DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 13, 2010 8:19 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Zuza robi dokladnie tak jak Zabsko, tylko lzejsza jest na szczescie 8)
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto kwi 13, 2010 14:47 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Tak mi byle jak.
Koleżanka z pokoju dopytuje, dlaczego w ogóle z nią nie rozmawiam, dziś powiedziała to już jakby z pretensją i dodała, że to niegrzecznie :roll: ... A ja mam wszystkiego dosyć.
A poza tym, odkąd mam w pracy miau i przeglądam więcej wątków niż dotąd - cały czas mam jakieś wyrzuty sumienia z powodu niebycia tymczasem :(
Gdyby tylko chciało być chociaż trochę lepiej... i gdybym znalazła sobie jakąś przyjazną, w miarę tanią lecznicę bliżej domu... Podle mi z tym, że przestałam pomagać w ten sposób. Czuję się bezużyteczna pod każdym względem :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto kwi 13, 2010 23:09 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Wielbłądzio pisze:A poza tym, odkąd mam w pracy miau i przeglądam więcej wątków niż dotąd - cały czas mam jakieś wyrzuty sumienia z powodu niebycia tymczasem :(

Ja na całe szczęście mam zablokowane i bardzo sobie to chwalę. Zostaliśmy z naszą siódemeczką i nie zamierzam zmieniać tego stanu, no chyba, że samo się nawinie. Mam dość tymczasowania psychicznie i finansowo :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro kwi 14, 2010 11:42 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Nie żartuj genowefo, mam nadzieję, że jeszcze uda się Wam cokolwiek wyadoptować :roll: ... Nie wierzę, żeby wcześniej czy później nie znalazł się nikt chętny na młode, zdrowe i ładne (no wiem, że nie rude :twisted: , ale ładne i tak :twisted: ) koty :roll:

Dzisiaj od rana zachrzaniam i oderwałam się tylko na czas jedzenia. Po pracy chyba pojadę do Babci, bo mama sama już wysiada...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro kwi 14, 2010 18:14 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Nigdzie nie pojechałam, nie dałam rady :( Podpieram się nosem, zaraz idę spać. Cholera jasna, co się ze mną dzieje :( ?
Wizyta u lekarki odwołana, tym razem nie z mojej winy. Chyba przestaję mieć już złudzenia, że warto w ogóle szukać jakiejś pomocy...

Przepraszam, znów to samo

Wielbłądzio

Post » Śro kwi 14, 2010 20:06 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Siupsiupek nocny
Obrazek

Wielbłądzio pisze:Nie żartuj genowefo, mam nadzieję, że jeszcze uda się Wam cokolwiek wyadoptować :roll: ... Nie wierzę, żeby wcześniej czy później nie znalazł się nikt chętny na młode, zdrowe i ładne (no wiem, że nie rude :twisted: , ale ładne i tak :twisted: ) koty :roll:

Ja już straciłam nadzieję :roll: To nie są koty "dla każdego", a po takie zazwyczaj dzwonią z ogłoszeń. Po miłe, przytulaste kotki.
Wątki na kociarni oczywiście cieszły się bliskim zera zainteresowaniem, więc je porzuciłam.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro kwi 14, 2010 20:30 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Siedem kotów w domu :roll: ? Toż trzeba być wariatami :mrgreen:
Zrobilibyście z nich już lepiej w ostateczności jakiś pasztet albo gulasz :smokin: ...

A Maciej i Bidzia mi się poprzeziębiali, faszeruję oboje unidoxem...

Wielbłądzio

Post » Śro kwi 14, 2010 20:39 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

......I to jest przepis na faszerowane Dranie :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw kwi 15, 2010 13:11 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Hmm, przypadkiem o tej formie przetworzenia mojego futrzanego badziewia do tej pory nie pomyślałam :twisted:

Zrobiłam już wszystko co miałam na dziś do zrobienia, nadgorliwą być mi się nie chce... Kurka wodna, ale nie lubię tak przymusowo 'zabijać czasu' - gdyby chociaż książkę można było wyciągnąć i czytać :oops: ...

Wielbłądzio

Post » Czw kwi 15, 2010 22:19 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Wielbłądzio pisze:Siedem kotów w domu :roll: ? Toż trzeba być wariatami :mrgreen: .

