Mopik ['] Kropek i Kicia [End of story]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 13:00 Re: Opowieści Mopika

Jak dużo sika to nie jest problem - problem jest jak zaczyna pić jakby miał kaca (nerki wtedy podejrzane). Na fast foodach zawsze jest dużo kupy i mocno śmierdzącej.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Wto wrz 17, 2013 14:55 Re: Opowieści Mopika

Pije raczej umiarkowanie, ale - pije. Z fontanny ostatnimi dniami zniknela jakas podejrzanie duza ilosc wody - ciagle nie wiem ile z tego paruje ale zniknelo na pewno wiecej. Z drugiej strony nie widzialem go jeszcze zeby konkretniej z niej pil - pare mlaskow i idzie. Moze wredota jedna w nocy wstaje i jak nikt nie widzi, to sie delektuje, usmiechajac sie pod wasem "ale bedzie mial zagwozdke - czy to ja, czy samo znilklo".
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Śro wrz 18, 2013 22:14 Re: Opowieści Mopika

Tak, koktajl spirulinowy jest juz passe. Wczoraj jeszcze popil, dzis juz omija go szerokim lukiem. Jak mu sie nie odmieni, to sam bede pil te w proszku, a kotu trzeba bedzie w tabletkiach kupic.
Obrazek

Lifter

Post » Czw wrz 19, 2013 6:25 Re: Opowieści Mopika

Daj żonie niech sobie maseczkę zrobi :D Proszek spirulinowy z jogurtem robi cuda na twarzy, choć wygląd ma hm... radiowy raczej :roll:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Czw wrz 19, 2013 6:33 Re: Opowieści Mopika

To troche jak w tym dowcipie.

Zona do meza
- Jesz te zupe, czy mam dodac smietany i dac psu? :)
Obrazek

Lifter

Post » Czw wrz 19, 2013 6:36 Re: Opowieści Mopika

:ryk: :ryk: :ryk:

Żona powinna się czuć doceniona że dbasz o nią tak jak o kota :ryk:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Czw wrz 19, 2013 7:29 Re: Opowieści Mopika

Aż mi się przypomniało, jak kumpel ze studiów (taka klasyczna dupa wołowa) chciał zarwać do dziewczyny i mówi jej "masz takie piękne oczy jak moja suczka" - fakt faktem, że psiak miał piękne i był jego wielką miłością, ale dziewczyna nie zrozumiała docenienia jej urody i pojechała go jak diabeł świętego.
...

czarnekoty123

Post » Czw wrz 19, 2013 11:02 Re: Opowieści Mopika

Ale macie dzisiaj dobre humorki :ryk:

Może jeszcze mu się odwidzi, niezbadane są wyroki kocie ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Czw wrz 19, 2013 15:57 Re: Opowieści Mopika

Podalem mu dzis z zoltkiem - zjadl moze 1/5 i mial dosc. No szkoda, ze zoltek nie lubi, na pewno by mu dodalo blasku.
Obrazek

Lifter

Post » Czw wrz 19, 2013 16:04 Re: Opowieści Mopika

W BARFie wystarczy 1 żółtko na 1kg mięsa, więc wychodzi dość mało jak się nie ma amatora żółtek ;) poza tym do blasku potrzebny jest kwas arachidonowy (ma go sporo olej z łososia) i linolowy (smalec gęsi, skóra z uda indyka, tłuszcz wołowy). Jak widzisz, bez żółtek też OK. Poza tym jak jest matowy, to możesz mu strzelić kurację jak wetka Magnolii po tym głodowaniu - Efa Olie (kazała dawać 15 kropli dziennie - dawałam po 2-3 do posiłku, bo wtedy jadła 5-8 razy dziennie) przez miesiąc (zeszła gdzieś połowa opakowania - reszta poszła się paść).
...

czarnekoty123

Post » Pt wrz 20, 2013 7:43 Re: Opowieści Mopika

Tja. Olej z lososia - kropelka na palcu - hmmm... no... moze... ewentualnie. Z 1cm3 na talerzku - A FUJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!! (i mina jakby ktos go kopnal w nos, po czym doslownie uciekl - nie odszedl ale uciekl. Byc moze stezony zapach nie przypadl mu do gustu). Sprobuje czasem mu do chrupek kapnac po kropelce.

Futerka nie ma matowego, ale troszke ma lupiez no i kiedys mial je bardziej takie aksamitne, lejace sie.

Poza tym rankiem kotek sika obok kuwety, a po poludniu/wieczorem - do niej. I badz madry dlaczego.
Obrazek

Lifter

Post » Pt wrz 20, 2013 9:26 Re: Opowieści Mopika

Czy rankiem jest sam? A może go coś stresuje (oczekiwanie, że znowu będzie sam?)

Co do oleju - powoli... Magnolka na początku też uciekała, a teraz 5ml idzie do mieszanki na tydzień i jest OK.

Łupież itp. to coś, co też jest z niedoborów kwasów omega; jak pisałam - możesz zrobić miesięczną kurację Efa Olie (wątrobę i trzustkę to on ma raczej zdrową) zanim przyzwyczai się do oleju z łososia itp. Ale może Ci się uda domieszać do mokrego z ćwierć żółtka z kropelką oleju z łososia - dobrze wymieszaj: fast foody mają tak mocny zapach, że może nie wyczuć.
...

czarnekoty123

Post » Pt wrz 20, 2013 12:45 Re: Opowieści Mopika

Bede kombinowal.

Rano teraz jestesmy oboje, bo mamy po pare dni urlopu (i dlatego tez wlasnie trwa remont dachu i po 5 godzin dziennie wierrrrrrrrrrca wierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrca wierrrrrrrrrrrrrrrca... ech). Drugi siur byl do kuwety. I zrozum tu Mopika...
Obrazek

Lifter

Post » Pt wrz 20, 2013 12:48 Re: Opowieści Mopika

Mopik potwierdza tezę logiki facetów nie da się zrozumieć :mrgreen: Poza tym to, że chwilowo jesteś nie oznacza, że on rozumie, że chwilowo nie znikniesz i może każdego poranka ma schizę, że sobie znowu gdzieś pójdziesz i to bez niego.

Z wierceniem współczuję - ale pociesz się, że nie musisz przy tych "cudownych" dźwiękach klepać aplikacji, która miała być zrobiona wczoraj (a u mnie tak bywa). Marne pocieszenie, ale zawsze coś.
...

czarnekoty123

Post » Pt wrz 20, 2013 13:01 Re: Opowieści Mopika

Logika facetow jest bardzo prosta, wbrew pozorom. Do tego zwykle sikamy tam, gdzie trzeba, co najwyzej nie pamietajac o opuszczeniu deski. :)

A sika obok kuwety niekoniecznie tylko rano, acz rano najchetniej. Fakt, ze nie lubi jak wychodze - im dluzej sie zegnamy, tym bardziej jest wsciekly i w koncu zaczyna atakowac nogi... wiec sie w ogole nie zegnamy. Ale jak jestem w domu za dlugo (bo mam wolne) i np. zaczynam sie ubierac, w kocim lebku powstaje straszne podejrzenie "aaaa... do lekarza bedziemy szlI!!!" i chodu pod lozko.

A co do wiercenia, to w ogole ciezko cos zrobic, gdy plomby w zebach wibruja. Kot wlazl pod koldre i spi, a ja siedze w sluchawkach i slucham muzyki. Prawie zaglusza warkot. ALe oni zwykle koncza okolo 14-15...
Obrazek

Lifter

[poprzednia][następna]