mahob pisze:Idzie ku lepszemu![]()
Trzymam kciuki
Dzięki
Zaczął już bić drugiego kota (nawiasem mówiąc tłustszego i większego od siebie),więc chyba najgorsze minęło
Biedna nasza druga kotka musiała w końcu się schronić pod łóżko -biedulka
Moderator: Estraven
mahob pisze:Idzie ku lepszemu![]()
Trzymam kciuki
trzymam.
marta79 pisze:Ja swojego struwitowca dopajam podstępem. Po prostu namaczam mu suchą karmę, czekam, aż cała rozmięknie i, jak mnie perwersja dopada, to jeszcze mu dolewa odrobinę wody. Wypija, wyjada i jeszcze chce. Inna sprawa, że to odkurzacz jest i wszystko, co napotka na swojej drodze - to wciąga. Kiedyś mu namoczyłam suchą karmę w wywarze ze sparzonych serduszek, wymieszałam... Spróbuj, może się uda.trzymam.
A tak swoją frogą, to kociaste pije wodę kranową? Może spróbuj mu dać mineralnej albo oligocenki. Mój dopiero taką pije.

marta79 pisze:Cieszę się, że footro już ma się lepiej. Badaj, łap sioo jak najczęściej, kontroluj, a wszystko będzie dobrze![]()

skaskaNH pisze:U mnie koty zdecydowanie chetniej pija wode, od kiedy uzywamy filtra Brita. Moze to tez jest jakis pomysl?
Dodatkowo u mnie miseczki z woda sa poustawiane w roznych miejscach, np. w wannie, od czasu, gdy zauwazylam, ze koty wylizuja zostajace tam reztki wody.
mahob pisze:skaskaNH pisze:U mnie koty zdecydowanie chetniej pija wode, od kiedy uzywamy filtra Brita. Moze to tez jest jakis pomysl?
Dodatkowo u mnie miseczki z woda sa poustawiane w roznych miejscach, np. w wannie, od czasu, gdy zauwazylam, ze koty wylizuja zostajace tam reztki wody.
No własnie - ja też mam kilka miseczek porozstawianych po domu.
I jeszcze co jakiś czas staram się zmieniać miejsce ustawienia miseczki, bo wtedy jakby bardziej sie nimi koty interesują i częściej do nich podchodzą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Silverblue i 34 gości