Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 21:49 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ruda32 pisze:
ewexoxo pisze:tzn. od drewnianego nie zrobi się błoto czy od zwykłego nie zrobi się błoto :roll:

ze zwykłego zawsze zrobi się błoto
od drewnianego mi nie robiło się błoto :)

Potwierdzam :ok: :mrgreen: Od drewnianego nie ma błota.
Przetestowane w praktyce. Mam kuwetę w łazience i biały dywanik obok prysznica. Nadeptując mokrą stopą co najwyżej się rozplaszcza, ale można to spokojnie podnieść, czy odkurzyć, nie wpija się w dywanik :)
po_prostu_kaska

Post » Czw sty 26, 2012 21:52 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ksb pisze:

U mnie tak samo - Cat's Best Eco - same zalety (włącznie z możliwością spuszczania w toalecie).
A z tym noszeniem po mieszkaniu nie jest tak źle, kuweta stoi na trochę kudłatym dywaniku i większość żwirku po wyjściu z kuwety zostaje na nim (a zamieść go to chwila).

to pewnie też zalezy od kota i od ilości kotow. Moje dwie kotki to są gorniczki - spokojnie można by je zatrudnić do pracy w kopalni - jedna wykopywała cały żwirek drewniany z krytej kuwety - umiala trafić przez drzwiczki.
No i 5 kotowe wynosi na 20 łapkach więcej żwirku niż jeden na 4 :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 26, 2012 21:57 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

no to wlasnie o to mi chodzi, bo u mnie dość ograniczona przestrzeń i nie ma miejsca na jakieś kocie wycieraczki :roll: w łazience dywanik biały, a jedynie dalej w przedpokoju jest bury kudłaty zbieracz wszelkich paprochów i piasku z butów

ps. nie miała baba problemu - wymyśliła sobie kota :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw sty 26, 2012 22:45 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Basiu jeszcze jedna ważna sprawa - o ile nie najważniejsza. Możliwość wzięcia przez nas Matwieja trochę się odsunęła w czasie ze względu na urlop teściów. Przez tydzień (do 10 lutego) będziemy u nich i nie chciałabym kotu za bardzo mieszać w głowie na początku wożąc go od domu do domu :|
Pozostaje jeszcze kwestia wizyty PA i transportu, a zdaję sobie sprawę że to kawał drogi :| Do transportu oczywiście mogę się dołożyć, a jakby były problemy w zorganizowaniu wizyty PA zawsze mogę poprosić o rekomendacje panią Jolę, od której adoptowaliśmy sunię (jesteśmy w stałym kontakcie, mieszka w Warszawie i chyba pracuje w jesnej z klinik weterynaryjnych), ale nie wiem czy to wystarczy.
Proszę napisz jak to wszystko wiedzisz :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw sty 26, 2012 23:00 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:Basiu jeszcze jedna ważna sprawa - o ile nie najważniejsza. Możliwość wzięcia przez nas Matwieja trochę się odsunęła w czasie ze względu na urlop teściów. Przez tydzień (do 10 lutego) będziemy u nich i nie chciałabym kotu za bardzo mieszać w głowie na początku wożąc go od domu do domu :|
Pozostaje jeszcze kwestia wizyty PA i transportu, a zdaję sobie sprawę że to kawał drogi :| Do transportu oczywiście mogę się dołożyć, a jakby były problemy w zorganizowaniu wizyty PA zawsze mogę poprosić o rekomendacje panią Jolę, od której adoptowaliśmy sunię (jesteśmy w stałym kontakcie, mieszka w Warszawie i chyba pracuje w jesnej z klinik weterynaryjnych), ale nie wiem czy to wystarczy.
Proszę napisz jak to wszystko wiedzisz :-)

