BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 04, 2013 11:55 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Myszolandia dobrze, że inny ktoś go wziął , bo byśmy wcześniej czy później darły koty o Maru :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 04, 2013 11:57 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

sas- są 15-to latki i 15-to latki... :mrgreen:
...więcej zaufania do dziecka, o pardon ! do młodej damy i do kota- na początek Ci radzę :ok:
ale zza winkla obserwuj :lol: 8)
No :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt sty 04, 2013 12:15 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Co do spacerów - owszem jak ktoś lubi ale NIGDY bym nie wypuszczała kota samopas na dwór. Nie dość, że może wpaść pod samochód, zostać zamordowany (tak sie stało u sąsiadki moich rodziców :evil: ) to jeszcze narażony jest na choroby, pasożyty itp. Jak siedzi całe zycie w domu to nie wie co traci i jest szczęśliwy a przede wszystkim bezpieczny.
MARU - faktycznie słodziak :1luvu:
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt sty 04, 2013 12:29 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Hejka Moniu z kotkami! :D
Piękny wierszyk, dziękujemy!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 04, 2013 14:37 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Z powodu : "że grypa" :mrgreen: - mamy w domu okazję do wklejenia nowej historyjki obrazkowej.
Koty mi dziś brykają , ale to Borys wodzi prym 8O .
Raz jedno, raz drugie jak na huśtawce, ciekawe na kim się ustabilizuje rząd ...
Siała baba mak... :mrgreen: a było to tak :

Ej Borys ... chodź popaczaj ze mną, fajnie bendzie.
Dooobra, ideeem.
Obrazek

Ej Borys... a bedzies mnie kochac, co ?
Ciiicho babo, nie widzis że paczam ?!
Obrazek

To chodź siem pobaw przynajmniej - siuuup - hop.
Obrazek

Ja wolem jeść mniamniuśne , idzies papać też babo jedna ?
No chodź pysne jezd!
Obrazek

Nie ma mowy Baryło Mniamniająca , jesce mnie z papaniem pomylis i zezres !
Tu se pocekam, potem cos wzucem na ząb.
Obrazek

Dobre, idź szamaj - tu bedem czekał i się czaił to znacy herbacił...
Obrazek

No to jem, stój tam , mam paznokcie i nie zawaham sie ich uzyć !
Obrazek

A kuku, pojadłas? Bedem sie bawił teraz ... Widzem ciem - a kuku !
Obrazek

A siaaaaa, a tiiiiaaaa, a fruuuuu , siuuuup ( tu nastąpiła szybka teleportacja - przyp. autora)
Obrazek

AAAAA ! Widziałaś moze Baryłe, bo mie gania i tak mi robi: pac, pac.
I co ty na to ? Duza ? Das mu f tufffeee ?
Obrazek

Zaraz tam pac,pac... Tyko jej stracha narobiłem, żeby wiedziała czyja mafia jest najstraslifsa !
Moja ! Najmojsza ! No !
Obrazek

De Ent
Ostatnio edytowano Sob sty 05, 2013 10:50 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Pt sty 04, 2013 15:17 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

:ryk: :ryk: :ryk:
Buziaczki kotkom!!!! No, Borysek ma ciałka, nie powiem! :D :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt sty 04, 2013 15:23 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Ha ha ha :ryk: Moda na sukces w wersji kociej odcinek 125 :D

Monika ładne masz mieszkanie - tak po urywkach tego co widzę ;)

Z misją przychodzę bo tu dużo ludu zagląda ;) Rudolfa musim rozpropagować - to ten rudy od dziecka z białaczką, pamiętasz? Pomożesz?

Wątek Rudiego na prośbę Neigh założyłam tu:
viewtopic.php?f=13&t=149604
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt sty 04, 2013 16:36 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Bedetka
dziękuję za komplement - niedawno się przeprowadzałam, wiec jest fajnie, póki co :lol:
Rudego pamiętam, tylko z czegoś muszę zrezygnować :( bo mi już kiedyś admin sympatyczny zresztą bardzo powiedział, że za dużo mam tego i owego na dole ...
:mrgreen: W podpisie znaczy się ...
Zrobimy tak, ściągnę "białego" na chwilę :roll: bo u niego ciszaaaa i biorę słodkiego Rudolfa , potem "machniom" bo taki rudy elegant to chyba błysk i domek ma.

