Broszka pisze: Wolałabym tego uniknąć bo tak mi głupio wciąż go wykorzystywać a dzisiaj nawet ciasta żadnego nie mam :oops:
Niedopuszczalne!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze: Wolałabym tego uniknąć bo tak mi głupio wciąż go wykorzystywać a dzisiaj nawet ciasta żadnego nie mam :oops:
Revontulet pisze:Broszka pisze: Wolałabym tego uniknąć bo tak mi głupio wciąż go wykorzystywać a dzisiaj nawet ciasta żadnego nie mam :oops:
Niedopuszczalne!![]()
Revontulet pisze:Miałam to samo z Fiodorem.
Naczytałam się, że przy dwóch kotach koszty wyżywienia wcale nie wzrastają dwukrotnie, po prostu nic się nie marnuje.
Taaa, bzdura. Przy Fiodku schodzi 3 razy więcej jedzenia. A koszty- teraz przy samej mokrej karmie to jakaś masakra.
A przecież mam tyko dwa koty
felin pisze:Rzućcie okiem na życzenia walentynkowe: http://i48.tinypic.com/17p9jo.jpg
felin pisze:Revontulet pisze:Miałam to samo z Fiodorem.
Naczytałam się, że przy dwóch kotach koszty wyżywienia wcale nie wzrastają dwukrotnie, po prostu nic się nie marnuje.
Taaa, bzdura. Przy Fiodku schodzi 3 razy więcej jedzenia. A koszty- teraz przy samej mokrej karmie to jakaś masakra.
A przecież mam tyko dwa koty
Zawsze piszę, że to bzdura, jak niektórzy hurraoptymiści na forum przekonują, że nieprawda, że ledwo odczuwają różnicę.
Kiedyś wyliczylam, że u mnie jeden kot kosztuje jakieś 3 stówki miesięcznie (w tym żwir do kuwety i różne przysmaczki, ale wet już nie). Trochę udalo mi się to obniżyć (glównie dzięki zakupom w sklepach internetowych), ale i tak wychodzi ponad dwieście.
Może jak ktoś karmi wylącznie felixem, gourmetem czy puriną, to jest to możliwe, ale przy nieco lepszym żarciu (typu cosma, miamor czy applaws) niewykonalne.
Fakt, zwykle któryś dojada za innego, ale potem ten, który zostawil i tak musi coś dostać, żeby z pustym brzuchem nie latać.
Revontulet pisze:felin pisze:Rzućcie okiem na życzenia walentynkowe: http://i48.tinypic.com/17p9jo.jpg
![]()
![]()
![]()
O rany, świetne
Revontulet pisze:No właśnie. Kot to droga impreza. A chory kot to już w ogóle.
Jeśli ktoś karmi tylko suchą karmą to też może wyjdzie jakoś w miarę tanio...
Broszka pisze:My mamy 7 rezydentów w tym 5 chorych, dwa psy (po ok 22kg) w tym jeden chory i kopytne (dwa chore) - nawet Wam nie powiem ile miesięcznie wydajemy na zwierzaki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Nul, Paula05 i 163 gości