Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 20:36 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Magdar :lol: znam ten ból - w dzień brzęczące zabawki dziwnym trafem się chowają, cudownie odnalezione w środku nocy :D
EVA, Ala - super byłaby taka wymiana turystyczna. Rok temu w któryś jesienny weekend pojechaliśmy z TZ do Giżycka. Zwiedziliśmy pałac w Sztynorcie, bunkry w Mamerkach, Wilczy Szaniec, bunkier Himmlera, mosty w Stańczykach, piramidę w Rapie. Jechaliśmy w ciemno, zaopatrzeni w laptop żeby na bieżąco wyszukiwać ciekawe miejsca warte obejrzenia. Wspaniała podróż...
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Pt lut 01, 2013 21:03 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Szczytno czeka :smokin:

I na wymienne/wspólne wycieczki też się pisze! :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lut 01, 2013 21:23 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Ja mogę zaproponować mało wakacyjny kierunek, ale może ktoś lubi zwiedzanie dużych miast........nocleg z jakimś jedzonkiem w bliskiej okolicy Warszawy czeka :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt lut 01, 2013 21:57 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

EVA2406 pisze:Ja mogę zaproponować mało wakacyjny kierunek, ale może ktoś lubi zwiedzanie dużych miast........nocleg z jakimś jedzonkiem w bliskiej okolicy Warszawy czeka :)

to ja mam blisko :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pt lut 01, 2013 22:25 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Młoda obudziła się przed chwilą, woła mnie i pyta "kiedy będzie drugi kot?". Osłupiałam. "Jaki drugi kot?!". "No bo kiedyś były dwa, ja pamiętam" (szkoda, że jak milion razy proszę o odkładanie rzeczy na miejsce to nie pamięta :evil: ). "Mamy jednego kota" mówię. "To on jest smutny jak nas nie ma".
Jasne. Nosa spod kołdry nie wystawia. Przesypia cały dzień, żeby mieć siły dręczyć mnie do rana :D A jaki zazdrośnik! Leży leniuch jeden na parapecie nad kaloryferem. Wołam go, kuszę, nie ruszy zadka. Mruczy, że z daleka go słychać, ale nie czterech liter nie podniesie. No to wołam Córę. Młoda przychodzi, siada na kolanach albo się przytuli i już kotek jest. A jaki przylepny, miziasty od razu. Na ręce się pcha, baranki robi.
No i dziecka prawie się już nie boi. Ucieka, kiedy Młoda go goni, ale za chwilę sam ją zaczepia - np. łapie kredkę, kiedy rysuje, albo podkrada jej klocki. Fajne mam te dzieciaki :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt lut 01, 2013 22:54 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob lut 02, 2013 10:15 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

magdar77 pisze:Młoda obudziła się przed chwilą, woła mnie i pyta "kiedy będzie drugi kot?". Osłupiałam. "Jaki drugi kot?!". "No bo kiedyś były dwa, ja pamiętam" (szkoda, że jak milion razy proszę o odkładanie rzeczy na miejsce to nie pamięta :evil: ). "Mamy jednego kota" mówię. "To on jest smutny jak nas nie ma".
Jasne. Nosa spod kołdry nie wystawia. Przesypia cały dzień, żeby mieć siły dręczyć mnie do rana :D A jaki zazdrośnik! Leży leniuch jeden na parapecie nad kaloryferem. Wołam go, kuszę, nie ruszy zadka. Mruczy, że z daleka go słychać, ale nie czterech liter nie podniesie. No to wołam Córę. Młoda przychodzi, siada na kolanach albo się przytuli i już kotek jest. A jaki przylepny, miziasty od razu. Na ręce się pcha, baranki robi.
No i dziecka prawie się już nie boi. Ucieka, kiedy Młoda go goni, ale za chwilę sam ją zaczepia - np. łapie kredkę, kiedy rysuje, albo podkrada jej klocki. Fajne mam te dzieciaki :D

Wiesz, że masz bardzo mądrą córkę. Choć nie wiem czy Mokate życzyłby sobie towarzystwo.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Sob lut 02, 2013 11:02 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

vivien pisze:
magdar77 pisze:Młoda obudziła się przed chwilą, woła mnie i pyta "kiedy będzie drugi kot?". Osłupiałam. "Jaki drugi kot?!". "No bo kiedyś były dwa, ja pamiętam" (szkoda, że jak milion razy proszę o odkładanie rzeczy na miejsce to nie pamięta :evil: ). "Mamy jednego kota" mówię. "To on jest smutny jak nas nie ma".

Wiesz, że masz bardzo mądrą córkę. Choć nie wiem czy Mokate życzyłby sobie towarzystwo.

Wolę myśleć, że by sobie nie życzył :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob lut 02, 2013 11:37 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Też nie jestem przekonana, czy chciałby towarzysza ;)
Chociaż, jak u mnie poczuł się lepiej, zaczynał nieśmiało grać w łapki pod drzwiami z moimi kotami ;)

W razie gdyby... to mam dla niego idealną towarzyszkę, na razie chorą i z lekką deprechą, ale pracuję nad nią, więc w razie gdyby... :wink: :wink: :wink:
Tu jej wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149856&start=75
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lut 02, 2013 12:19 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Ło matko! Jaka ono ładna! Proszę mnie nie kusić! :lol:
Zwłaszcza, że Mia to jedno z imion, które brałam pod uwagę dla Córci :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob lut 02, 2013 14:03 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Czyli coś jakby przeznaczenie??? :ryk:
Z Mią jest dziś znacznie lepiej, za chwilę wrzucę dzisiejsze foty na jej wątek :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lut 02, 2013 21:17 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

magdar77 pisze:Ło matko! Jaka ono ładna! Proszę mnie nie kusić! :lol:
Zwłaszcza, że Mia to jedno z imion, które brałam pod uwagę dla Córci :ryk:

Asta, też ładne imię:
viewtopic.php?f=1&t=144369&start=720
i jeszcze może być Figielek :).
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob lut 02, 2013 21:40 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Śliczna pyza :) Ty Ewo też przeciwko mnie? :lol:

Nie, nie na razie jeden mi wystarczy, on jest upierdliwie kochający za sześć innych. Już tydzień jesteśmy razem :)
Mokate łazi za mną jak pies, więc od wczoraj, jak tylko siada koło mnie łapię go za łapkę i nią potrząsam, mówiąc "daj łapę". Nie planuję uczyć go psich sztuczek, ale on jest tak komiczny z tym chodzeniem przy nodze, że nie mogłam się powstrzymać :D. Dziś na kolację jadłam rybę po grecku i Moki dostał szału, modlił się do mojego talerza, prychał, mruczał. Pokazuję mu talerz i mówię "daj łapę" a on............dał. Musiałam się przebrać, bo ze zdumienia część zawartości wywaliłam sobie na spodnie.
Gdzie ja znajdę TAKIEGO drugiego?
Ale się nie zarzekam, miałam nie nieć kota już nigdy w życiu i nagle Mokate znalazł mnie, kiedy szukałam kota dla przyjaciółki. Jeśli ma być drugi, to też mnie znajdzie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob lut 02, 2013 22:17 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

heh, już ja się mogę postarać, żeby znalazł(a) szybciej niż później :twisted: :twisted: :twisted:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lut 02, 2013 22:44 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Litości dziewczyny :)
Od tygodnia jestem zawładnięta 24 h na dobę. Jeśli się pojawi KIEDYŚ drugi kot, to musi być równie zaborczy jak moja dwójka inaczej nie dopcha się do mnie nawet na minutę :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]