Bellemere pisze:W zooplusie Animonda Carny jest strasznie tania - w pakiecie 12 sztuk wychodzi 2,70zł za 200g puszeczkę. To naprawdę malutko. Bozita też jest fajna, tu: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... art/300198 wychodzi 4.13zł za kartonik, ale już prawie dwa razy większy, niż Animonda. I jeśli Twoje kociaste lubią karmę w kawałkach, to ta na pewno im zasmakuje. Ma dużo smaków i fajne opakowanie, zamykasz, wstawiasz do lodówki i już
Serio tyje po innych niż steril? Moja właśnie na takiej zaczęła tyć... Koty tyją od zbyt dużej ilości węglowodanów w diecie, wszystkie białka i tłuszcze elegancko przyswajają. A węglowodany = zboża w karmie. Przeważnie karmy steril mają właśnie mniej tłuszczu, a więcej węglowodanów... Karma sucha powinna mieć przynajmniej 30% białka i około 20% tłuszczu. I warto się trzymać zaleconych przez producenta dawek, żeby kot nie tył, i to wystarczy - np. moja Luna przy jednoczesnym karmieniu mokrym i suchym, suchej karmy powinna dostawać zaledwie 30g. Wydaje się to dawką głodową, ale naprawdę się tym najada i nie tyje już, a też jest po sterylizacji.
Moje kociaki lubią karmę w kawalkach więc chętnie spróbują

Moja Acia dostawala najlepszą karmę suchąale momentalnie zaczęla po nic tyć.A odkąd dostaje sterilll ma ograniczony apetyt oraz wdze,że już powoli brzuszek się zmniejsza.Ja jak na razie za bardzo się nie patrzylam na tluszcz i węglowodany tylko na sklad w sumie nie mam tak dlugo kotów i dopiero jeszcze szukamy tych najlepszychkarm dla nich.Ale dzięki za rady terazbędę bardziej na to zwracać uwagę.