Beksa Pstrokata

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 16, 2007 0:29

o, to ja muszę tam napisać, żeby ludzie nie brali marmurków :twisted: są zdecydowanie najgorsze :wink:
a Beksia zaczyna być w końcu prawdziwym kotem :wink: żeby tylko jeszcze wygrzeczniała :roll: cholera, u mnie nawet firanek od dawna nie ma, gdzie ona się nauczyła po nich chodzić :evil: ?
Beksiuniu niedobroto, proszę, nie próbuj naśladować Liliana, bo to się może marnie skończyć... męczę się z Draniem już bardzo długo, ale w końcu nastąpi to, na co od dawna zasłużył :twisted: a Ty chyba nie chciałabyś znów być kotem podśmietnikowym, prawda :? ?
:1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lut 16, 2007 11:13

tak jakos mi sie zadawalo przez chwile, ze ta beksina milosc jest dosc podejrzana. juz wiem dlaczego Beksa daje sie nosic na rekach i kladzie sie kolo mnie.

zeby mi sciagac z wlosow gumki i natychmiast je rozszarpywac 8O

help, help, help

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Pt lut 16, 2007 23:59

sama je ściąga? sprytne zwierzątko :wink: u mnie są kradzione dopiero z szuflady, po uprzednim jej samodzielnym otworzeniu
jutro Dzień Kota, ale myślę, że możesz sobie pozwolić na małe ozustwo względem Beksi i powiedzieć jej, że ma świętować Dzień Spokojnego Kota :wink: a potem spróbować jej sukcesywnie wmawiać, że Dni Spokojnego Kota są częściej :twisted:
kocha Cię, kocha, jestem tego pewna :wink: przecież jest na tyle mądra, że potrafi docenić, jak ma się jej obecne życie względem dawnego :wink: i pewnie zauważyła też, że puszeczki i chrupki nie przychodzą do domu same!
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob lut 17, 2007 13:39

z okazji Dnia Kota Beksa pokazuje swoj diabelski usmiech...

Obrazek

Dagmara

Post » Sob lut 17, 2007 17:50

Beksa jest nieziemska... z okazji Dnia Kota Ja i Lili zyczymy Beksie i Pańci duuużo cierpliwośći i wyrozumiałości do siebie nawzajem.... :lol:

Diabełek precz!

Margott32

Od: Pt gru 29, 2006 19:34

Post » Sob lut 17, 2007 21:22

A my do przesyłamy Beksie myszkę:

Obrazek

a Dużej wspaniały wiersz Franciszka Klimka:

WEŹ KOTA

Jeśli los ci doskwiera boleśnie
i rozwściecza znajoma tępota,
to zrób to, co słyszałeś już wcześniej :
weź k o t a .

Jeśli wokół panoszą się wieprze
i rozrasta się zwykła hołota,
to zrób to, co dla ciebie najlepsze :
weź k o t a .

Jeśli kryzys ci zdrowie rujnuje,
lub zawiodła cię bliska istota,
to zrób to, co niewiele kosztuje :
weź k o t a .

Jeśli zbyt ci samotność dokuczy,
a twe serce w rozterkach się miota,
to znajdź coś, co ci miłość wymruczy
weź k o t a .

* * * * *

A kiedy weźmiesz
i po jakimś czasie
powiesz, że nic ci nie dało kocisko,
wtedy odpowiem,
że w tej ludzkiej masie
na drabinie ewolucji
jesteś troszeczkę za nisko .

F.J. Klimek
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Nie lut 18, 2007 2:09

ja nie mogę, Beksiunia ma na tym zdjęciu minkę: "hmm, co by tu dziś zniszczyć?", słowo daję :ryk:
widzę, że zabawek coraz więcej :wink: , ta to ma dobrze, świętuje Dzień Kota dzień w dzień, odkąd u Ciebie jest :lol: niemniej jednak:
Beksiuniu, Kaszalotku pstrokaty spod mojego śmietnika (może Ty mi zaraz powiesz, że to jakaś pomyłka, że co śmietnik to nie Ty :wink: - bo dawno zapomniałaś i nie chcesz sobie przypominać, jak to jest być biednym śmietnikowym głodomorem :( ... ale ja zawsze będę pamiętać, że przez dłuższą chwilkę byłaś moja :wink: ), z okazji Waszego dzisiejszego święta całuję Cię mocno między pstrokate uszka :wink: życzę Ci, żeby już zawsze było Ci tak jak teraz jest :wink: ... i żebyś postarała się może czasami być ciut ciut grzeczniejsza :wink:, cobyś przypadkiem kiedyś nie przebrała miarki :wink: a Twojej Dużej życzę pociechy z Ciebie, wytrwałości... no i żeby jej nigdy szlag za mocno nie trafił wskutek Twoich wyczynów :wink: ... bo jak ją trafi i odstawi Cię tym razem na tarchomiński śmietnik, to na pewno sama szybciutko się zorientuje, jak smutno jest bez Ciebie - i dopiero będzie miała stratę :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Nie lut 18, 2007 14:05

