wlazł mi Tusiek udeptuje, mruczy i wystawia brzuch. 8)
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Pon mar 08, 2004 23:37

Czyli walka o zdrowie Keiko nadal trwa. Oj masz tych problemów z nimi masz - ale one Tobie to wynagradzają, wieeelką miłością :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto mar 09, 2004 22:08

Nelly z całą pewnością tak jest. Co ja bym zrobiła bez ich mruczenia i psot :lol:
:lol: :lol: :smiech3: Właśnie 8 kotów ma godzinę głupawki :strach: ojej tylko nie po mojej głowie.
Biegaja wszystkie, Saphira chyba chce nadrobic tydzień przerwy-słodka jest, Keikusia podskakuje na pulchnych łapkach i droczy sie z Tusiem, a o reszcie nie wspomnę-SĄ WSZĘDZIE.
Pomijajac fakt że Keiko zlała sie dzieciom na tapczan to kotki sa w formie. :lol:
Tapczany ścielę najpierw folią, a potem narzutami, tak wiec tylko narzuty sa do prania. Po rozmowie z wetem wiem tyle że cewka Keiko jest powiekszona od ciagłego drażnienia piaskiem i zwieracze nie pracuja jak trzeba bo albo robi sie skurcz, albo cewka nie trzyma. Tak wiec dieta i jeszcze raz dieta. Pojutrze robie badanie moczu zobaczymy jakie jest ph. Jesli dalej źle to będziemy jednak przyzwyczajać do eukanuby, moze jednak sie da przkonać.
W homeopatie mój wet nie wierzy, mówił ze to pomaga ludziom tak jak placebo. Natomiast u kota nie można powiedzieć ze wierzy w leczenie, leki. Czasami tak to jest ze jak stosuje sie łącznie leki farmaceutyczne, dietę i homeopatyki to pomaga to pierwsze a my myslimy ze to homeopatia :?
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Wto mar 09, 2004 22:29

Wszystkiego najlepszego dla Tusia, który obchodzi dzisiaj imieniny :D :torte: :balony:

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto mar 09, 2004 22:35

Dzięki za pamięć!!! wprawdzie nie obchodzimy imienin ale miło że o nas pamietasz.
Tusiu to duzy, ciężki, zwinny kot. Na dodatek bardzo dziwny; raz przychodzi sam na kolana, ociera sie o nogi jak jestem czymś zajeta, mruczy baardzoo głośno, wspaniale bryka z innymi kotami, umie pięknie sam sie bawić, a czasami ucieka jak chcę go pogłaskać i muszę go gonić. Wtedy troche go pomiziam i puszczam żeby wiedział że jest bezpieczny. Dziwak mały :lol: Ponadto zrobił sie bardzo przystojnym kocurem 8)
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Wto mar 09, 2004 22:35

Wszystkiego najlepszego dla Tusia :D :D :D
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

[poprzednia][następna]