♥♦♣♠ Szandor - pers w typie persa ;-P - szuka domu ♥♦♣♠

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 02, 2014 20:15 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Moje też mają na podniebieniu od dawna czarne łatki. Wetka powiedziała po obejrzeniu, ze to zwykłe
plamki.Wiele kotów ma takie.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pt maja 02, 2014 20:33 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

tak, wiem, ze wiele kotów tak ma. Kocur trafił do mnie ze wsi jako taki zupełny maleńtas, chyba nawet 6 tyg nie miał. Wiecie jak taki maluch rozkosznie i rozdzierająco ziewa - ten różowiutki pysio i czarna plamka....Nie wiadomo dlaczego po 6 latach zezłośliwiała, podobno to rzadki przypadek był, ale schiza mi została....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt maja 02, 2014 20:44 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

izka53 pisze:i się zmroziłam tym
Monika_Krk pisze:Widać mu nawet łatkę czarną na podniebieniu.
Różowe ma ogólnie podniebienie - poza tą łatką czarną w gębusi.

mój Kocur [*] miał taką łatkę, widoczną tylko jak sie bardzo rozdziawił. Rozwinął sie z tego czerniak :evil: Mam schizę na tym tle :oops:

Iza Ty mnie nie strasz Rysia ma łatkę na podniebieniu i dwie na języku :strach:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt maja 02, 2014 22:02 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Wiele osób tu bywa a Monika mnie lubi (chyba) więc może mi łba nie urwie za rozpaczliwy spam :oops: . Kochani - mam prośbę: rozejrzyjcie się wokół i zobaczcie, czy nie da się nigdzie znaleźć kąta dla tych dwóch kotów - mamy i młodziaka: viewtopic.php?f=1&t=160474&p=10557359#p10556966. Młodziak nie przeżyje jeśli nie trafi wkrótce do DT, mamusia po oddzieleniu od synka jest w kiepskim stanie psychicznym. Docelowo będą szukać domu wychodzącego raczej, lub domu, gdzie będą kotami "satelickimi" - będą przychodziły na jedzonko i miały ciepłe schronienie, niekoniecznie dużo więcej. Tylko trzeba je stamtąd zebrać na cito. Mama wycięta, synek jeszcze przed. Pytajcie swoich znajomych, zamieście na swoich wątkach, bo ta poczta pantoflowa może uratować 2 życia.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 02, 2014 23:29 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Alienor pisze:Wiele osób tu bywa a Monika mnie lubi (chyba) więc może mi łba nie urwie za rozpaczliwy spam :oops: . Kochani - mam prośbę: rozejrzyjcie się wokół i zobaczcie, czy nie da się nigdzie znaleźć kąta dla tych dwóch kotów - mamy i młodziaka: viewtopic.php?f=1&t=160474&p=10557359#p10556966. Młodziak nie przeżyje jeśli nie trafi wkrótce do DT, mamusia po oddzieleniu od synka jest w kiepskim stanie psychicznym. Docelowo będą szukać domu wychodzącego raczej, lub domu, gdzie będą kotami "satelickimi" - będą przychodziły na jedzonko i miały ciepłe schronienie, niekoniecznie dużo więcej. Tylko trzeba je stamtąd zebrać na cito. Mama wycięta, synek jeszcze przed. Pytajcie swoich znajomych, zamieście na swoich wątkach, bo ta poczta pantoflowa może uratować 2 życia.

:!: :arrow: :!:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob maja 03, 2014 9:48 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Dzięki jedna pani drugiej pani jest potencjalny DT/DS :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 03, 2014 10:59 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Alienor pisze:Dzięki jedna pani drugiej pani jest potencjalny DT/DS :ok:

:D
Cieszę się Twoją radością - no tak szybko poszło ?
Żeby zawsze tak było błyskawicznie z pomocą.

A u nas padał deszcz.
Nie na Brackiej. :wink:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob maja 03, 2014 12:10 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Monika co tam u Szandora, czy zaczął ujawniać już swoje mordercze instynkta? :wink:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Sob maja 03, 2014 12:20 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Lenka* :arrow:

Jakoś właśnie nie.

Obiecałam sobie, że powstrzymam swoja ekshibicjonistyczną szczerość.
Nie umiem jednak. Puszczają mi zwieracze. :twisted: Sorry - musiałam chamstwem odreagowaćć publicznie.

No muszę to powiedzieć otwartym tekstem- nadal twierdzę iż , jest to KOT idealny.
No fleja - ale to też piękne.

Mało je. Albo tak mi się wydaje.
Mało, ale często.
Powinien być cięższy, powinien też być bardziej wredny.

Monika_Krk

Post » Sob maja 03, 2014 12:22 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Jednym słowem odczuwasz niedosyt? :lol:
A ja właśnie za to Cię lubię że jak coś robisz to całą sobą, tak się domyślam. :wink:
Ostatnio edytowano Sob maja 03, 2014 12:24 przez lenka*, łącznie edytowano 1 raz

lenka*

Post » Sob maja 03, 2014 12:23 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

lenka* pisze:Jednym słowem odczuwasz niedosyt? :lol:

Nooo :lol: trafiłaś w sedno.
Tylko nie bij za szczerość. :ok:

Monika_Krk

Post » Sob maja 03, 2014 12:26 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Widzę że masz żal do niektórych dziewczyn, niepotrzebnie, zaufaj ich doświadczeniu i nawet jeśli w tym przypadku to ty masz rację to pamiętaj że macie jeden cel, wszystkie chcecie jak najlepiej dla tego kota. :ok:

lenka*

Post » Sob maja 03, 2014 12:27 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Bo żeby już na poważnie.
Cały czas oczekuje NA TO CO ON MIAŁ PRZYLEPIONE.
Recydywista- boże mój z jakiegokolwiek kościoła i wyznania, żeby KAŻDY recydywsita był taki.

Wezmę do łazienki Putina.
Chyba dam radę . :twisted: :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Sob maja 03, 2014 12:30 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Wiesz, ocena może być mylna, o mnie też mówią żem jędza zupełnie nie wiem dlaczego. :wink: A wy widocznie trafiliście na siebie nie przypadkiem i stąd to porozumienie i dopasowanie. Za to trzymam. :ok:

lenka*

Post » Sob maja 03, 2014 12:36 Re: KRAKÓW I NIE TYLKO !-szukam DS PERSOWI o imieniu : SZAND

Yoko śpi obok mnie .
Wywalona zadem do góry i kołami.

Borys siedzi na parapecie - to fakt, gały ma ogromne .
No ale nie jakoś inaczej niż u brytka.

Mały, czarny, nie chce wejść do drapaczkowej tuby .
Też siedzi i pacza.

Grzechem mym jest, iż uznałam , że być może będziemy ze sobą długo.
Być może - Szandor jest nieadopcyjny. Być może, będzie u nas nie miesiąc, dwa ?
A np. dwa, trzy lata ?

W związku z powyższym, niestety ale ze stadem kontakt musi mieć.
Mniejsze zło - nie cierpię tego zwrotu, ale w pełnym szacunie do stanu rzeczy....

Monika_Krk

[poprzednia][następna]