fajny tez wiersz. zastanawialam sie po przeczytaniu, czy mi sie zycie z Beksa zmienilo, a moze czy mnie zycie z Beksa zmienilo.
no i wyszlo, ze mam wieksze poklady cierpliwosci, niz nam sie wydawalo :)

jestem zupelnie bezkrytyczna (czasem probuje wprowadzic jakies zasady) i na wszystko pozwalam kotu, jesli tylko sie przytuli i da buziaka (Beksa daje buzi! nosem po ustach :)).
nie wyobrazam sobie, by wrocic do domu i nie uslyszec miauczenia juz pod drzwiami. i tak generalnie to czasem mysle, jak moglam tyle lat przezyc bez kota :)

jestem kocia neofitka :D kiedys sie balam kotow i nie bardzo wiedzialam, jak z nimi zyc. teraz mam Bekse i mysle, ze nie ma bardziej charakternego zwierzaka niz kot ;)

a to przytulanie, wchodzenie mi na kolana, buziaki - rozplywam sie, rozkladam na czesci i roztapiam, jak maslo.
tym bardziej, ze nie myslalam, nigdy, ze Beksa bedzie takim kotem.
ze sie da poglaskac, to mialam nadzieje, ale ze, az tak.
no i tym nie marzylam :)

dzis w nocy zdjela pranie z suszarki (znow) :D
i... mysle, ze taki jej urok i za to ja uwielbiam :oops:
Ostatnio edytowano Wto mar 06, 2007 11:08 przez Dagmara, łącznie edytowano 1 raz

Dagmara

Post » Nie lut 18, 2007 20:05

Dagmara :lol:
Ty masz po prostu NAJNORMALNIEJSZEGO NA ŚWIECIE KOTA ;)

Ale fajnie dojśc od takiego wniosku, jak Ty z TZtem. Kot uczy, oj uczy cierpliwości :D

Beksa jest bezwzględnie piękna 8)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon lut 19, 2007 1:47

tylko pod moim śmietnikiem jest taki wysyp bezwzględnie pięknych szylkretek, ewenement na skalę krajową :kitty: jest 'do wzięcia' jeszcze jedna, ale niestety równie bezwzględnie dzika, dlatego po sterylce nawet nie próbowałam jej oswajać :( i miejmy nadzieję, że więcej ich już nie ma :roll: bo trudno odróżnić :wink: na początku byłam pewna, że jest jedna :roll:

Beksiuniu, widzisz, jak łatwo było wejść Dużym na głowy :mrgreen: ? co kot to kot, a kot potrafi :wink:

Wielbłądzio

Post » Pon lut 19, 2007 11:44

dzis w nocy Beksa nie zdjela prania z suszarki.
nie poszatkowala papieru toaletowego/chusteczek higienicznych/wacikow.
nie wspinala sie po firankach (chyba).
nie walila drzwiami.
nie skakala po mnie.
nie zrzucila ksiazek ani gazet z polki.

wiedzialam, ze cos jest nie tak.
obudzilam sie o 4 przestraszona, ze mi UFO porwalo kota.
no bo jak to tak, ze niby przespie cala noc...?

dzis w nocy Beksa postanowila wyjac kazdy pojedynczy fredzelek z wykladziny. tak po prostu.
wyciagnac.
przytrzymac lapkami i ciagnac, az wyjdzie...

wiekszosc wyszla.

kocham Bekse.
tylko dlatego ten kot jeszcze zyje :twisted:

Dagmara

Post » Pon lut 19, 2007 20:08

:aniolek: ...... no comments

O Święta Dagmaro!

Margott32

Od: Pt gru 29, 2006 19:34

Post » Pon lut 19, 2007 23:30

ma piekielnica szczęście :roll:
boszszsz, a to była taka zastraszona kupka nieszczęścia...

Wielbłądzio

Post » Pon lut 19, 2007 23:51

zastraszona kupka nieszczescia wlasnie bawi sie kawalkiem sznurka.
nie chce wiedziec skad go ma :twisted:
albo inaczej: nie chce wiedziec czego jest czescia :)

a tak poza tym, to spi mi na nogach, gdy ogladam telewizje.
buzi chce ciagle dawac :roll:
strasznie calusna sie dziewczyna zrobila.
TZ leje (biedak ma przeciw sobie 2 baby)

a dywan i tak byl do zmiany. co prawda planowalam, za jakies 3 lata go zmienic, ale...

Dagmara

Post » Wto lut 20, 2007 0:07

u mnie też się zawsze okazuje, że wszystko, co zniszczyły koty, było mi tak naprawdę niepotrzebne :wink: wiesz, ile tu jest teraz miejsca bez tej przesikanej kanapy? nową leżankę Draniom kupiłam, nową sosnową szafkę - a i tak pokój zrobił się taki duży, 'przejrzysty' :) nic, tylko do zagraconych mieszkań trzeba kotecki wpuszczać :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]