Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Zdrowiejemy :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 02, 2025 10:55 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Zdrowiejemy :)

Dobrze, że Nemuś już zdrowy!!! :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto wrz 02, 2025 23:47 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Zdrowiejemy :)

Katia K. pisze:
marivel pisze:Dziękujemy za miłe odwiedziny, a koty cię cieszą z prezentu - bardzo im spasował pasztet z cielęciną, jakoś nigdy go nie zauważyłam i nie znały go. Mam nadzieję,że Nemuś już zdrowy, nic nie piszesz i się martwimy z kotami

W takim razie szkoda, że nie wzięłam wszystkich o tym smaku, bo były, a ja wolałam wziąć pół na pół. To w Kauflandzie, sprawdzę i jeżeli takie wygrzebię, wezmę "na przyszłość".
Pogoda mnie wykańcza i mało korzystam z komputera, więc nie pisałam. Nemek w porządku, wieczorem kończymy antybiotyk, a jutro rano autobusowa wycieczka. Oby wszystko było w porządku.
A Wasze koty to ósmy cud świata, naprawdę. Co ciekawe, Nemezjusz w ogóle nie zareagował na mnie "węchowo", a przecież musiałam przesiąknąć zapachem księżniczki. Dziwne nieco. A urządziliśmy sobie konkurs na imiona i Krzysiek wymyślił imię "Lisek", a ja mam "Dżeki", no i idąc tym tropem - ewentualne dla kotki może być "Nuka" ;)
[ten felerny indyk nie był podejrzany, jednak kot ma mimo wszystko lepszy węch :?
:strach:

Dziękujemy za poznanie się naszych kotach :twisted:
O Lisku myślałam, że rudy, łagodny - ale to raczej Lisiur albo Lisisko - taki duży, mamy się ważyć, myślę że ma ok. 9 - 10 kg
Nuka - ładne imię, ale jakoś przylgnął do niej Potfur ( Łaciaty Potfur ). Zawsze mieliśmy kłopot z wyborem imion, dla wszystkich kotów - tak że w ciągu lat jeden kot miał kolejne imiona, których używaliśmy wymiennie.
Nuka kojarzy mi się z imieniem Nanuk, które bardzo mi się kiedyś spodobało w jakiejś książce - teraz dostał je kot w wątku wrocławskim ( tzn. w wątku czitki ).

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Śro wrz 03, 2025 5:58 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Zdrowiejemy :)

Dżeki i Nuka, mali mieszkańcy wielkich gór :wink: Niedawno przypomniałam sobie tę "bajkę" z dawnych czasów, bo w jakimś zadaniu szaradziarskim na znajomej stronie na fb ktoś użył imienia dziewczynki :)
Nanuk mi mignął, przeglądałam wątek czitki. Faktycznie trochę eskimoski pyszczek.
A do księżniczki "Potfur" pasuje, nie ma co zmieniać. Taki dysonans :wink: Rudy może tyle mieć, poczułam to w krzyżu, bo na aż tyle chyba nie wygląda.

U nas wczoraj łazili po domu kominiarze (partacze, tzw. fachoFcy :| ), Nemek miał uciechę, mnie nie było, ale Krzysiek musiał zamknąć go w małym pokoju, bo przeszkadzał. Zawsze to dla kota atrakcja, dla nas (zwłaszcza dla mnie) stres. A to początek dopiero...
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia]