Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 01, 2010 16:12 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Bry :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw kwi 01, 2010 21:55 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

dune pisze:Tak juz sie wiosennie u mnie zrobilo :)
Dzien dobry[/img]

Przecudne są Twoje krokusy :D Jak Ty to zrobiłaś i czy dużo cebulek posadziłaś w jednym miejscu?
Poddaję się z próbą odchudzania. Syn sobie zamówił mazurek kaimakowy i przyniósł przepis więc teraz gotuję mleko już ponad 2 godziny, Ser na serniczek też mi kupił :oops: . Makowiec już kupił.
Idę spać i ciekawe do której jutro będę siedziała w pracy :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw kwi 01, 2010 22:01 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

wykopalam dolek plaski i jedną kolo drugiej postawilam na sztorc a potem zasypalam, a potem tam kret buszowal... :evil: a wogole cebulki sprzed roku mi zginęly...mialam jescze zółte i biale...moze kret wszamał...
a dizsiaj zawislam nad krokusami z aparatem :) ciesze sie ze sie spodobały :)

a nie lepiej to bylo kupic wiaderko masy krówkowej...niz sie z tym mlekiem mordowac?
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw kwi 01, 2010 22:15 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

dune pisze:a nie lepiej to bylo kupic wiaderko masy krówkowej...niz sie z tym mlekiem mordowac?

Jak dużo tam posadziłaś cebulek - 10 - 15?
Coś swojego dopiero zobaczę jeśli wogóle jeszcze będzie kwitło. Mąż zaplanował zawiezienie babci w Wielkanoc na spacer na działkę. Zawiezienie bo babcię trzeba zwieźć ze Skarpy Wiślanej :wink: z Górnego Mokotowa na Dolny :wink: Ostatnio widziałam przebarwiające się na żółto końce łodyżek a tydzień później padał deszcz więc niczego kwitnącego nie było. Widziałam ze dwa pojedyncze ciemne, białe i inne też znikły.
Jestem i tak zadowolona bo po pogromie na działce czyli gruntownym przekopaniu całości dość dużo kwitnie więc cebulki odzyskam a rozpaczałam że wszystko straciłam a tylko muszę zaznaczyć gdzie co rośnie i po wykopaniu mogę posadzić to na właściwej głębokości :wink: :)

Napewno łatwiej byłoby z masą krówkową tylko trzeba było docenić starania syna że zdobył przepis rodzinny od siostry babci i zapamiętał... a nie wiadomo co będzie z nami po wakacjach :wink: Cóż ostatecznie marzy o uczelni, na której studiował Jego Dziadek...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw kwi 01, 2010 22:25 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

A wiesz moje cebule zniknely te stare...podobno sie powinno w koszyczki sadzic bo one sie zapadaja w ziemie a jak są za glęboko to nie wschodzą...mysle wlasnie ze te moje cebule sie pochowały...przesadzalam te krokusy kilka razy
nawszadzalam kupę, kupilam taka torebke, strasznie duzo było.

a co za pogrom miałas na działce? Kreta?

Taka jest pyszna masa krówkowa w realu tylko, ja wafelki z nia robię, najlepsza :)
no tak...męskie starania ZAWSZE trzeba doceniac , tak to juz jest :)
Obrazek

dune

Post » Czw kwi 01, 2010 22:38 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

dune pisze:a co za pogrom miałas na działce? Kreta?)

