Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 24, 2018 9:58 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

To już wiedzą, co dobre ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Śro paź 24, 2018 10:00 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

KociaMama44 pisze:To już wiedzą, co dobre ;)

To dobrze :D
Ja maluchy uczę różnych smaków, żeby wszystko poznały i wybrały to co im smakuje, będzie dla nich lepiej w przyszłosci.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro paź 24, 2018 10:01 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:No cóż Zuzia też zmieniła poglądy co do kuwety i kupale najlepiej jej wychodzą w brodziku pod prysznicem.Nie zawsze ale czasami znajduję rano.

zdolna dziewczyna :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

No ale wiadomo , że tej kruszynce się wszystko wybacza.

a nie kruszynce to nie? :(

Nie kruszynce nie ma czego wybaczać bo klocek robi do kuwety.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro paź 24, 2018 10:03 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:No cóż Zuzia też zmieniła poglądy co do kuwety i kupale najlepiej jej wychodzą w brodziku pod prysznicem.Nie zawsze ale czasami znajduję rano.

zdolna dziewczyna :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

No ale wiadomo , że tej kruszynce się wszystko wybacza.

a nie kruszynce to nie? :(

Nie kruszynce nie ma czego wybaczać bo klocek robi do kuwety.

nie chodziło mi o to, tylko tak ogólnie o kocie psoty :)
my to się długo na koty nie gniewamy :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro paź 24, 2018 10:04 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Ja tez nie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 24, 2018 10:08 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Myślałam , że chodzi ci o sprawy kuwetkowe. Pola jak na razie pod tym względem jest bezbłędna. Z Zuzią nie wiem o co chodzi czy to Pola blokuje jej dostęp do kuwety bo gdy Zuzia do niej biegnie to Pola myśli , że chce się poganiać i leci za nią , czy to dlatego , że jest brudno w kuwecie bo wcześniej Pola zostawiła już swoją kupę a jak mnie w domu nie ma albo po nocy to wiadomo , że nie sprzątnę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 24, 2018 10:16 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Ewa L. pisze:Myślałam , że chodzi ci o sprawy kuwetkowe. Pola jak na razie pod tym względem jest bezbłędna. Z Zuzią nie wiem o co chodzi czy to Pola blokuje jej dostęp do kuwety bo gdy Zuzia do niej biegnie to Pola myśli , że chce się poganiać i leci za nią , czy to dlatego , że jest brudno w kuwecie bo wcześniej Pola zostawiła już swoją kupę a jak mnie w domu nie ma albo po nocy to wiadomo , że nie sprzątnę.

a one mają teraz jedna kuwetke czy dwie?
Obrazek

mir.ka

Post » Śro paź 24, 2018 10:23 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Myślałam , że chodzi ci o sprawy kuwetkowe. Pola jak na razie pod tym względem jest bezbłędna. Z Zuzią nie wiem o co chodzi czy to Pola blokuje jej dostęp do kuwety bo gdy Zuzia do niej biegnie to Pola myśli , że chce się poganiać i leci za nią , czy to dlatego , że jest brudno w kuwecie bo wcześniej Pola zostawiła już swoją kupę a jak mnie w domu nie ma albo po nocy to wiadomo , że nie sprzątnę.

Cały czas dwie ale do jednej się sika a druga jest na grubsze sprawy. Nie wiem jak one to między sobą ustalają ale jak jedna zrobi siku to druga do tej kuwety też pójdzie tylko na siku a do drugiej zrobi kupę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 24, 2018 10:23 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

Cały czas dwie ale do jednej się sika a druga jest na grubsze sprawy. Nie wiem jak one to między sobą ustalają ale jak jedna zrobi siku to druga do tej kuwety też pójdzie tylko na siku a do drugiej zrobi kupę.

:lol: :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro paź 24, 2018 10:27 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Poważnie. Widzę np. Zuzia idzie do kuwety. Grzebie w żwirku wchodzi i przykuca robiąc siku. Jak zrobi zakopie i wyskakuje z kuwety , leci do drugiej i znów kopie a później wystawia zadek i zaczyna się wyginać a później w kuwecie ląduje kupa.
Poli czasami się zdarza , że wchodzi do kuwety, kopie a później wystawia zadek i wali kupę która ląduje przed wejściem do kuwety. Jak skończy zakopie i wychodzi a jej zdziwiona mina na widok kupy przed kuwetą jest godna oskara. Ale już bardzo dawno jej się nic takiego nie przytrafiło.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 24, 2018 10:36 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Ewa L. pisze:Poważnie. Widzę np. Zuzia idzie do kuwety. Grzebie w żwirku wchodzi i przykuca robiąc siku. Jak zrobi zakopie i wyskakuje z kuwety , leci do drugiej i znów kopie a później wystawia zadek i zaczyna się wyginać a później w kuwecie ląduje kupa.
Poli czasami się zdarza , że wchodzi do kuwety, kopie a później wystawia zadek i wali kupę która ląduje przed wejściem do kuwety. Jak skończy zakopie i wychodzi a jej zdziwiona mina na widok kupy przed kuwetą jest godna oskara. Ale już bardzo dawno jej się nic takiego nie przytrafiło.

zdolne dziewczyny :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro paź 24, 2018 10:46 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Ewa L. pisze:Poważnie. Widzę np. Zuzia idzie do kuwety. Grzebie w żwirku wchodzi i przykuca robiąc siku. Jak zrobi zakopie i wyskakuje z kuwety , leci do drugiej i znów kopie a później wystawia zadek i zaczyna się wyginać a później w kuwecie ląduje kupa.

O sprawach kuwetkowych można dużo i długo pisać :mrgreen:
Mam dwie kuwety i na szczęście zawsze trafiają ale jak obserwuje to każdy ma swoje sposoby np. Migotka przednie łapki ma przed kuwetą a zadek w kuwecie. Hugo zawsze kupala chce zakryć dywaniki em w łazience. Pusia za to bardzo dokładnie wszystko zakopie wyjdzie przed kuwetą sprawdzi i ewentualnie jeszcze poprawi. :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro paź 24, 2018 10:56 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Zuzia przy kupie cała jest w kuwecie ale Pola często staje oparta łapkami o rant kuwety i wali kupala aż słychać takie łup , łup w dno kuwety jakby ktoś kamieniami rzucał. Zresztą Pola ponieważ częściej jada suche robi twatdą , zbitą i nie śmierdzącą kupę natomiast Zuzia robi tają jakbyś wycisnęła pastę z tubki - cienka, miękka i kremista a do tego śmierdząca ale ona przeważnie je tylko mokre bo suche skubnie bardzo rzadko .
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 24, 2018 11:44 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

Każdy kot ma swój zwyczaj kuwetkowania :201497

U mnie chyba najśmieszniejsza jest Daisy, staje czterema łapkami na rancie kuwety , jedna obok drugiej i tak się załatwia :lol: ona jest lekka to nie ma obawy ,że wywróci kuwetę.
Obrazek

mir.ka

Post » Śro paź 24, 2018 14:04 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23 - 3 maluszki w DT :)))

nowiusieńkie fotki maluchów, sprzed chwili :)

cała trójeczka :1luvu:
Obrazek

z obserwującą je Daisy
Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]