♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 17, 2014 9:58 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hej

Śliczności moje kochane, masz naprawdę cudowne kocurki :)
Jutro jedziecie do weta, prawda?. Będzie dobrze! :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lut 17, 2014 15:52 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Witamy :)

Tak, jutro mamy wizytę. Jednak im bliżej do niej tym jestem lepszej myśli :)
Zdam pełną relację po powrocie :)

Dziś przyszły moje zakładeczki od Spilett :1luvu:
Są śliczne ^^
Obrazek

No a tak się prezentuje zakładka "w pracy" czyli w książce :)
Obrazek

Dzisiaj światowy Dzień Kota. Muszę coś ekstra wymyślić dla moich ogonów.
Chociaż taka prawda, że one codziennie mają dzień kota :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon lut 17, 2014 18:09 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Głaski i mizianki dla szczęśliwych koteczków :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lut 17, 2014 18:52 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hejka :1luvu:
Przyjszłyśmy z Misią oblukać Muszkowegp nonia i stwierdzamy,ze mogliby zmyłę na nonie robić :mrgreen: :1luvu:
Sobie przycupniemy w kąciku :oops:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lut 17, 2014 19:10 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

...Już oczami wyobraźni widzę jak będzie wyglądać moja diabelska czarna usztrykowana zakładka hihihihih :twisted:
Obrazek
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Pon lut 17, 2014 19:54 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Annaa pisze:Głaski i mizianki dla szczęśliwych koteczków :1luvu:

Wzajemnie, dla całej cudnej piąteczki :1luvu:
Myszolandia pisze:Hejka :1luvu:
Przyjszłyśmy z Misią oblukać Muszkowegp nonia i stwierdzamy,ze mogliby zmyłę na nonie robić :mrgreen: :1luvu:
Sobie przycupniemy w kąciku :oops:

Zapraszamy bardzo serdecznie Myszeczkę i jej Dużą w naszym skromnym kocurkowym wąciku :1luvu:
I oczywiście miziaki z okazji kociego święta :D
Blodka pisze:...Już oczami wyobraźni widzę jak będzie wyglądać moja diabelska czarna usztrykowana zakładka hihihihih :twisted:

:ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Wto lut 18, 2014 11:05 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Halo halo :)

I wróciliśmy od weta. W liczbie mnogiej piszę, bo Muszeron jest już w domu :dance2:
W lecznicy czekała nas mała niespodzianka. Opowiadam z przejęciem wetce od progu jaki to straszny, połamany ząb ma Muszek w pyszczku.
Ta zagląda kotu do dzioba i mówi "ale nie ma tu już ząbka" :D Ząbek wypadł mu cały razem z korzeniem, nawet nie wiemy kiedy, przedwczoraj go jeszcze miał 8O
Musiał być bardzo zepsuty i niestety to dowodzi temu, że zaniedbałam muszeronowy pyszczek :( Trzeba mu częściej do dziobala zaglądać i kontrolować zęby.
Dostaliśmy maść na dziąsła, bo ma leciutko zaczerwienione, Muszek został dokładnie przebadany i galopem do domu :)
Był bardzo grzeczny, chociaż rano mieliśmy cyrk, żeby go wsadzić do transporterka :D

Po powrocie oczywiście wściekłość, niestety wyżył się na Teemolku, doszło do łapoczynów i przeraźliwego prychania.
Trochę mu przeszło po dużej porcji świeżego mięska, ale dalej jest obrażony i zły.
Siedzi taki napuczony grubcio ze złowieszczą miną przy oknie.. :twisted:
Wygląda dokładnie tak :ryk:
Obrazek

Uff, tak się bałam dzisiejszego poranka. Udało się :D <soooo happyyyy> :dance: :dance:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto lut 18, 2014 11:31 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Super, że obyło się bez narkozy :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lut 18, 2014 13:04 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Uffff!!. Cieszę się, że wszystko jednak jest ok, że ząbek wypadł sam, że narkoza nie była konieczna :) Wymiziaj proszę Muszeronka, Teemolka oczywiście również :)
Obrazek

aannee99

Post » Wto lut 18, 2014 19:08 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

To dobrze,że już po wizycie i po strachu :ok:
Przyznam,że jestem zaskoczona,że ząb wyszedł sam i to z korzeniem.
Biedny Muszu musiał bardzo boleć go ten ząbek skoro był tak mocno popsuty :(
No i za to całe cierpienie trzeba było kogoś obwinić :ryk: Teemolka :roll:
Kochane chłopaki :1luvu:
Obrazek

Annaa

Post » Wto lut 18, 2014 22:38 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Też nie chciało mi się w to wierzyć na początku, że cały ząbek wypadł.
Jednak z drugiej strony on był prawie czarny w kolorze, popsuty całkiem.
Wetka mi wytłumaczyła, że to się zdarza i ząbek mógł się ruszać, po czym np. przy jedzeniu wypaść.
A jakby został zepsuty korzeń to byłby duży stan zapalny, opuchlizna itd.
Ufam akurat tym lekarkom. Zawsze możemy jechać z nim na prześwietlenie stomatologiczne. Te wetki takiego nie mają, ale znalazłam w Krk gdzie by można było.
Muszeron odpoczywa, foch mu powoli przechodzi :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro lut 19, 2014 8:50 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Mam nadzieję, że foszka dzisiaj już w ogóle nie będzie :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lut 19, 2014 17:13 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

utul go ode mnie to na pewno mu przejdzie :mrgreen:

dziękujemy za miłe przywitanko :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 19, 2014 17:53 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Do tej pory to pewnie foch już Muszkowi przeszedł :)
Bolącego ząbka nie ma to już jest dobrze :) :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Śro lut 19, 2014 18:31 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Po fochu nie ma śladu, wystarczyło przekupić brzucha-łakomczucha mięskiem i wymiziać od serca :ryk:
Teraz kocurki śpią słodko i niewinnie, by nabrać sił przed nocą... :twisted:
Wczoraj dały nam takiego czadu, że szkoda gadać. O 2 w nocy wymyśliły sobie zabawę w chowanego, czyli było ganianie i nawoływanie z różnych miejsc mieszkania.
Czasem tak bywa: raz zasypiają razem z nami i śpią prawie do rana, a raz jakby czekały aż my pójdziemy spać by zacząć galopady po mieszkaniu :D
Ah te szczury kocury :ryk:

Dziękujemy za wszystkie miziaki i tulaki. Przekazałam zainteresowanemu :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

[poprzednia][następna]