MAJORKOWI: Samo życie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 26, 2003 18:22

Anja pisze:
Majorka pisze:Mi-Stado - pięknie to wymyśliłaś, moja Damo z widelcem!

Ciesze sie, ze sie podoba :lol: . To nazwa zarezerwowana dla Ciebie, niniejszym zrzekam sie praw autorskich na Twoja rzecz :D .

Ach, prezent na osiedliny, jak miło :lol:
Takie metraże - cały stadion dla kocich ćwiczeń 8)
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro sie 27, 2003 15:09

Koty coraz bardziej się oswajają :D (czego nie można powiedzieć o człekokształtnych). Miś i Mi-Norka obczaiły sposób wyglądania przez balkon - wskakują na parapet i wędrują po wąskiej balustradzie przy szybach (po wewnętrznej stronie, szyby zasunięte naturalnie). Podłoga jest śliska, więc strasznie fajnie jest się rozpędzić i jechać jak na ślizgawce! Poza tym co też może być takiego ciekawego za tymi zamkniętymi drzwiami do pralni? I jak fajnie, że ta umywalka taka duża - jak mały basen! Ciekawe po co Majorka tak się zasłania szklanym parawanem kiedy bierze prysznic, przecież i tak jest przezroczysty... i możemy ją dokładnie oglądać? Fajny dywanik pod kuwetę nam położyła, można go skopać dokładnie, a i tak wykopany żwirek zostaje we frędzelkach.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro sie 27, 2003 15:17

:ryk:
Koty dobrze się bawią :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Śro sie 27, 2003 15:23

Och, świetnie się bawimy, lubimy też wyglądać na klatkę schodową, tylko nie rozumiemy co to za dwa wielkie pudła czasem tam przyjeżdzają, dzwonią i dudnią przy zamykaniu. Fajnie jest też siadać na płycie grzejnej, ale coś Majorka bąka, że to może być gorące... Ale na razie nie jest, bo ona się boi włączyć kuchenkę. Chyba jednak będzie musiała, bo stary elektryczny czajnik wywalił wszystkie korki, to jak nam zagrzeje jedzenie? W ogóle byłoby fanie, tylko tak strasznie daleko do ziemi, czy my aby nie spadniemy? Zycie jest cięzkie... czasami.
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Śro sie 27, 2003 19:42

Majorka pisze:Fajnie jest też siadać na płycie grzejnej, ale coś Majorka bąka, że to może być gorące...

tym razem chyba musicie posłuchać Majorki :wink: - ja kiedyś wlazłem u nas w domu na płytę jak była gorąca :oops:,
taaakie zrobiłem oczy 8O

strasznie potem żałowałem, że nie posłuchałem dwunożnej :oops: ale ile można słuchać tych zakazów :?: :?: :?: :!:
dobra - tym razem miała rację :evil:

bardzo mnie potem łapka bolała i w ogóle nie mogłem biegać :cry:

teraz jestem troszkę ostrożniejszy :roll:

Dyzio
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Śro sie 27, 2003 22:09

Majorko, wiem, że spóźnione, ale bardzo serdeczne gratulacje :balony: z okazji powiększenia metrażu i życzenia wszystkiego najlepszego :piwa: :ok: dla całej Waszej rodzinki :D

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Czw sie 28, 2003 8:56

ani - bardzo dziękujemy - takie życzenia nigdy nie są spóźnione, zwłaszcza że my bardzo długo się przeprowadzaliśmy... (od odebrania kluczy minęły 2 lata i 4 miesiące).
Obrazek

Majorka

Post » Czw sie 28, 2003 8:59

Dyziu kochany, właśnie miałem Ci się wyżalić - zgoniła mnie kiedy chciałem przejść po tej pięknej błyszczącej płycie i otrzeć się pyszczkiem o NOWY czajnik (no przecież muszę go obłaskawić i zostawić swój zapach), a Majorka gwałtu, rety, krzyk i zrobiła ze mnie kotlecik... Wiesz co to jest Dyziu, wiesz? Zrzuca się kota i kot leci! :twisted:
Sciskam Twoją ozdrowiałą już łapkę, Twój przyjaciel Miś.
Obrazek

Majorka

Post » Pon wrz 15, 2003 12:12

Witam wszystkich bardzo serdecznie - to ja, Wasz stary Miś, od czasu pewnego spotkania zyskałem przydomek Major. A było to tak. Do Majorki przyszło bardzo dużo gości (było 9 pań i jeden pan). Ja na wszelki wypadek schowałem się za pralką i te panie bardzo narzekały, że przemykam na ugiętych łapkach, i że nie mogą zobaczyć jaki jestem duży i piękny (bo one wszystkie kociary, więc znają się na rzeczy). No więc Majorka wzięła mnie na ręce i wszyscy klaskali z zachwytu, jak na tego młodego mola, który postanowił przelecieć się po mieszkaniu. I Majorka powiedziała, że skoro jestem taki duży, to będę Majorem.
Wszyscy mamy teraz więcej miejsca do biegania; dzisiaj to się nawet tak rozpędziłem, że wylałem wodę z dzbanka i oblałem ścianę; nawet nie bardzo krzyczeli. A wczoraj wyszedłem na klatkę obwąchać drzwi sąsiadów i jeden pan spojrzał na mnie przez szparkę... Na wszelki wypadek uciekłem, a dziewczyny w ogóle bały się wyjść. Ale przecież wszyscy wiecie, jak przyjemna jest penetracja nowego terenu. To na razie tyle; pozdrawiam wszystkich kolegów i koleżanki, do usłyszenia! Miś Major.
Obrazek

