Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 40 raz i PIJAWEK 126!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Konkursy na miss i mistera miau.

Ankieta wygasła Pt mar 03, 2017 13:39

tak chcę wznowienia konkursu
19
86%
nie nie chcę wznowienia konkursu
0
Brak głosów
jest mi to obojętne
3
14%

Liczba głosów : 22

Post » Nie sty 01, 2017 21:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

barbarados pisze:Strzelają , bo jeszcze dziś mozna ,,legalnie " strzelać . Jutro juz mandaty będą wlepiać . I dobrze .
Musze ten przepis spisać . :wink:

u nas można legalnie cały czas. Wojewoda w 2016 roku nie wydał zakazu :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sty 01, 2017 21:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

U nas gonią . Upomnienia i mandaty :ok:
Choc i tak nie wiem , czy to karalne nie jest na osiedlach , jakieś zagrozenie , hałas ? Coś mi się tak wydaje , ale pewna nie jestem .

Nie moge znaleźć tego przepisu na to danie :?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie sty 01, 2017 22:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

JUż podaję. Siekasz cebulkę i na patelnię z olejem. Kroisz kiełbaskę czy inne mięsiwo i na patelnię. Kroisz pieczarki/paprykę/cukienię/kabaczka (co masz w lodówce) i na patelnię. Przyprawiasz, podduszasz. Dodajesz fasolę (w wersji leniwej i szybkiej- z puszki) i przecier pomidorowy, zagotowujesz, gotowe. Wcinasz samo, z chlebem lub ryżem.
Proste jak autostrada.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sty 01, 2017 23:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:JUż podaję. Siekasz cebulkę i na patelnię z olejem. Kroisz kiełbaskę czy inne mięsiwo i na patelnię. Kroisz pieczarki/paprykę/cukienię/kabaczka (co masz w lodówce) i na patelnię. Przyprawiasz, podduszasz. Dodajesz fasolę (w wersji leniwej i szybkiej- z puszki) i przecier pomidorowy, zagotowujesz, gotowe. Wcinasz samo, z chlebem lub ryżem.
Proste jak autostrada.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziekuje :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon sty 02, 2017 9:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:A ja jutro zaopatrzę się w pieczareczki, papryczki i inne dodatki i jak wrócę z pracy zrobię sobie to twoje danie na które przepis mi dałaś :mrgreen:

Tak przy okazji - macie w promocji fasolę w puszce :D Uzupełniłam moje małe zapasy.

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:U nas znów jakieś debile strzelają :evil: Szkoda ,że im w portkach te petardy nie wybuchną. :evil:

U nas tak samo :placz:

Jeszcze się nie wystrzelali ?

W Koszałkowie też okazjonalne huki. Ktoś za dużo kupił :roll:

Wiem co kupiłam. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sty 02, 2017 9:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

barbarados pisze:Strzelają , bo jeszcze dziś mozna ,,legalnie " strzelać . Jutro juz mandaty będą wlepiać . I dobrze .

W 39 wątku na 90 stronie jest.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 02, 2017 9:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

MalgWroclaw pisze:

A podobno mówili że we Wrocławiu i w kilku innych miastach wprowadzono zakaz strzelania w sylwestra.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 02, 2017 9:15 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Doberek, Ewciu! Wyspałaś się?

Mam dziś niezły humor bo udało mi się zrobić wykazy w accesie (tzn. znaleźć wzór i przerobić), własnie jem zasłużone śniadanko :D
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sty 02, 2017 9:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Witam poniedziałkowo! :)
A ja dziś na 10 do pracy. Wczoraj przyznaję bardzo wcześnie poszłam spać bo przed 19 leżałam już w łóżku i usypiałam. Wprawdzie budziłam się co 2 godz na siusiu ale kładłam sie i usypiałam dalej. Wczoraj się ważyła celem sprawdzenia czy coś z waga sie zmieniło. Dziś również weszłam i jakież było moje zdziwienie gdy okazało sie że od wczoraj jest 1,80 kg mniej 8O 8O 8O po prostu tyle wody zeszło ze mnie przez noc.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 02, 2017 9:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:Doberek, Ewciu! Wyspałaś się?

Mam dziś niezły humor bo udało mi się zrobić wykazy w accesie (tzn. znaleźć wzór i przerobić), własnie jem zasłużone śniadanko :D

Witaj ! :)
Czy sie wyspałam to jeszcze do końca nie wiem bo co chwilę biegałam w nocy do kuwetki ale chociaż wody dużo oddałam co dało rezultat o 1,80 kg mniej, mniej opuchnięte nogi i ręce.
Też właśnie zjadłam śniadanko i zaraz szykuję się do pracy. U nas dziś szaro buro na dworze.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 02, 2017 9:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Ewciu, tak sobie myślę że mogłabyś pić herbatkę z pokrzywy. Pomaga w usuwaniu wody z ciałka. Do tego ma sporo witamin i minerałów. Przy okazji nie co obniża ciśnienie, co akurat mi jest totalnie niepotrzebne, bo mam niskie, ale i tak ją czasami pijam bo mi smakuje.
Czekam aż mi się zrobi druga kawa. p[ierwszą dopijałam już chłodną :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sty 02, 2017 9:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Herbatkę z pokrzywy mam i też czasami piję bo lubię. Tylko zalecają jedną dziennie. Moje ciśnienie też ostatnio jest ok mimo pitych kaw czego zasługą są leki i pijawki.
Czy to twoje danie można poporcjowac i zamrozić?
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 02, 2017 9:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Dobra ja spadywuje do pracy bo jeszcze chcę po drodze chlebek kupić.
Miłego dnia.
U nas drobny śnieg sypie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 02, 2017 9:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Ewa L. pisze:Herbatkę z pokrzywy mam i też czasami piję bo lubię. Tylko zalecają jedną dziennie. Moje ciśnienie też ostatnio jest ok mimo pitych kaw czego zasługą są leki i pijawki.
Czy to twoje danie można poporcjowac i zamrozić?

Hmmm... Nie mroziłam co prawda ale nie widzę przeszkód. Skoro gulasz i leczo można mrozić, to fasolkę po pseudobretońsku pewnie też.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sty 02, 2017 20:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Ewa L. pisze:
MalgWroclaw pisze:

A podobno mówili że we Wrocławiu i w kilku innych miastach wprowadzono zakaz strzelania w sylwestra.

Zakaz na papierze najwyżej

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]