piękne sesje, że tak się pozachwycam w środku poważnych dyskusji
Wychodzenie kotów zawsze będzie kwestia dyskusyjną.
ale zawsze koty będa w takich domach bardziej narażone na niebezpieczeństwo niż te niewychodzący
Są oczywiście wyjątki, todomy z odpowiendnimi zabezpieczeniami w ogrodzeniu-ale sami wiemy wszyscy ,że takie domy to u nas jednostkowe przypadki.
Tellma- Thajka jest kompletnie nienauczona wychodzenia, jest u Was bezpieczna, więc może czekać na dom dokładnie tyle ile trzeba ,żeby sie znalazł ten odpowiedni
Teraz był okropny czas, wakacje, wszędzie małe kociaki.Masa telefonów od totalnie nieodpowiedzialnych ludzi.
Ale powinno sie to właśnie zmieniać, koniec wakaji, stablilizacja znów w domach. Więc za domek najlepszy
Schroniskowce idą do domków wychodzacych, z bólem mojego serca - bo dokładnie sobie zdaję sprawe z tego ,że ich życie może byc krótkie

Ale one mają inny moment startowy- w schronisku ich życie mogłoby byc mega krótkie.Nie maja tam szans czekac miesiącami na idealne domy.Grunt ,żeby były odpowiednio zaopiekowane, leczone, zadbane i kochane.
I żeby ludzie usłyszeli ode mnie wylicznkę niebezpieczeństw i sposobów na podniesienie ich bezpieczeństwa.
A ja potem, byc może w swojej naiwności liczę na to ,że conieco w ich głowach zostanie
W każdym razie wolę mądry wychodzący dom, od mieszkania z niezabezpieczonym balkonem na x piętrze