:ok: Idę zmieniać podpis

Monika_Krk

Post » Pt sty 04, 2013 16:55 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

A jeszcze muszę powiedzieć, że koty to jednak niezwykłe są, każdy jeden.
Kombinują w małych łepetynkach, że ho ho i ciągle coś knują.

Borys na ten przykład , ciągle wskakuje na blat w kuchni ( oj nie wolno tam kotom, nie wolno !!! :P
...gdzie jest płyta grzewcza - zablokowana oczywiście ale jak się naciśnie opuszkiem w miejsce klawisza blokady, to pika alarm dziecinny.
Znaczy, nie włącza się kuchenka ale alarmuje, że ktoś coś kombinuje.
No i na początku myślałam, że on przypadkowo tam tylnym paputkiem staje, no ale te przypadki okazały się "każdorazowe".
Coś w stylu : " O widzisz , stajam i pikam, tak piiiik piiiik" .
Przy tym patrzy tymi pomarańczowymi gałami taki zadowolony z siebie ...
Zwiewa jak już dochodzę do niego, tłumacząc mu, po raz tysięczny, że do kuchni na blat... kotom..nie wolno, oj nie wolno... :mrgreen:

8O Czyli wniosek - tylny paputek kota wie co robi, niezależnie od tego gdzie jest zwrócony łepek tegoż kota .

Monika_Krk

Post » Pt sty 04, 2013 16:59 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Jasna sprawa! :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt sty 04, 2013 17:09 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Monika dzięki za bannerek, mam nadzieję, ze biały na tym nie ucierpi.

Mądry ten Twój Borys, wie jak Panią przywołać do siebie. Kiedyś lordowie używali dzwonka żeby wezwać służbę a ten to już taki kot XXIw, ma pikanie, nie trzeba mu dzwonka ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt sty 04, 2013 17:49 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Bedetka pisze:Monika dzięki za bannerek, mam nadzieję, ze biały na tym nie ucierpi.

Mądry ten Twój Borys, wie jak Panią przywołać do siebie. Kiedyś lordowie używali dzwonka żeby wezwać służbę a ten to już taki kot XXIw, ma pikanie, nie trzeba mu dzwonka ;)

Bedetka - Borys to jest prawdziwym Lordem , nie tylko na dzwonek przywołuje służbę :mrgreen:
Nie uwierzysz , jak ja go nie uczeszę , to on się sam nie umyje - jak inne koty- co to to nie 8O
Norma to jest tak : Monika ma zaszczyt go czesać, obcinać mu pazurki, nawet kąpać w brodziku 8O - i on to przyjmuje z WIELKOM GODNOŚCIOM OSOBISTOM :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Pt sty 04, 2013 17:50 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

kalair pisze:Jasna sprawa! :ryk: :ryk:

Ty mi tu pękniesz ze śmiechu :P
dziękuję Ci za banerek dla Tanturka :-*

Monika_Krk

Post » Pt sty 04, 2013 17:57 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Piekna wzruszajaca kocia historyjka obrazkowa, a jakzesz pouczajaca, z moralem niemal ....
Hmm, moze dlatego, ze na grype nie chorowalem jakies 15 lat, ale mysle, ze jesli tak sie ja przechodzi to to musi byc to jakies mile uczucie ;) Poszukam jakiejs szczepionki wywolujacej.
A tak serio to duzo zdrowia zyczymy Monice!
sas

sas

Od: Śro sty 02, 2013 16:39

Post » Pt sty 04, 2013 18:07 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Powtórzę -Borys :1luvu: :1luvu: :1luvu: Naprawdę trudno mi uwierzyć, że to nie pluszowa zabawka.
Zobaczcie jaki fajny pomysł viewtopic.php?f=27&t=149540.Pobawie się i zrobię moim kotom coś podobnego.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]