To mój TZ wszystko skopał gdy likwidował trawnik i ciekawe co tam jeszcze odnajdę:wink: :twisted:

Kiedyś miałam cebulki w koszyczkach ale większość mam luzem w ziemi.
Podczas kopania mąż jeśli znalazł jakiekolwiek cebulki wrzucił wszystkie do jednego worka a później wsypywałam je do prawie zamarzniętej ziemi więc teraz muszę wszystko odzyskać i posadzić w odpowiednim terminie i na dobrej głębokości bo dużo z nich widzę prawie na powierzchni ziemi :wink:
Robiłam podstawowy błąd - sadziłam cebulki pojedynczo i myślałam że się ładnie rozrosną.
Niestety kilkuletnie ranniki dalej mają tylko po jednym listeczku, wszystkie cebulice straciłam.
Nie mogę zdobyć ciemnofioletowego ani dwukolorowego irysa bo albo kupuję zasuszonego albo za małe albo coś mi zżera.
Tak samo kiedyś nacięłam się na karpy liliowców kupowane w woreczkach - minęło kilka lat a ja dalej nie wiem jakie to były naprawdę kolory bo ani się nie rozrosło ani nic nie zakwitło :wink:
Ostatnio edytowano Czw kwi 01, 2010 22:43 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw kwi 01, 2010 22:41 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Jak fajnie że już jesteś, kussad :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw kwi 01, 2010 22:43 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

matko....ale chłopa zapal napadł :ryk:
ja to mam tylko takie cebule co sobie siedzą cały rok...ale ostatnio mi sie dalie zamarzyly....piekne są...ale toto to tzreba wykopywac na zimę i przechowywac w chłodzie w piasku czy trocinach...no niby mam chłodny garaz ale....nie chce mi sie...
kurde tak mam z tym cholernym ogrodem roboty po pachy....teraz znowu ten kret...widziałas mój trawnik po krecie? zaraz ci zapodam o :

Obrazek
Obrazek

dune

Post » Czw kwi 01, 2010 22:48 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Cameo pisze:Jak fajnie że już jesteś, kussad :1luvu:

Kami :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jestem na chwileczkę bo jutro muszę zająć się kuchnią a mąż bardzo się przejął podejmowaniem u nas jego rodziny :wink:
Służbowa praca po troszkę luźniejszym okresie oczekiwania na dostawę mnie całkiem zawaliła ale spróbuję ostro zawalczyć o kilka dni urlopu w maju ale warunek że muszę wszystko skończyć.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw kwi 01, 2010 22:50 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt kwi 02, 2010 12:32 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Obrazek

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pt kwi 02, 2010 12:34 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Monika masz rzeczywiście śliczny trawnik :wink:
Sadzę głównie byliny a jeśli cebulki to tylko zostające w gruncie i czekam aż się rozrosną...
Wiesz ja do dziś pamiętam potrawy i ciasta, które były specjalnością Mojej Mamy... a kto wie kiedy Moje Dzięcie wyfrunie z gniazdka :wink: Jeszcze zdąży kupować sobie gotowe :)
Zupełnie wystarczy że się śmieje i opowiada że domowe obiadki u babci to odgrzewana chińczyzna kupiona chyba dzień wcześniej. :twisted:

Życzymy zdrowych i spokojnych Świąt.
Dopiero pójdę na zakupy kiedyś po wyjściu z pracy... Czeka mnie pieczenie i gotowanie i jeszcze co chwilę czegoś mi brakuje. Będzie szaleństwo bo od jutra mam gości i to takich, których najchętniej wcale nie spotykałabym więc będę ciężko zmęczona:(
Ostatnio edytowano Pt kwi 02, 2010 12:46 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt kwi 02, 2010 12:42 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Obrazek

Tęczowych Pisanek
Na stole pyszności
Mokrego Dyngusa
I wspaniałych gości
Niech to będzie czas uroczy
Życzymy Wam miłej Wielkiej Nocy!

Duża z Myszką

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt kwi 02, 2010 20:23 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Ewuniu!

Pomaleńku przez podwórze Idą dzieci kurze.
W kropki, w ciapki, malowanki,
bo to miały być pisanki...
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych.

Obrazek

życzy Kamila z rodziną i futrami!

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob kwi 03, 2010 23:44 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt kwi 02, 2010 21:25 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkiej Nocy
dużo ciepła i miłości przy rodzinnym stole

Obrazek
Obrazek

dune