Nikt nas nie lubi
A może Ciszek wystraszył gości
Ale my się nie poddamy
Od kilku dni usiłuję sobie przypomnieć, który to post ostatecznie przekonał mnie, że z dwoma kotami jest mniej kłopotu niż z jednym

Autora -(kę) chętnie bym poznała osobiście

- nie żeby mu (jej) muchomora zadać albo czynnie uszkodzić

, ale by obalić zdecydowanie błędną teorię.
Miałam w domu bowiem wychodzącego drania - owszem, latałam za nim i z nim (w najbliższym czasie historia o tym, jak Bungo zwichnął mi nogę

), nerwy mnie zżerały - ale szło przywyknąć

. Teraz mam w domu dwa szatany, które wykańczają mnie wspólnie i w porozumieniu, co chyba podpada pod jakieś paragrafy

Ulubiona rozrywka, to dzikie gonitwy po całym, baardzo niewielkim mieszkaniu, połączone z głośnym galopem, zwijaniem dywanów i dywaników, szorowaniem pazurami po panelach, odbijaniem się od ścian oraz z zachęcającymi pomrukami i ostrzegawczymi warknięciami. Już wiem, skąd pochodzi słowo "kociokwik"
Oczywiście gady wybierają na tę zabawę odpowiednią porę - najchętniej blady świt lub późne popołudnie, kiedy to TŻ wraca po pracy do domu i chce się zdrzemnąć

Albo jeszcze trochę popracować

Gabaryty mieszkania nie pozwalają na izolację kotów od osób pracujących bądź śpiących, więc powoli życie zaczyna się dostosowywać do kocich pomysłów. Ale TŻ-owi specjalnie się to nie podoba, a jego zdanie baaardzo się liczy, bo sponsoruje nas wszystkich
Poza tym moje słoneczka

solidarnie odmawiają jedzenia tego, co nie spasowało jednemu z nich i łażą za mną, domagając się CZEGOŚ INNEGO

W kocim barze stoi więc już 6 miseczek, a kotecki nadal głodne... Bungo - rozsądny kot balkonowy, który zawsze miał balkon otwarty (I niskie piętro) teraz wypuszczany jest na żądanie, bo Lusia, głupiutka smarkata, może wychodzić tylko pod opieką; ciągle jej się wydaje, że do ziemi jest niedaleko... Tak więc Bungusia wypuszczam i wpuszczam - z częstotliwością co 15 minut
O podwójnej ilości rozypywanego żwirku i poroznoszonych kuleczek juz nie wspomnę
Ale za to Bungo wychodzi coraz rzadziej

, a w domu jest bardzo wesoło