Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka w DT :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 31, 2021 21:01 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

witamy się z wszystkimi - ja jak zwykle spóźniona :oops:

Obrazek
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto cze 01, 2021 8:25 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

alessandra pisze:
mir.ka pisze:
alessandra pisze:
mir.ka pisze:Zakwitła nareszcie moja ulubiona różyczka, ta najwcześniejsza, w poprzednich latach kwitła juz w połowie maja. Dostaniecie nowe fotki. A i orlików też.

Orliki u ciebie już kwitną 8O
Muszę to zobaczyc :)

proszę
specjalnie dla ciebie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudne,naprawdę jestem zaskoczona,że w takim rozkwicie już :D dziękuję,bardzo je lubię :1luvu:
Bodziszki tylko liście pokazały,s róże mają malusie pączki dopiero
Popatrz niby niedaleko,a jednak tu górskie powietrze i sporo zimniej.obawism się nie zdążę nacieszyć się kwiatami przed wyjazdem. Pocieszają mnie łubiny :)

moze się uda, bo teraz kwiaty coraz to inne zakwitają
łubin jest niezawodny
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto cze 01, 2021 8:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:Małe dzisiaj zaliczyły wizytę u weta w schronisku. Wetka je obejrzała i potwierdziła, ze to dwie dziewczyny i mają miesiąc. Czyli umownie urodziły się 1 maja :D
Są już takie śliczne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudowne dziewczynki! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

trzeba je zobaczyć na żywo jakie słodkie :1luvu:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto cze 01, 2021 8:27 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Moli25 pisze:
mir.ka pisze:Olinka
Obrazek

Obrazek

ona jest trochę większa

<3 :201465 niesamowite te kocięta, ale Olinka, prawie jak Molinka :mrgreen: może mąż by nie zauważył ? może by myślał ze to Molika ? jak bym wołała najedzenie ? :mrgreen:

to co rezerwować? :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto cze 01, 2021 8:28 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

isabell36 pisze:witamy się z wszystkimi - ja jak zwykle spóźniona :oops:

Obrazek

Witamy :1luvu: :201461 :201461

piękny widok :D
Obrazek

mir.ka

Post » Wto cze 01, 2021 8:38 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:Małe dzisiaj zaliczyły wizytę u weta w schronisku. Wetka je obejrzała i potwierdziła, ze to dwie dziewczyny i mają miesiąc. Czyli umownie urodziły się 1 maja :D
Są już takie śliczne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudowne dziewczynki! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

trzeba je zobaczyć na żywo jakie słodkie :1luvu:

Ślicznie pulpety :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto cze 01, 2021 8:51 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Są już takie śliczne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Naprawdę śliczne!
Uroczy dwupaczek :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto cze 01, 2021 10:20 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Obrazek
Dla naszych koteczkow też. :201461 :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto cze 01, 2021 12:17 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Gosiagosia pisze:Obrazek
Dla naszych koteczkow też. :201461 :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto cze 01, 2021 12:22 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Dzisiaj było drugie podejście zmiany diety, niestety ponownie niezbyt udane :( O ile Inusia trochę polizała to Olinka zdecydowanie odmówiła mięska :( No nic, poczekamy.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto cze 01, 2021 17:36 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Wczoraj w schronisku małe nie były odrobaczone, tylko dostały jakiś preparat ułatwiający wypróżnianie, bo robią kupki co drugi dzień, dopiero dzisiaj miałam podać im pastę, która dostałam w strzykawce. I niestety cos małym to nie posłużyło, bo obydwie po pewnym czasie zwymiotowały. Oglądałam to co zwróciły bo obawiałam się robali, ale nic w mleku nie zauważyłam. Zwykle kociaki za pierwszym dostawały pyrantel , a tym razem to był vetminth. Nie wiem czym się te preparaty różnią, ale ten chyba małym nie posłużył :(
No nic bede je obserwować.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto cze 01, 2021 19:15 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

O ile pamiętam, to moje kociaki dostawały właśnie vetminth i nic się złego nie działo.
Dziewczynki są przecudne :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 01, 2021 19:30 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Sliczne bobasy. Ja vetminthem nie odrobaczałam. Zawsze odrobaczam fenbendazolem. Pyrantel zaś możesz kupić w aptece bez recepty. Dawkowanie (od wetki) jak chcesz, napiszę Ci na pw.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Śro cze 02, 2021 8:46 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

ewar pisze:O ile pamiętam, to moje kociaki dostawały właśnie vetminth i nic się złego nie działo.
Dziewczynki są przecudne :1luvu:

Bastet pisze:Sliczne bobasy. Ja vetminthem nie odrobaczałam. Zawsze odrobaczam fenbendazolem. Pyrantel zaś możesz kupić w aptece bez recepty. Dawkowanie (od wetki) jak chcesz, napiszę Ci na pw.

Dzięki za informacje. Chciałam mieć jakieś informacje o tym preparacie i dlatego napisałam, bo byłam troche zaniepokojona, ale to na szczęscie był jednorazowy epizod.
Maluchy zawsze są odrobaczane w gabinecie przez weta i właściwie nie mam wpływu na to co dostają, byle było skuteczne, ale dobrze znać różne preparaty .
Po tym odrobaczeniu i rzyganku (chyba) koty nabrały takiego apetytu, że w mig kończą swoje porcje.
W nocy miałam przeboje z Inusią, bo tak się dorwała do butli, ze nie mogłam jej nakarmić. Łapała butelkę dwoma łapkami i mocno przyciskała do siebie, niestety w odwrotnym kierunku i bardzo się denerwowała, bo mleko nie chciało jej lecieć. Jeszcze nigdy żaden kot tak się nie zachowywał jak ona. Nie wiem co jej sie stało. Na szczęście jakoś się udało ją nakarmić. Rano już było normalnie.
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]