Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 30, 2015 14:44 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Czytam wszystko, pod nosem sie śmieje ale jestem tak zarobiona, po pracy przez cały tydzien jeżdzę po lekarzach i tak mi czas miedzy palcami leci :| odpisze napewno jak sie troche uspokoi w moim zyciu. Czujcie sie jak u siebie drogie Panie, piszcie nawet o niebie i o chlebie :lol: jak Wam tu dobrze to sobie siedźcie :mrgreen:

Dzis miałam audyt w pracy :evil: tez przychodzi zawsze wtedy kiedy nie potrzeba. Znalazł głupie rzeczy... Aż wstyd pisac... :| w gastronomi jest tak ze nawet jak otworzy sie mleko to trzeba zrobic etykietkę "mleko, data otwarcia, data ważności do spożycia, podpis " i przykleić na owe mleko. Przesypuje sól do pojemnika ktory stoi na kuchni w takim większym plastikowym pojemniku, to trzeba okleić pojemnik "sól data przesypania,podpis i okleić" aż oryginalnego pojemnika wyciąć etykietę " sól data ważności i włożyć do środka. Wiecie to jest ogrom pracy i tego wszystkiego nie da sie opanować. Nawet jak ludziom to sie mowi to wszystko robia w biegu "zapomniałam, pozniej, nie wiedziałam" a i pozniej zamiast 100% audytu ma sie tylko 92% :P podsumował tak "nie bałbym sie tu zjeść" a ja od razu inspektor gadget "w wielu restauracjach, ale nie wymienię z nazwy ważne ze u pani bym zjadł." Napewno nie wypił by kawy z automatu to kawy takiego stojącego dostępnego dla wszystkim, bo mowi ze kontroluje takie firmy i tam sa po prostu największe grzyby i brud jaki tylko jest możliwy :?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro wrz 30, 2015 15:21 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Czyli mam nie pić kawy z automatu? Ooo a zawsze była taka pyszna. Ale widziałam syf w baniaku z wodą - takim.co do kubka się nalewa cieplej lub zimnej - fuj :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro wrz 30, 2015 17:07 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Uhuhu takie smaczki.. kawa z automatu? bede pamietac...
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro wrz 30, 2015 19:42 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

A ja lubię kawę z automatu :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro wrz 30, 2015 19:49 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

No to wreszcie wiem, dlaczego mnie do tego nie ciągnie.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw paź 01, 2015 6:17 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Może ta kawa z automatu dlatego tak smakuje niektórym, że doprawiona jakimiś smaczkami i grzybkami? ;)
Dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw paź 01, 2015 6:18 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Kawę z automatu omijam szerokim łukiem, nawet wtedy, jak bywa za darmo (tak jest co jakiś czas w ramach promocji).
Spokojnego dnia z dobrą kawą :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 01, 2015 7:55 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Woda z baniakow jest bardzo niezdrow. Glownie przez to ze ten plastik, z ktorego jest baniak to plastik twardy. Szkodliwy. Ma nawet ktores tam oznaczenie (cyferka w trojkacie ze strzalek) i mozna sobie sprawdzic co ono znaczy. Mam jakas ksiazke o tym roznych oznaczeniach i chemii w otoczeniu i tam bylo napisane, ze ta woda powoduje problemy zoladkowo-jelitowe, alzhaimera, nieplodnosc i kto wie co jeszcze. Ja ja pije w ostatecznosci jak nie mam swojej
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Czw paź 01, 2015 8:53 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

ja kupuję wodę w 5 litrowych baniakach bo u mnie z kranu często leci coś w kolorze słabej herbaty, trudno nazwać to wodą
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw paź 01, 2015 8:57 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Sosnowiec ;) :ryk:
Obrazek

jou

Post » Czw paź 01, 2015 9:01 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

jou pisze:Sosnowiec ;) :ryk:

w Dąbrowie wcale nie lepszą miałam :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw paź 01, 2015 9:18 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

haha, bo to wszystko Zagłębie :D No ale tak szczerze, to w Katowicach jak po nocy odkrecam wode, to chwile ja spuszczam bo jest jakas zoltawa O.o
Obrazek

jou

Post » Czw paź 01, 2015 9:38 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

barbarados pisze:A ja lubię kawę z automatu :mrgreen:

Ja też, często pijemy na wyjazdach... :roll: Mam nadzieję, że aż tak źle nie jest.. :P
Doberek!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw paź 01, 2015 9:51 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

92% to dużo procent! Też bym u Ciebie zjadła :mrgreen: u mnie w kuchni pewnie było by mniej :roll: Stwierdzam, że bym się nie nadawała do gastronomii. Ja zawsze "później", "zaraz", "będę pamiętać", a teraz mam w zamrażalniku niepodpisane, niezidentyfikowane obiekty mięsne :|
Miejsca, których nie można dosięgnąć i porządnie umyć, to wiadomo, że są z niespodziankami :roll: z drugiej strony, trochę grzybka nie zaszkodzi :mrgreen:

Wodę w kranie mam niczym prosto z rzeki. Czasem się zastanawiam czy przechodzi ona przez jakąś oczyszczalnię (prawda jest taka, że bliżej jej do mnie do domu, bo rzeka jest 4 min ode mnie :twisted: ) W Warszawie to czasami tak chlorowana, że wygląda jak z basenu.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw paź 01, 2015 9:57 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Oj, z wodą to różnie bywa, ale ja mam pyszną wodę. Panie z Sanepidu latem polecały pić wodę naszą z kranu. Twierdziły, że niczym nie różni się od mineralnej butelkowanej. Więc chyba jest ok :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]