Boluś ze śmietnika (2) i PRZYJACIELE :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 07, 2012 17:52 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Epopeja o kupie... :ryk:
Tekst o Tolkienie nie gorszy :lol:

Uwielbiam Bolusia! Mam ciągły niedosyt jego zdjęć!

Wyrasta na forumowego celebrytę
Czy jest ktoś, kto nie uśmiecha się szczerze oglądając jego fotki?

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Czw cze 07, 2012 18:08 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Bolusia może mieć każdy :mrgreen:

W którymś momencie zaczęliśmy się zastanawiać, czy nie dobrać Bolkowi rodzeństwa. Np. z katowickich maluchów. :oops: :oops: :oops:
Może szybciej załapałby o co biega z tą miseczką, kuwetką i miałby się z kim bawić. Ale na 6 kotów nas nie stać. Nie damy rady. Zwłaszcza, gdy ja będę musiała wynajmować mieszkanie. Szkoda. Poza tym, zawsze może się trafić kolejne wysypisko, kolejne znalezisko i co wówczas? Ale gdybym miała stabilniejszą sytuację zawodowo-mieszkaniową, to bym takiego 6-tygodniowego sierotka jeszcze łyknęła. ;) ;) Niebieściuchy grzeczne są, bezproblemowe, miejsca w mieszkaniu też sporo i wszystko tylko o kasę się wiecznie rozbija. :(
Aniada

Post » Czw cze 07, 2012 18:39 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

MariaD pisze:Aniada, parafiny nie da się przedawkować, nie wchłania się. Zacznij od 1 ml.

Sorka że się wtrącam z pytaniem.U mnie też nie ma kupy u 2 tyg koteczków od wczoraj.Brzuszki ok.Też moge podać im parafine?Gdzie to mam kupić?? I jaka to parafina ma być?
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Czw cze 07, 2012 18:48 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

rysiowaasia pisze:Epopeja o kupie... :ryk:
Tekst o Tolkienie nie gorszy :lol:

Uwielbiam Bolusia! Mam ciągły niedosyt jego zdjęć!

Wyrasta na forumowego celebrytę
Czy jest ktoś, kto nie uśmiecha się szczerze oglądając jego fotki?

Cud, miód i malina :lol: :lol: :lol:
podpisuję się pod słowami Rysiowaasia :lol: :spin2:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw cze 07, 2012 18:52 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

wercia pisze:Sorka że się wtrącam z pytaniem.U mnie też nie ma kupy u 2 tyg koteczków od wczoraj.Brzuszki ok.Też moge podać im parafine?Gdzie to mam kupić?? I jaka to parafina ma być?

Parafina ciekła (albo olej parafinowy), kupuje się w aptece. Ja bym jeszcze nie podawała, tylko dłużej masowała brzusie ..
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw cze 07, 2012 19:25 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Nic oryginalnego nie napiszę, Bolus jest słodki :1luvu:
I jak rośnie!
To fakt, u takich maluszków widać zmiany praktycznie tydzień po tygodniu.

Aniada, ja nie wiem, czy inny kociak cokolwiek by zmienił, w sumie Boluś już ma kocie towarzystwo, a i tak przypuszczam, że to Was będzie traktował jak osobników swojego gatunku ;) (Moja Nuśka tak właśnie ma, pomimo że po jakichś dwóch tygodniach była wypuszczana do innych kotów).

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw cze 07, 2012 19:52 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Wercia, ale dwa dni to jeszcze nie dramat. Bolek nie robił najpierw przez 3 dni, potem 5, a teraz mija 7. Na razie podałam mu kolejną dawkę lactulosy i czekamy...

SaskaNH, drugi malec nie wchodzi w grę. Ot, tak sobie dyskutowaliśmy. ;) Że byłoby fajnie. Miałby się z kim bawić, do kogo tulić. Moje niebieściuchy są jeszcze za wielkie.
Aniada

Post » Czw cze 07, 2012 19:56 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Aniada to ja jeszcze zapytam.Jeśli już bym sie zdecydowała podawać to którędy mam to lać??

wercia

Post » Czw cze 07, 2012 19:57 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Aniada pisze:Wercia, ale dwa dni to jeszcze nie dramat. Bolek nie robił najpierw przez 3 dni, potem 5, a teraz mija 7. Na razie podałam mu kolejną dawkę lactulosy i czekamy...

SaskaNH, drugi malec nie wchodzi w grę. Ot, tak sobie dyskutowaliśmy. ;) Że byłoby fajnie. Miałby się z kim bawić, do kogo tulić. Moje niebieściuchy są jeszcze za wielkie.

A moze ktoś po prostu sprząta po malym 8) Kupa juz dawno była ...może :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw cze 07, 2012 20:08 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

wercia pisze:Aniada to ja jeszcze zapytam.Jeśli już bym sie zdecydowała podawać to którędy mam to lać??

Do pyszczka, uważając by nie zakrztusić malca.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw cze 07, 2012 20:37 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Właśnie przyniosłam parafinę z apteki całodobowej. Czekam do rana. Jak laktulosa nie ruszy, to podam mu to.
Aniada

Post » Czw cze 07, 2012 23:23 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Chyba już nie musze cudować z parafiną ..moja kotka wziela sprawy w swoje łapki.
Obrazek

Trzymamy kciuki za Waszą dużą qupke Bolus !!

wercia

Post » Pt cze 08, 2012 0:17 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

wercia pisze:Chyba już nie musze cudować z parafiną ..moja kotka wziela sprawy w swoje łapki.
Obrazek

Trzymamy kciuki za Waszą dużą qupke Bolus !!

Boskie! :love: :love:
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Pt cze 08, 2012 7:20 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

No i co :?:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt cze 08, 2012 7:46 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Wiadomości są dwie - dobra i zła.

Zła jest taka, że nie ma kupy i dziś już podaję tę parafinę, a dobra: BOLUŚ ROBI SIKU DO KUWETKI :!:

Wercia, super fotka!
Aniada

[poprzednia][następna]