Boluś ze śmietnika. Kupię krowę w trybie PILNYM!! ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 13, 2012 8:43 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

Jak masz możliwość to dla spokoju swojego i dla bezpieczeństwa niech go obejrzy weterynarz i niezmiennie za całą trójkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Nie maja 13, 2012 8:47 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

Aniada, gratuluję sukcesów w opiece nad maluszkami :D

Możesz byc dumna z siebie :P - wszystko wskazuje na to, że dzięki Wam kociaki przeżyją.
:ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie maja 13, 2012 8:51 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

Pierwszy rzut oka po wejściu na miau to ile kup wyprodukowano :ok:
Najsilniejszy do tej pory tankował do pełna i jeszcze na zapas, nie wymiotuje, kupa była, głos ma donośny, jak nie będzie mniej aktywny od pozostałych to może rzeczywiście z przepełnienia taki marudny. Trzymam kciuki za Zbójcerzy i za Was :!:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie maja 13, 2012 8:55 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

rudy kociak pisze:Jak masz możliwość to dla spokoju swojego i dla bezpieczeństwa niech go obejrzy weterynarz i niezmiennie za całą trójkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No właśnie nieco się boję. Boję się zarazków, o których mówiły Dziewczyny. Mały śpi wtulony w braciszka. Może ja panikuję? Może on jest przejedzony? Mimo dwukrotnego, solidnego wypróżniania ma wielki brzuszek. Do tej pory jadł za trzech (także w nocy ciągnął flachę) i może ma po prostu dosyć... Poczekamy do kolejnego karmienia i jak nie będzie chciał jeść - jedziemy.

Kotino, śmieję się z siebie, bo pierwsze co zrobiłam - jeszcze przed przeczytaniem Twego postu - to policzyłam koty w Twym podpisie, na poczet tego, co by było, gdyby mi jednak jaki został... ;) ;)

Bolkowa, ja się zupełnie nie znam, wszystko robię na czuja, ale tak mi się też wydaje. On może być przepełniony i taki malutki organizm może po prostu nie daje rady trawić wszystkiego, co malec pozwolił w siebie wpakować. Ja z kolei - z nadgorliwością nowicjuszki - mogłam go przekarmić. On wygląda jak balonik.

EDIT: W nocy karmiliśmy na dwie ręce - małż i ja - bo nie szło nadążyć za potrzebami.
Aniada

Post » Nie maja 13, 2012 8:58 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Aniada pisze:I pozdrawiam z samego środka majowej nocy.
Była kuuuupa. Wieeelka. U właściwego Zbójcerza :piwa: Nabrałam przekonania, że teraz to już nie ma siły:

Gratulacje!!!! majencja to nam nawet kupy pokazywała..... :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie maja 13, 2012 9:06 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

Nie będę, kurde, gorsza i następne też Wam pokażę! A co! Oby tylko światło dobre było! :lol: :lol:
Aniada

Post » Nie maja 13, 2012 9:09 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

Aniada pisze:Nie będę, kurde, gorsza i następne też Wam pokażę! A co! Oby tylko światło dobre było! :lol: :lol:

Kupa i Producent tegoż skarbu największym szczęściem Rodziciela :!:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie maja 13, 2012 9:20 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

No dobra, przylajzłam. A teraz z drżeniem idę doczytywać od 1. strony.
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie maja 13, 2012 9:34 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

Aniada, czy masz już wagę? bo to bardzo ważne, czy maluchy przybierają prawidłowo ...Jeżeli nawet trafi się jedno czy dwa karmienia, że mały nie bardzo będzie chciał jeść, ale prawidłowo przybiera na wadze, i nie ma żadnych innych objawów oprócz "marudzenia" to bym jeszcze nie panikowała i nie jechała do weta. Po tym, co przywlokłam kilka razy z gabinetów (grzyb na kocie i prawdopodobnie pp albo inny paskudny wirus - na sobie) - boję się wizyt przy nieszczepionych maluchach w domu. Na szczęście wszystkie moje małe przeżyły, ale ile mojego zdrowia, nerwów i pieniędzy poszło w ich ratowanie to tylko ja wiem ... Jeden z tych maluchów też miał takie dni, że nie bardzo chciał jeść, ale waga ładnie szła w górę i nic się nie działo ...

Cieszę się z WŁAŚCIWEGO kupala ... :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Nie maja 13, 2012 9:48 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Aniada pisze:Meldujemy się znowu. Dwie doby za nami, w tle właściwe wypróżnianie :ok:

Anuk - powinnaś być ze mnie zadowolona: zidentyfikowałam jednego chłopaka, na 100%
Jeśli Amyszka pozwoli, nazwałabym go Gucio, jednak. No tak mi pasuje... Maluch mnie zaskoczył, bo jako jedyny zjadł śniadanko bez fochów, tankując z butli do pełna. Jednocześnie wydalał drugim końcem, brudząc energicznie wszystko wokół.

Tygryski przejawiały mniejszą ochotę na śniadanko, ale "Tygrysy trzymają się mocno", więc nie histeryzuję.
Jedno z Tygrysów - konkretnie Tygrys II - zdaje się być, na moje mocno niesprawne oko, dziewczynką jednak. :roll:

Kurde, rozróżnianie płci nie jest moją mocną stroną. Jaja powinny być jak bania karmelicka, żebym je zdołała zauważyć i jasno zdefiniować.

Pozwoli :mrgreen: Ale pamiętaj - Gucie to łobuzy ! :ryk:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie maja 13, 2012 9:48 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

Straciliśmy Tygryska w drodze do weta...

Dostał krwotoku płuc. Najprawdopodobniej - według wetów - nie było to zachłyśnięcie, ale wada wrodzona.

Nie chcę chwilowo więcej o tym pisać.

Trzymajcie kciuki za resztę.
Aniada

Post » Nie maja 13, 2012 9:48 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 2 doby i 3 kupy do przodu!!

Ja sobie pdczytuję z ciekawością , zupełnie nie znam się na takich maluszkach. Trzymam kciuki żeby zdrowo rosły.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie maja 13, 2012 9:51 Re: Trzy oseski ze śmietnika.

Iburg, zerknij na post wyżej i trzymaj jeszcze mocniej...

Cholera, jak mi przykro.
Aniada

Post » Nie maja 13, 2012 9:52 Re: Trzy oseski ze śmietnika.

Aniada :(
Trzymam kciuki bardzo mocno :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 13, 2012 9:53 Re: Trzy oseski ze śmietnika.

O nie :(
Tygrysku [']

Za reszte kociaków mocne kciuki :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Nie maja 13, 2012 9:54 przez miltonia, łącznie edytowano 1 raz

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

[poprzednia][następna]