♫♫♪ ♥ Melinda I ♥ ♪♫♫

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 16, 2014 16:27 Re: Melinda

MamaMeli pisze:
kalair pisze:A ja Cię podziwiam za ten węgerski, mam zgoła inne odczucia. :mrgreen:
Wydaje mi się być baaardzo trudny. Aczkolwiek gdzies czytałam niedawno opinię kogoś znającego chiński, że to w gruncie rzeczy bardzo łatwy język. No cóż... :P

chiński jest okrutny bo w chińskim są znaczki. miliardy znaczków. ostatnio Chinka próbowała mnie przekonać że jej język nie jest trudny. cóż...

Ależ skąd! Wcale! :ryk: W zasadzie to pikuś. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 16, 2014 16:30 Re: Melinda

Felini Complete jest dobre, ale tauryny ma za mało. Możesz dokupić taurynkę z zoo+ też, ona wystarcza na baaaaaaardzo długo! Samo Felini jest o tyle problematyczne, że po 1) jest dość drogie a po 2) trzeba sypnąć z te 25 gram na mieszankę, żeby było zbilansowane. W Kalkulatorze masz obok mięsa i podrobów tylko FC i taurynę, i musisz tak manipulować jego ilością, żeby nic nie świeciło na czerwono. Z osobnymi suplementami jest łatwiej, bo każdy odpowiada za inne coś i zmieniając np. ilość skorupek, nie obchodzi Cię ilość mączki z alg. Tutaj masz wszystko razem, i to jest główny problem,żeby dopasować tę ilość.

MamaMeli pisze:kurczę nadal wygląda to strasznie....:ryk:

W takim razie powiem tak: I just suck at teaching :ryk: :ryk: :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt maja 16, 2014 16:34 Re: Melinda

Arielko, z ciekawości sprawdziłam ile kosztuje wysłanie do Ciebie tych suplementów - list polecony, ekonomiczny do 350 gram - 18,30 zł. To nie tak źle, może jednak chcesz te próbki?

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 16:39 Re: Melinda

Spilett pisze:Arielko, z ciekawości sprawdziłam ile kosztuje wysłanie do Ciebie tych suplementów - list polecony, ekonomiczny do 350 gram - 18,30 zł. To nie tak źle, może jednak chcesz te próbki?

Za miesiąc i tak będę we Wro z okazji pieprzonych egzaminów :roll: to może jeszcze miesiąc przeżyjemy bez barfika... ech, nie dość że ten wyjazd i tak jest denerwujący ponieważ egzaminy, to jest jeszcze bardziej denerwujący ponieważ nie wiem co z Melindą, czy lepiej żeby została czy żeby jechała ze mną... :?

nie Ty suck at teaching tylko ze mnie chemik/biolog beznadziejny i tak szczerze mówiąc średnio widzę siebie z wagą i jakimiś proszkami...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt maja 16, 2014 16:40 Re: Melinda

Skarbie kochany jak będziesz we Wro to wpadaj do mnie na kawę, ciasto i suple! :dance:

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 16:45 Re: Melinda

ech, easybarf jest tu po prostu niedostępny :roll:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 16, 2014 16:48 Re: Melinda

MamaMeli pisze:ech, easybarf jest tu po prostu niedostępny :roll:

Jak będziesz we Wrocławiu to zapraszam do mnie. Dam Ci tyle supli, ile tylko dusza zapragnie - i to tych najlepszych :)

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 16:50 Re: Melinda

jeśli będę tak długo że będę miała czas na kawę to z rozkoszą, szczerze mówiąc bardzo chciałabym zminimalizować ten czas bo czy ją zabiorę, czy ją zostawię to będzie stres... ale już teraz bardzo dziękuję Ci za zaproszenie, postaram się!
muszę iść po żwirek ale mutter się zapowiedziała na skajpie i czekam... :roll:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 16, 2014 16:52 Re: Melinda

Mam nadzieję, że uda CI się wyskrobać trochę czasu, ale jeśli nie - podrzucę Ci suple do szkoły :D Się ludzie zdziwią co będziesz robić z białymi, zielonym i czerwonoczarnym proszkiem :ryk:

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 16:55 Re: Melinda

Spilett pisze:Mam nadzieję, że uda CI się wyskrobać trochę czasu, ale jeśli nie - podrzucę Ci suple do szkoły :D Się ludzie zdziwią co będziesz robić z białymi, zielonym i czerwonoczarnym proszkiem :ryk:

8O zwłaszcza na muzykologii :D kochana jesteś!
nie widzę siebie z tą alchemią ani troszkę... mieszanka okej ale osobno... ech. czego się nie robi z miłości :kotek: mam nadzieję że Melinda przeżyje barfa w wykonaniu swojej matki...
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 16, 2014 16:56 Re: Melinda

Spoko, dasz radę :) To wcale nie takie trudne jak się wydaje. Z dużych woreczków sypiesz tyle ile trzeba, mieszasz i jest ;)

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 16:58 Re: Melinda

ja z przepisu nawet nic ugotować nie potrafię... miary i wagi dla mnie nie istnieją. gotuję świetnie ale improwizując :D naprawdę boję się że coś nasypię nie tak. ale widzę że lepiej się czuje jak chrupek dostaje minimalną ilość, a reszta to mięsko (tylko tego mięska to tak chętnie wcale nie je... na chrupki się rzuca.)
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 16, 2014 17:01 Re: Melinda

To wypróbuj mięsko panierowane w chrupkach :D

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 17:04 Re: Melinda

indyk obtaczany w panierce z rybnej acany :D hmm....

ja: cho na tego skajpa bo muszę iść po żwirek dla dziecka.
m: no to idź, dzisiaj nie zaśpię (ostatnio miała dzwonić i zasnęła)
ja: nie idę, mam sklep do 21, teraz chodź

matkoboskokochano. :roll:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 16, 2014 21:27 Re: Melinda

Obrazek

bo najlepjej to się śpi u mami na brzuszku, jak mami przykryje kocykiem i kizia. Jó éjszakát - Dobranoc, słodkich snów życzę ja-Melike-i moja kochana mami
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

[poprzednia][następna]