» Wto gru 11, 2012 5:26
Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2
nie, nie potrzebuję krwi, dostałam 2 torby mam nadzieję, ze to wystarczy
co do tego zgadzania się czy nie zgadzania oni to tłumaczą tym, że i tak muszą ukłuć, ja prosiłam, w końcu dostałam
ja będę mieć autoprzeszczep, polega to na odseparowaniu komórek cd34 z krwi w takiej specjalnej maszynie - podłączają człowieka pod nią i z jednej strony ona zasysa krew a z drugiej oddaje ją z powrotem - w międzyczasie właśnie separuje te komórki. Trzeba najpierw by je oddać uzyskać remisję choroby - stąd te 3 cykle chemii w moim przypadku. Teraz jak już pobiorą mi te komórki dostanę bardzo silną chemię, która zniszczy doszczętnie mój szpik i wtedy podadzą mi dożylnie te moje komórki pobrane wcześnie - one dadzą życie nowemu szpikowi.
W moim przypadku przeszczep jest po prostu szansą na życie, bo poprzednia metoda nie sprawdziła się i choroba wróciła - przeszczep da mi szansę wyleczenia. Wierzę, że tak się stanie.
Dziś mam zbiórkę komórek do przeszczepu, oby się udało za pierwszym razem - potem te moje komórki pojadą do stacji krwiodawstwa i tam będą zamrożone czekały na przeszczep.