Rokokowe Kokoty- phi!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 09, 2014 11:01 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

anieli pisze:Negocjować...dobre słowo :roll: :lol:
Jak na razie to foki ze mną negocjują...strunami głosowymi i zębami :ryk:
Ja co najwyżej mogę poprawić kocyk pod dupsztalem i usiąść grzecznie obok :lol:

Jak mi się dzisiaj nic nieee chceeeeee 8O
No ale nic to, pomarudzę jeszcze z godzinę, ponarzekam na pogodę i pójdę rabotać :evil:

Fokę fotelową rysowałam standardowo tabletem, bo mam cały pokój zawalony różnymi rzeczami i miejsca tylko na kompucier starcza, no...czasem też się miejsce znajdzie...na 14 kubków po kawie... :ryk:
A że foczydło zajęło mi wczoraj fotel, to z tej złości ją narysowałam, bo...nie chciało mi się po aparat wstawać :roll: :lol: :ryk:
Dobrze, że się nie śmliaczyłam za bardzo z tym rysowaniem, bo jak po kilku minutach się odwróciłam, żeby skontrolować układ plam, to się foka bezszczelnie przewaliła na drugi bok :evil:

Mnie też się nie chciało nic a nic, gdy zwlokłam się z wyrka .... ale po przebieżce z kijkami (3,5 km) krew zaczęła prawidłowo krążyć - polecam :ok:

Tabletu jeszcze nie opanowałam, nie ten rocznik :oops:
za to sama naumiałam się malować akrylami, bo rysować to od zawsze umiałam ..... w ogólniaku rysowałam wykładowców, koleżeństwo i wszystko co się dało
gdy lekcje były nudne :roll:

EUREKA !! już wiem dlaczego mnie tak ciągnie do Anieli wątasa :P :P
Pokrewną duszę tu znalazłam .... nie tylko kocha koty, ale i świetnie rysuje oraz .... jest kawoszką :ok: :ok:
Witaj Anieli wśród kocio-kawoszy .... trochę nas tutaj jest :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt maja 09, 2014 11:05 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

Kotina pisze:
anieli pisze:EUREKA !! już wiem dlaczego mnie tak ciągnie do Anieli wątasa :P :P
Pokrewną duszę tu znalazłam .... nie tylko kocha koty, ale i świetnie rysuje oraz .... jest kawoszką :ok: :ok:

a to i ja! mój dziesięcioletni brat na urodziny dał mi kubek.
na kubku jest kot.
kot na moim kubku jest ułożony z ziaren kawy.
braciszek mnie kocha. i zna :1luvu:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt maja 09, 2014 11:09 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

MamaMeli pisze:superanckie opowieści :D
witamy się z moją kotuchną Melindą :kotek:
a matka też artystyczne szkoły ma na koncie, liceum plastyczne wliczając :D ale nie malowała już łojeju jak dawno (nie licząc szkicowania na nudnych szkoleniach w pracy)
anieli pisze: (dawno dawno temu...nauczyłam się, że podczas malowania/rysowania przy sztaludze się nie je...szczególnie jak się rysuje węglem i do tego zagryza paluszki...ojjj długo potem plułam na czarno...)

a jak się maluje (zwłaszcza olejnymi) to absolutnie się nie pije... pędzel na zmianę w kawie i w terpentynie: standard...

Witaj MamaMeli :P
jeszcze jedna dusza artystyczna - miło poznać :1luvu:

Znam ten ból ... pędzel w kawie 8O .... dlatego maluje tylko akrylami - tak na wszelki wypadek :wink: nie lubię rozwodnionej kawy :ryk: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Pt maja 09, 2014 11:10 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

MamaMeli pisze:Obrazek
uśmiechnięta królowa w kocykowych włościach! po więcej zdjęciowego spamu zapraszamy do nas :oops:

No! I to mię się podoba!
Jak wrócę obsikam Ci wątek :twisted: i dodam Kotindę-Melindę do albumu :1luvu:
cudna multikolorka :1luvu:

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Pt maja 09, 2014 11:13 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

kiedy ja akrylami nie lubię :( olej tylko. a w ogóle to już wcale nie maluję bo czasu brak, tylko gryzmolę jak mnie natchnie najbliższym długopisem. a poza tym to głównie portrety, wiszą gdzieś tam w necie... na prezenty, albo zamówienia...tylko teraz już nie mam kiedy.

moją kotę narysowałam raz i to taki kiczyk ze zdjęcia na nudnym szkoleniu w pracy, ale jest ze mną dopiero trzy tygodnie ;)

anieli pisze:Jak wrócę obsikam Ci wątek :twisted: i dodam Kotindę-Melindę do albumu :1luvu:
cudna multikolorka :1luvu:

sikać sikać, i tak wieczorem zmiana żwirku nas czeka :ryk:
Ostatnio edytowano Pt maja 09, 2014 11:14 przez MamaMeli, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 09, 2014 11:13 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

MamaMeli pisze:
Kotina pisze:
anieli pisze:EUREKA !! już wiem dlaczego mnie tak ciągnie do Anieli wątasa :P :P

na kubku jest kot.

MamaMeli :1luvu:
może założymy klub kocio-kawowo-rysunkowy :?
Fajnego masz brata :ok:
A Twoja Mela jest bardzo podobna do mojej Tośki - zapraszam na wątek Kotinowa (klik w podpis) :P :P
Obrazek

Kotina

Post » Pt maja 09, 2014 11:14 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

Kotina pisze:Mnie też się nie chciało nic a nic, gdy zwlokłam się z wyrka .... ale po przebieżce z kijkami (3,5 km) krew zaczęła prawidłowo krążyć - polecam :ok:
Tabletu jeszcze nie opanowałam, nie ten rocznik :oops:
za to sama naumiałam się malować akrylami, bo rysować to od zawsze umiałam ..... w ogólniaku rysowałam wykładowców, koleżeństwo i wszystko co się dało gdy lekcje były nudne :roll:

EUREKA !! już wiem dlaczego mnie tak ciągnie do Anieli wątasa :P :P

8)
ja samych pokrewnych ściągam 8)

mi się tablet trafił przypadkiem w święta, ależ ja kombinowałam jak to z czym to i dlaczemu :ryk:
Ale wchodzi szywbko w krew ;) Jak na Harrym Potterze- rysujesz w powietrzu, na "kartce" się nie pojawia, ale za to w kompucierze już tak 8O
Czary panie dziejuszku! Czary!

kawa, kawa, kawa musi być! :1luvu:
ewentualnie czerwona herbata 8)
Ostatnio edytowano Pt maja 09, 2014 11:17 przez anieli, łącznie edytowano 1 raz

anieli

Post » Pt maja 09, 2014 11:15 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

MamaMeli pisze:
Kotina pisze:

na kubku jest kot.

ja też raz dostałam kubek, na kubku był znaczek, a kot wsadził wąsy i z kubeczka zostały skorupy :evil:
:ryk:

anieli

Post » Pt maja 09, 2014 11:16 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

Kotina pisze:
MamaMeli pisze:
Kotina pisze:

na kubku jest kot.

MamaMeli :1luvu:
A Twoja Mela jest bardzo podobna do mojej Tośki - zapraszam na wątek Kotinowa (klik w podpis) :P :P

Jestem za!
proponuję tytuł wątku:

rysunki kotem w kawie maczanym :ryk:

anieli

Post » Pt maja 09, 2014 11:29 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