Ano trzeba :roll: Naprawdę nigdy nie marzyłam to takiej ilości sierści w domu i guana u kuwetach :roll:
Ja się nie dziwię Wielbłąd, że nie dajesz rady. Ja przy 9-ciu też średnio daję radę. Zwłaszcza jak są miziaste (trzeba toto głaskać, się domaga :!: ) i bezczelne (włazi do talerza, je ser żółty i bułki :roll: ).
Na sczęście Gamonie wydane, z miziastych i bezczelnych został tylko Siupsiupek. Wokół niego krąży Burek, który nie ma odwagi wejść na stół, ale podkrada łapą Siupsiupkowi, to co mu stole położyłam.
Dlaczego te głupie koty nie potrafią zrozumieć, że są tylko tymczasowe? Że Siupsiupek jest na specjalnych zasadach, że może być źle wychowany? One nie mogą być źle wychowane, bo idą do porządnych domów, gdzie koty nie łażą po stole :!:
Na specjalnych zasadach jest też Pela. Ona nie musi chodzić po stole. Wszystko dostaje dopyszczkowo. Jak upadnie na ziemię już nie zje. Swoją miseczkę też ma z dala od reszty, bo tłoku przy misce nie akceptuje. W ogóle to nie wiem co Pela robi w towarzystwie tych przygłupów, których naznosiłam do domu :twisted:
EDIT: I jak już tak sobie narzekam, to chciałbym się pożalić na stada potfforów zalegających na moim łóżku. Normalnie ułożyć się nie można, przykryć się kołdrą nie można, bo akurat leży sobie Misiaczek, Gumek albo Rózia. A takich krótkich chwil z niemiziastymi kotami psuć nie można. Prawda? Siupsiupka można zwalić, bo wiadomo, że i tak wróci. Jednak niemizaste koty potrafią być męczące :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt kwi 16, 2010 11:25 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Niestety, nie wszystkie niemiziaste koty przychodzą do łóżka: Dunieczka nie :twisted:

U mnie na specjalnych prawach jest tylko Królewna - przede wszystkim jest w końcu jedynym kotem, któremu ofiarowałam własny pokój :wink: :roll: Dostaje specjalne jedzenie, w łóżku pozwalam jej na tyle, na ile nie pozwoliłabym raczej żadnemu facetowi :mrgreen: (no, może oprócz Ropuszka, ale też nie do końca ;)), może sypiać nawet na nowych/świeżo upranych ubraniach, ma osobisty drapak na wyłączność... Szkoda tylko, że nie może u mnie dostać tego, o czym z pewnością najbardziej marzy: ona byłaby najszczęśliwsza, gdyby była jedynaczką, miała całe mieszkanie tylko dla siebie i nie musiała dzielić się mną absolutnie z nikim :( Busiaczka jest jakaś taka inna niż cała reszta hołoty: maleńka, delikatna, krucha, zapatrzona we mnie jak w obraz... Czasami mówię jej, że ma błękitną krew :roll: :oops:

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 16, 2010 20:33 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

genowefa pisze:Wokół niego krąży Burek, który nie ma odwagi wejść na stół, ale podkrada łapą Siupsiupkowi, to co mu stole położyłam.

Też bym chciała mieć koty, które nie mają odwagi wejść na stół :roll: Moje jak najbardziej mają :crying: Szczególnie Antymon - ten, co zje wszystko, nawet to niejadalne (uwielbia kraść torebki foliowe, wieczka od jogurtów, paczki chusteczek, skorupki od jajek...) a potem to-to rozniesie po całym domu albo da psu do pogryzienia :| W ogóle nie wiem czemu w moim domu koty dokarmiają psa :roll: np. kocim jedzeniem zrzuconym z szafki, albo czymś ze stołu kuchennego.

Wielbłądku, trafiłam na piosenkę: http://w955.wrzuta.pl/audio/0dv49LUK820 ... chodancing gdzie mowa jest o Macieju Kocie oraz o tym że Licho śpi w kącie cicho.... 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob kwi 17, 2010 19:28 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Maciej Kot jest Maciejem Kotem właśnie po tej piosence (tyle, że w wykonaniu Hanny Banaszak), przedtem był najzwyczajniejszym w świecie Maćkiem :wink: Ale na Licho muszę przyznać nie zwróciłam dotąd uwagi.

Biję swoje własne rekordy. Wczoraj położyłam się po 19, wstałam... dziś parę minut po południu :roll: I wstałam zresztą tylko po to, żeby za jakieś póltorej godziny znów wrócić do łóżka i spać prawie do teraz :( Nie wierzę, że jeszcze może być lepiej, normalnie. I samej cholernie trudno mi uwierzyć, że tak w ogóle da się funkcjonować :(

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 17, 2010 19:36 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Obrazek

:wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie kwi 18, 2010 21:11 Re: Co Dranie to Dranie. Part 4. [`][`][`]...

Smutno i byle jak :(
Kolejny przespany dzień, dopiero skończyłam sprzątać mieszkanie...

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]