Nie tylko dla VIP-ów, cz.6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 11:14 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Och jak ja bym chciała, żeby ktoś za mnie obiady robił :piwa:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lip 25, 2012 11:22 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

czasami jednak życie bez chopa jest :ok: nie trzeba gotować :mrgreen: :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro lip 25, 2012 11:49 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

No już mięsko doprawione...Dużo jest...Zabiorę sobie do roboty i małż na jutrzejszy obiad będzie miał,bo dziś to on z kolei w pracy siedzi...Maryś jak Ci podesłać...? Ja lubię gotować....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro lip 25, 2012 11:57 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Kurcze no, muszę się zrobić bardziej mobilna, będę do was na obiadki wpadać :mrgreen:

Od tych mielonych ślinka mi pociekła do pasa i też sobie dzisiaj zrobię. A jakby jeszcze Ewunia dała przepis na tę sałatkę z szynką i ananasem...Bo babeczki już umiem robić :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro lip 25, 2012 12:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Dzień dobry Gosiu i kotki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lip 25, 2012 15:13 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

NIE-NA-WI-DZĘ gotowania :oops: :oops: :oops: Ale kocham jeść :D Wiecie , jak to ciężko pogodzić 8O 8O 8O

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 25, 2012 16:05 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

hej ciotki :)
wturlałam sie po procy do domu....
i co widzę: drapaki i mielone..... :)

drapaka nie mam i żałuję bo Rudek skubie dywan a Małolat póki co skubie Rudkowy ogon....
mielone lubię, uwielbiam... i milo by było żeby mi ktoś zrobil :roll:
gotować lubię i robię to chętnie.... tyle ze niesystematycznie :oops:
znaczy w weekendy zawsze, w tygodniu raz na kilka dni i odgrzewam bo przecież czasu mi brakuje....

ide pobiegać po watkach :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Śro lip 25, 2012 16:34 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

johaśka pisze:mielone lubię, uwielbiam... i milo by było żeby mi ktoś zrobil
gotować lubię i robię to chętnie.... tyle ze niesystematycznie
znaczy w weekendy zawsze, w tygodniu raz na kilka dni i odgrzewam bo przecież czasu mi brakuje

ja też raczej hurtowo gotuję.
A co do mielonych to napisze jak ja to robię, bo niechwaląc się pyyyyszne mi wychodzą.
To dla Marysi która lubie mieć podane co i jak :wink:

A więc ( :twisted: uwielbiam zaczynać zdanie od A więc :twisted: )
Mielone mięsko mieszam z cebulka przyrumieniona i wystudzoną i dodaję 1 dużą marchew i 1 pietruszkę (korzeń oczywiście ) starte na tarce z dużymi oczkami, czasami też zetrę trochę selera. (robi sie więcej masy a i kotlecikismakuja lepiej)
Dodaję przyprawy :sól, pieprz i trochę vegety, namoczoną bulkę (taką sucha zbieram właśnie do kotletów, namaczam w wodzie ) i ze 2 jajka i wymieszam.

Formuję sobie z 6 kotletów obtaczam w bułce tartej ( 6 bo tyle mi wchodzi na patelkę) i smażę na smalcu z jednej i drugiej strony , poźniej dolewam trochę wody i pod przykrywkę.
Wtedy mięsko fajnie dojdzie i warzywka w środku tez są miękkie i oprawie niewidoczne)

Z pozostałej masy robię kuleczki i te smaże w nieduzym rondelku na glębokim ogniu, (mnie wchodzą po 3 szt) przekladam je do większego rondelka zalewam woda aż są przykryte i troszkę na małym ogniu gotuję)
Poźniej pulpety porcjuję sobie do pudelek po maśle dodaję trochę sosu i zamrażam (idealne są do szybkiego spagetti)
Do Części pulpetów dodaję przecier pomidorowy i mam pulpety w sosie pomidorowym :D
No tom sie nagotowała - a tu jeszcze 2 godziny w pracy :twisted:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lip 25, 2012 16:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Ale czytania miałam......i już zapomniałam co chciałam odpisać :wink:

Duży wypasiony drapak zawsze mi się marzył, ale inne wydatki były pilniejsze i ...............drapaka nie mamy.....

Marysiu, kotleciki i inne mogę robić. Zapraszam :)
Jak będziesz robiła drapaki to proszę mnie zapisać na listę kolejkową.

Potwierdzam, że Pusztek to sama słodycz i łagodność :1luvu:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro lip 25, 2012 17:20 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

aaaaaaaaaaaaa :crying:
Dorota uduszę cię.....
musi być pyszne.......

drpak to ja bym tez chciała... nie wiem jak koty ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro lip 25, 2012 18:25 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

No tak...yyy...co to ja chcialam....a, już wiem :ok: .
Witam ciotki :D .
Wyplewiłam oczywiście nie ten kawałek, co zamierzałam, ale doszłam do wniosku, że tamten zrobie jutro, a ten jest mi bardziej potrzebny :D . Oczywiście całe towarzystwo prócz Antosia wyległo plewić ze mną :evil: .
Punio gdzies sobie wynalazł żabę, i ganiali biednego płaza oboje z Michaliną 8O .
Oczywiście stworzonko im spierniczyło do sąsiada :ryk: .
Potem znaleźli sobie drugą, mniejszą, ale im sie w dziurę schowała.
Michaś usilował sie dokopać, wygrzebując mi na ogrodzie kolejny wielki kanion :evil: .

Z rzeczy mniej pozytywnych...
Cos padło na mózg mojemu Plamisiowi.
U mnie żadnych walk nie ma raczej, bo wszyscy wiedzą, że Plamowi trzeba ustąpić.
A dziś było darcie pierza 8O .
Zaczęło sie od tego, że Aluś leżał na ulubionym miejscu Plamka, pod takim krzaczkiem.
Plamo przyszedł, zobaczył, no i powiedział Alkowi kilka słów prawdy.
Aluś, zamiast sie usunąć, napyskował po swojemu, w stronę Plama poleciały " serdeczne życzenia zdrowia, szczęścia i pomyślności ".
Może mu słońce ciut zaszkodziło, nie mam pojęcia. Przecież każdy wie, że Plamowi trzeba zejść z drogi.
W Plamisia diabeł wstąpił.
Tak sprał dwa razy większego od siebie kota, że biedny Aluś nie wiedział, gdzie ma wiać.
Oczywiście rzecz sie działa pod krzakiem, więc interweniowała Michalina na moją prośbę.
Chyba tylko jej Alek zawdzięcza całość swojej osoby.
Zadowolony Plam ułożył się pod swoim krzaczkiem.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro lip 25, 2012 18:27 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

miejsca mają za mało :ryk:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Śro lip 25, 2012 18:33 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Weronika, oni by mieli sto arów, a i tak by walczyli o jeden krzaczek :evil: .
Ale Plamiś mnie zaskoczył...bardzo.
On nie jest agresywny, tylko lubi, żeby jego było na wierzchu.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro lip 25, 2012 18:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

bo Plamo to jest Plamo....
w końcu najstarszy jest ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro lip 25, 2012 18:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

No i zwykle reszta o tym pamieta, Asia.
Nie wiem, co sie dziś Alkowi stało :? .
Za dużo słońca może...

vip

[poprzednia][następna]