Ruda i Caillou, 3-miesięcz Lajla szuka DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 18, 2011 11:32 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

ale fajne chłopaki :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon kwi 18, 2011 12:15 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Patmol pisze:Noyau szuka na spacerach przyjaciela

Pół biedy - dobrze, że nie przyjaciółki 8)
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon kwi 18, 2011 12:21 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

może i przyjaciółki 8)
zastanawiam się czasami czy nie byłoby mu lepiej w jakimś domu, w którym jest już pies :?
nas długimi czasami nie ma w domu -i myślę, że Noyau czuje się samotny

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon kwi 18, 2011 12:23 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Patmol pisze:nas długimi czasami nie ma w domu -i myślę, że Noyau czuje się samotny

Nie, na pewno nie czuje się samotny... Są koty, lubią się, wszystko jest na pewno ok - tak mi się wydaje.
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon kwi 18, 2011 12:26 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

koty lubią same siebie :mrgreen:
a pies dla nich - to takie dziwadło :lol: nigdzie nie umie wskoczyć, nie umie celnie odbić piłki łapą, gdzieś wychodzi i wraca
warczy :strach: jak kot chce mu wyjec mięsko z miski
i w ogóle jest kłopotliwy :evil:

Patmol

Post » Pon kwi 18, 2011 15:45 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Ja miałam dziś sen o piesku, jakiś mały czarny szczeniak za mna chodził i chyba chciał żebym go wzięła.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon kwi 18, 2011 17:47 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

biedny Noyau nie bedzie w koncu wiedzial czy kotem jest czy psem czy kim.. rozdwojenia dostanie biedaczysko..
ale z kolega na spacerku swietnie wyglada :)

o, wiem patmol.
skoro twierdzisz, ze lepiej byłoby mu w domu gdzie jest inny pies, to nie pozostaje Ci nic innego jak tylko......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... INNY PIES własnie!!! :ryk: :ryk:

(prosze nie bij :) )
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto kwi 19, 2011 5:47 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Obrazek cześć Patmolku
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto kwi 19, 2011 7:40 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

W tym, co pisze Sliver jest pewna logika :mrgreen:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto kwi 19, 2011 7:59 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Ja chciałam już tydzień temu, jak się okazało, ze nikt go nie szuka, zacząć rozglądać się za dobrym domkiem dla niego
z pieskiem :mrgreen: mógłby być ten domek

ale patrząc na dzieci zaczęłam się wahać :roll: i pomyślałam, że poczekam, zobaczę, może pies zostanie
to jest fajny, sympatyczny i grzeczny pies -ale bardziej absorbujący niż pięć kotów :strach:

początkowo był troszkę nieśmiały, ale teraz chyba się poczuł bezpiecznie 8)
jak tylko gdzieś siadam zaraz go mam na kolanach, jak stoję -siada pupą na moich stopach
odgania ode mnie wszystkie koty - szczególnie jak coś jem- oczywiście nie warczy i nie szczeka, bo wie że nie wolno, tylko odpycha je tym swoim długim ryjkiem :twisted: jest 100% skuteczny
Obrazek
to taki typ jak Caillou :strach:

Patmol

Post » Wto kwi 19, 2011 8:19 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Noyau to maluch który został skrzywdzony przez innego człowieka
to,że siada Ci na stopach oznacza że potrzebuje bliskości ludzkiej bo czuje się samotny
będą i takie chwile,że nie zechce być głaskany i będzie w kąciku siedział

Patmolku Noyau jak koty potrzebuje miłości :roll:
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto kwi 19, 2011 8:31 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Jak tak patrze na te nasze zwierzaki i na różnych ludzi, to czasem mi się wydaje, że zwierzaki mają bogatszą sferę emocjonalną niż niejeden człek.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto kwi 19, 2011 8:33 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Na pewno.
Ja mam słabo rozbudowaną sferę emocjonalną :oops: i nie mam takiej ilości miłości do rozdawania :oops:
Caillou też tak się ciągle pchała, żeby ją głaskać. Spać chciała przy policzku albo na szyi. :strach:
W dzień potrafiła wejść po plecach i na szyi się położyć, jak na chwilę usiadłam.
I jaki znalazła odpowiedni dom u pozytywki :ok: pozytywka właśnie chciała takiego kota super-słodziaka :kotek:

Może i Noyau lepiej byłoby w domu, gdzie ktoś byłby prawie cały czas i nie byłoby tyle kotów do konkurencji :?

Noyau śpi wtulony w Młodego. TŻ starał się go przekonać, żeby nie spał Młodemu przy twarzy, ale ostatnio zrezygnował. :wink:
Noyau kładł się grzecznie i czekał aż TZ szedł spać i wtedy szybciutko 8) wpychał się koło buzi Młodego i jeszcze się łapami przytulał. :wink:
Obrazek

Patmol

Post » Wto kwi 19, 2011 8:44 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

...i psy i koty lubią czuć bliskość :D
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto kwi 19, 2011 9:03 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Ja nie mówiłam o Tobie Patmol :lol: tylko o ludziach bez serca i miłości, są tacy, zwierzęta przy nich to wyjątkowe stworzenia 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]