Moderator: Estraven
sunshine pisze:Elu, Elza miała mieć kontrolnie zbadane siuśki po skończeniu uropet(pasta na obniżenie pH moczu). A tu siuśki kolorowe. Pani dr, gdy usłyszała, że to kontrol i zobaczyła kolor, powiedziała: kiepsko![]()
Elza jakiś czas temu miała małą łysinkę pod pyszczkiem. Jak główka od szpilki. Wyglądało to jakby się zraniła, ale skóra czysta. Potem o tym zapomnieliśmy. Pysio się wygoił. A wczoraj zauważyliśmy, że goły placek jest na znacznej części pyszczka, też pod spodem, też skóra czysta, różowa. Co to może być?

shalom pisze:No na 4 koty to sporo musiałabyś szykować, przechowywać no i troche by cię to kosztowało. I pytanie czy by jadły. Moje mieszankę dostają codziennie rano, na tej wołowej to chodzą najedzone do wieczorapotem dojadają chrupkami, co drugi dzień coś do poogryzania.
sunshine pisze:Kiedys kupiliśmy worek chyba 18 czy 14 kg. Teraz HSB kręci nosem, że największe to 7kg. Mamy szczelne pojemniki na karmę, do których przesypujemy zawartość worka.
Erin pisze:sunshine pisze:Kiedys kupiliśmy worek chyba 18 czy 14 kg. Teraz HSB kręci nosem, że największe to 7kg. Mamy szczelne pojemniki na karmę, do których przesypujemy zawartość worka.
No ta ja też kupuję co miesiąc ok. 15 kg. I mnie to starcza właśnie na miesiąc.
Tyle tylko, że ja mam 10 kotów więcej
sliver_87 pisze:shalom pisze:No na 4 koty to sporo musiałabyś szykować, przechowywać no i troche by cię to kosztowało. I pytanie czy by jadły. Moje mieszankę dostają codziennie rano, na tej wołowej to chodzą najedzone do wieczorapotem dojadają chrupkami, co drugi dzień coś do poogryzania.
moje (nasze- bo M.ój podczytuje i się oburza, że koty to tylko moja włąsność niby:P) kotuszki dostają 3 razy dziennie BARF i raz na pare dni kilka chhrupali... ale powiem wam, że i tak czasem zostawiają troche z tej proscji ok 250g mieszanki. więc nie jest źle...
p.s. prasowanie przy Xelmie to nie lada wyczyn, włansie zawinal sie w obrus jak naleśnik i i mi go popruł
sliver_87 pisze:podziwiam Was

Erin pisze:sunshine pisze:Kiedys kupiliśmy worek chyba 18 czy 14 kg. Teraz HSB kręci nosem, że największe to 7kg. Mamy szczelne pojemniki na karmę, do których przesypujemy zawartość worka.
No ta ja też kupuję co miesiąc ok. 15 kg. I mnie to starcza właśnie na miesiąc.
Tyle tylko, że ja mam 10 kotów więcej

shalom pisze:sliver_87 pisze:shalom pisze:No na 4 koty to sporo musiałabyś szykować, przechowywać no i troche by cię to kosztowało. I pytanie czy by jadły. Moje mieszankę dostają codziennie rano, na tej wołowej to chodzą najedzone do wieczorapotem dojadają chrupkami, co drugi dzień coś do poogryzania.
moje (nasze- bo M.ój podczytuje i się oburza, że koty to tylko moja włąsność niby:P) kotuszki dostają 3 razy dziennie BARF i raz na pare dni kilka chhrupali... ale powiem wam, że i tak czasem zostawiają troche z tej proscji ok 250g mieszanki. więc nie jest źle...
p.s. prasowanie przy Xelmie to nie lada wyczyn, włansie zawinal sie w obrus jak naleśnik i i mi go popruł
Ja mam poprute firany na dole i trochę prześcieradło. Fajnie się wczepiało pazurkami![]()
Twoje koty dostają 3 razy dziennie po 250g? czy te 250 dzielisz na 3 części?
Ciekawe co sąsiedzi dzisiaj powiedzą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 13 gości