Majorka

Post » Pon wrz 15, 2003 18:29

Cześć, Misiu,
moja duża mówiła, że tylko z przodu jesteś do mnie podobny i strasznie się Tobą zachwycała. No niech jej będzie, potem oczywiście powiedziała, że i tak ja jestem najładniejszy. Ale skoro jesteś podobny, to pewnie byśmy się jakoś dogadali. Nie to co z babami. Ta myszata nie dość, że wyjadła mi z michy pół mojej dzisiejszej wołowiny, to jeszcze rano na mnie napdała. Normalnie idzie sobie kot po podłodze, a tu taka futrzasta torpeda spada na niego od tyłu i łapie za kark. Póki była mała i lekka to jeszcze było zabawne, ale od kiedy waży tyle co ja (dasz wiarę? wygląda jakby miała mieć kociaki), to jest mało śmieszne, rano mnie przewróciła. A teraz jak ja chciałem ją poganiać, to ona od razu grzbiet, pazury i piszczy. I wtedy ci duzi mi zwracaja uwage, ciekawe czemu? Przecież krzywdy jej nie zrobię...
Szkoda, że Cię tu nie ma. Moglibyśmy się fajnie poganiac, też jest gdzie.
Baw sę dobrze stary i babami przejmuj umiarkowanie,
Pozdrawiam,
Rudy Budyń.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Wto wrz 16, 2003 9:22

Cześć Budyń, fajnie że się odezwałeś. Zgadzam się z Tobą w pełni co do bab. Ta mała czarna, co już o niej Dyziowi wspominałem, też mnie dzisiaj zaczepiała łapką. Chciałem jej oddać, ale zanim się na to zdecydowałem, ona była już w trzech innych miejscach. Czasem mówią na mnie gapcio, zupełnie nie wiem czemu. Ogólnie nie jest źle, tylko na korytarz nie pozwalają mi wychodzić i straszą że pan sąsiad mnie zabierze... A ta grubiutka, to za Twoją sprawą Budyniu tak się upasła? Bo nie podejrzewam, że zrobiłeś jej małe... Ja już nie mogę, no wiesz, a Ty? Poganiaj ją trochę więcej, ja obie moje baby ganiam, nawet Mikę (też grubaśna, nie powiem). Trzymaj się stary, do usłyszenia! Twój kumpel, Miś Major (chętnie bym Cię zaprosił, ale boję się że ta mała czarna Ci nawrzuca...).
Obrazek

Majorka

Post » Wto wrz 16, 2003 11:53

Majorka, przez sentyment dla RySia i nie tylko Twoj Mis Major zaczyna byc moim kolejnym kocim faworytem na Forum (do kompletu z pieknym Drakula Elli i uroczym Misiaczkiem Inki). To strasznie kochany koteczek, w moim typie :love: .
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Wto wrz 16, 2003 12:09

Majorka pisze:Ta mała czarna, co już o niej Dyziowi wspominałem, też mnie dzisiaj zaczepiała łapką. Chciałem jej oddać, ale zanim się na to zdecydowałem, ona była już w trzech innych miejscach. Czasem mówią na mnie gapcio, zupełnie nie wiem czemu. Ogólnie nie jest źle, tylko na korytarz nie pozwalają mi wychodzić i straszą że pan sąsiad mnie zabierze...

Misiu Przyjacielu Drogi,

ja Cię w pełni rozumiem 8), bo ja też jakoś nie mogę czasami tej chudej koty dogonić :oops:
ona notorycznie ucieka na szafki, na które jak się zupełnie nie mogę wdrapać :cry: :evil: :x
duza mówi, że mam za ciężką dupkę i jestem taka mała ciamajda :evil: :evil: :evil:
a ja jestem zupełnie NORMALNY :) - to ta chuda kota jest totalnie ZAKRĘCONA i to wszystko przez nią :evil: :roll: :evil: :roll:

a duża dzisiaj położyła jeszcze jedną poduszkę do spania - specjalnie dla mnie :wink:
ale było fajnie - całą noc przespałem na SWOJEJ poduszce :kotek:

wygłaskała mnie rano za to, że byłem taki grzeczny 8) ale dzisiaj już nie zamierzam tak długo spać :wink:
nie można przeciez całego życia przespać :twisted:
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Wto wrz 16, 2003 12:11

Anja, myślałam o Tobie wczoraj i o RySiu... Jeśli czasem o nim mówisz Rycho albo Rychu, to chciałoby mi się mówić o Misiu Micho lub Michu, mam rację? Cieszę się, że Ci przypadł do gustu, słodziutki jest chociaż łobuz straszny, no i na rękach nie usiedzi. Ale jak chce się przypodobać, to nie ma silnych! Ociera się o nogi, pręży grzbiet, ogon wygina w literę S i ten ogon mu drży, jak u Rudego Budynia AnnaP.P. pisała. W nocy (o świcie właściwie) zaczyna miauczeć, bo chce się bawić; dziewczyny udają że nie słyszą, więc zwykle ja pytam "co Misiu, co?". Wczoraj mi odpowiedział: miau-mo!, co przetłumaczyłam jako "mamo!" i tak sobie miaumowaliśmy, aż w końcu musiałam otworzyć szafę, bo to teraz wielka atrakcja. Zwłaszcza, kiedy można rozrzucić ciuchy po pokoju.
Obrazek

Majorka

Post » Wto wrz 16, 2003 12:17

Masz racje oczywiscie :lol: , od przygody z pokrywka od kosza widze miedzy nimi bliznacze podobnienstwa :wink: . Poza tym sposob w jaki opisujesz Misia chwyta ze serce, nie sposob nie kochac tego gapowatego lozbuza :wink: .
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

[poprzednia][następna]