No dobra dobra, żarty żartami, ale ja sem teraz tak pomyślała (tak, czasem mi się zdarzy :twisted: ), że rzeczywiście można by taki wątas założyć, coby pod patronatem kociego kłaka rysować/malować/cokolwiek i wstawiać, a potem robić konkursy tematyczne i wygraną pracę wystawiać np. na licytację na KB dla jakiegoś wybranego kota. Żadnych poprzeczek "talentowych" ino dobra zabawa, a dla zwycięzców konkursów dyplom z pieczątką z kawowej plamy :mrgreen:

anieli

Post » Pt maja 09, 2014 11:40 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

anieli pisze:MamaMeli :1luvu:

Jestem za!
proponuję tytuł wątku:

rysunki kotem w kawie maczanym :ryk:[/quote]

Doskonały tytuł :ok: :ok:
można spróbować - tutaj jest trochę rysujących, malujących kociarzy .... może byliby chętni :?

(wstawiałam tu swoje obrazy, ale mało ich "poszło do ludzi")
Obrazek

Kotina

Post » Pt maja 09, 2014 11:55 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

anieli pisze:No dobra dobra, żarty żartami, ale ja sem teraz tak pomyślała (tak, czasem mi się zdarzy :twisted: ), że rzeczywiście można by taki wątas założyć, coby pod patronatem kociego kłaka rysować/malować/cokolwiek i wstawiać, a potem robić konkursy tematyczne i wygraną pracę wystawiać np. na licytację na KB dla jakiegoś wybranego kota. Żadnych poprzeczek "talentowych" ino dobra zabawa, a dla zwycięzców konkursów dyplom z pieczątką z kawowej plamy :mrgreen:

tak, tak, tak! ja wprawdzie w rysowaniu kotem wprawy nie mam, w rysowaniu kotów też nie za bardzo, ale wątek jest zawsze wątkiem :D

braciszek mój to anioł wcielony... coby był kontrast dla trzech diabel.... znaczy, charakternych dziewcząt :D a najmłodsza najcharakterniejsza (nie licząc najstarszej. Żeby nie było wątpliwości, najastarsza to MamaMeli :ryk: )!
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 09, 2014 12:09 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

Kotina pisze:Doskonały tytuł :ok: :ok:
można spróbować - tutaj jest trochę rysujących, malujących kociarzy .... może byliby chętni :?

(wstawiałam tu swoje obrazy, ale mało ich "poszło do ludzi")

MamaMeli pisze:tak, tak, tak! ja wprawdzie w rysowaniu kotem wprawy nie mam, w rysowaniu kotów też nie za bardzo, ale wątek jest zawsze wątkiem :D

braciszek mój to anioł wcielony... coby był kontrast dla trzech diabel.... znaczy, charakternych dziewcząt :D a najmłodsza najcharakterniejsza (nie licząc najstarszej. Żeby nie było wątpliwości, najastarsza to MamaMeli :ryk: )!

No to idę zakładać 8) Nie wiem tylko gdzie wrzucić? Na "Koty"? Chyba tam będzie najlepiej. Najwyżej moderację się poprosi o przesunięcie w razie co :ok:
Ja w rysowaniu kotem mam akurat wprawę :twisted: szczególnie jak się futro pod tablet napatoczy :evil: :ryk:
A już kotem maczanym w kawie szczególnie :lol: Zresztą...kto z kociarzy-kawoszy nie lubi włoskiej kawy? :twisted:
Od razu zaznaczam: nie chodzi o jakąś "profeskę", tylko jakkolwiek, na czymkolwiek itd. :ok:

anieli

Post » Pt maja 09, 2014 12:21 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

Wątek założony 8)

viewtopic.php?f=1&t=162120

anieli

Post » Pt maja 09, 2014 12:23 Re: rokokowe kokoty: Foki pylące Odmiana balkonowa- ja zarob

Myślę, że lepiej byłoby założyć na Koci-łapci, tak jest odpowiednie miejsce dla takiego wąta.
Nadwyżki prac możecie sprzedawać na kocim bazarku z przeznaczeniem na jakieś kocie biedy :) i wtedy będzie dodatkowo dobry uczynek.
A w ogóle to powitać :) ładne obrazki :)

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

[poprzednia][następna]