Myślę ,ze spokojnie możemy Ci zaufać jak piszesz na forum tylko bedziesz nam tu zdawać relacje przez jakis czas lub ew.poprosimy o rekomendację pani Joli.Co do transportu to powoli myślimy ew.transport do Meksykanki tam przeczeka troszkę i czasami kolega TZ Meksykanki jeździ do Stalowej Woli a to chyba niedaleko .Tylko czy np. jesteś w stanie dojechac do Stalowej Woli?Kombinujemy cały czas ,mam nadzieję ,ze wszystko się uda. :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sty 26, 2012 23:15 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

naprawdę bardzo mi miło że masz do mnie na tyle zaufania :1luvu: oczywiście podam ci numer telefonu do pani Joli - zaznaczam, że może być zawiedziona, że zdradziałm psy i zeszłam na koty ;-) bo ona jest bardziej psiarą :-)
Co do transportu - myślę że dalibyśmy radę dojechać do Stalowej Woli, to ok. 100 km od nas. A zdjęcia Matwieja i codzienne relacje macie zagwarantowane :ok: tak samo jak z każdym problem będę zwracać się do was o pomoc i radę, więc tak łatwo się nas nie pozbędziecie ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 27, 2012 10:24 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

A wracając do żwirku dodadam tylko, że stosuję radę uzyskaną w sklepie zoologicznym - do Cat's Best Eco dosypuję trochę neutralizatora Benek w proszku (zwykły lub lawendowy). Dzięki temu, oprócz zmniejszania odorków, zbrylony żwirek nie przykleja się bardzo do dna kuwety.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt sty 27, 2012 11:15 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

uzywałam też tego neutralizatora i też uważam, że był dobry i tani
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 27, 2012 11:20 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ksb pisze:A wracając do żwirku dodadam tylko, że stosuję radę uzyskaną w sklepie zoologicznym - do Cat's Best Eco dosypuję trochę neutralizatora Benek w proszku (zwykły lub lawendowy). Dzięki temu, oprócz zmniejszania odorków, zbrylony żwirek nie przykleja się bardzo do dna kuwety.

Przykleja :mrgreen: Jak z kuwet skorzysta nastka kotów nie ma szans na zbrylenie i nie przyklejenie :mrgreen: Sprawdzone, odrzucone :evil: W pojedynczych przypadkach i owszem.Jest dobrze pewnie :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 27, 2012 12:54 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ASK@ pisze:
ksb pisze:A wracając do żwirku dodadam tylko, że stosuję radę uzyskaną w sklepie zoologicznym - do Cat's Best Eco dosypuję trochę neutralizatora Benek w proszku (zwykły lub lawendowy). Dzięki temu, oprócz zmniejszania odorków, zbrylony żwirek nie przykleja się bardzo do dna kuwety.

Przykleja :mrgreen: Jak z kuwet skorzysta nastka kotów nie ma szans na zbrylenie i nie przyklejenie :mrgreen: Sprawdzone, odrzucone :evil: W pojedynczych przypadkach i owszem.Jest dobrze pewnie :mrgreen:

Przy nastce kotów pewnie nie działa - one to potrafią.

U mnie korzystają z kuwety dwa kocury i jest dobrze :)
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt sty 27, 2012 13:20 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Niestety u nas jest po kilka kotów lub kilkanaście,więc i tak trzeba ciągle czyścić kuwety. :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sty 27, 2012 13:32 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

no to u nas powinien być luksus - cała kuwetka na wyłączność :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 27, 2012 14:14 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:no to u nas powinien być luksus - cała kuwetka na wyłączność :ok:

Pewnie, że luksus - nikt go nie będzie podglądał, ani nikt nie będzie się wpychać poza kolejnością :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt sty 27, 2012 17:55 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

a do tego dwoje służących :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 27, 2012 19:59 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Wiem, że to jeszcze potrwa, ale już nie mogę się doczekać Waszego wątku z wieściami o rozpieszczanym Matwieju w Waszym domu :D :D
* Semper eadem *

ksb

[poprzednia][następna]