POnieważ jakiś cudem net mi zadziałał , spróbuję coś napisać

Miss , SPOKOJNIE !
Żadnych testów na razie , każdy test to ok 100zł , a na razie Stefan ma po prostu chore oczka i tyle ....
Może to być jakaś bakteria i tak naprawdopodobniej jest .
Najpierw trzeba przeleczyć te oczy i poczekać .
Dlaczego tak szybko zabieg? , czy dr nazwał konkretnie schorzenie i powiedział dlaczego trzeba operować ?
Jeżelio n nie mażadnych innych objawów typowych dla wirusówek , to naprawdę dałabym spokój .
Wszyscy chirurdzy to tylko chcą ciachać i ciachać .....
Zrobiłabym na początek po prostu morfologię ........Jeżeli te zmiany w oczach byłyby jako jeden ze skutków choroby , to choroba dana musiałby już być w kocie dłuższy czas ( w przyp. Stefeana to chyba od urodzenia) A jeżeli byłaby dłuższy czas to na pewno wyjdzie w podstawwych wynikach ( morfologia , ale koniecznie z rozmazem).
Jeżeli morfologia wyjdzie ok , to nie martwiłabym się na zapas, naprawdę .
I na pewno powinnaś poradzić się dr Koczmary , co ona na te "rewelacje" dr Balickiego . Bo dr ostanio zdecydowanie przesadza z tymi diagnozami , które mają na celu tylko porządnie wystraszyć właściciela zwierzaka , i wyciągnąc z niego grubą forsę

Wiemy , że chcesz dla kota jak najlpeiej , ale pośpiech w tym wypadku na pewno nie pomoże .
Na razie stosuj krople ( jak możesz to napisz jakie przypisał i czy jeździłaś na Fabryczną do apteki, bo krople były robione ?)
Na pewno nigdy nie można wykluczyć świństw typu białaczka , czy FIV , ale na pewno Stefan nie zaraził się od Mańka .
Za krótki okres..poza tym , białaczką naprawdę nie tak łatwo się zarazić.
Tak więc , moje zdanie jest takie : zacznij od morfologii krwi, a jak masz troszkę jeszcze grosza to profil nerkowy (kreatynina , mocznik) i wątrobowy (ALAT , ASPAT)
Trzymam kciuki za obedwa kotulce !!!!!!

EDIT:
Doczytałam .......

To Maniuś ma mieć zabieg na oczko .....a ja zrozumałam , że to Stefan
Stefan przed zaaplikowanie antybiotyków powienien mieć zrobiony wymaz oczek ? miał ?
No i jak te wszystkie białaczki i iine mają się do wstępnej diagnozy , że Stefan się o coś uderzył ?
Ale co do reszty , czyli do tych testów , to naprawdę na razie dałabym spokój ...
I jeszcze dopytam : Zabieg Maniusia ma polegać na usunięciu gałki ocznej ?