Kropka i Skipi...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2007 9:21

to dobrze że masz silnego TŻ :-) bo tak sobie pomyślałam o tym noszeniu na trzecie piętro... ale masz gwarancję że TŻ formy nie straci.
Nasz pies kiedyś uciekł i wpadł pod auto, łapę uratowaliśmy ale już zawsze była chudsza, słabsza i niestety czasem było widać ze jak pogoda mokra, wilgotna to gorzej z nią było. Tak jak ludzie czasem odczuwał kontuzję. Ale znowu kiedy indziej w zabawie zapominał o kuleniu i biegał jakby wszystkie łapy miał zdrowe. ale to pewnie musi trochę potrwać. Z czasem pewnie będzie coraz lepiej. Duze głaski dla Skipcia i Kropci

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sie 22, 2007 10:04

Właśnie poczytałam Twój wątek, no jestem pełna podziwu i trochę... zazdroszczę :oops:
Jak na prawdziwą Czarownicę przystało dwa węgielki ślliczne w domku, no no gratuluję Obrazek
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Śro sie 22, 2007 12:28

zapomnialam napisac: Skipi wzbudza powszechny podziw :wink: na spacerkach jest ogladany i ciagle slychac okrzyki "jaki sliczny", "jakie cudo". wczoraj wieczorem jakas pani zaczela go glaskac, on oczywiscie kazal sie posmerac pod broda :wink: pani stwierdzila ze na pewno nie ma 9 miesiecy, jak ma wpisane w ksiazeczce, tylko gora 6 8O
ciekawe jaka jest historia naszego Zelka.... chociaz czasem jak na niego patrze takiego zachudzonego, to mysle ze lepiej zebysmy nie wiedzieli :?
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Śro sie 22, 2007 17:31

o rany, przezylismy chwile grozy :strach:
mam nadzieje, ze tylko nas Kropka nastraszyla. TZ wszedl do kuchni, a ona beztrosko bawila sie osa. 8O szybka akcja ratunkowa, a ja teraz z przerazeniem sprawdzam czt Kropka nie jest uzadlona. jakie sa objawy? czy kot moze z opoznieniem spuchnac??
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Post » Śro sie 22, 2007 17:50

mam nadzieje ze to tylko moja panika: Kropka, ma gorace pysio i poduszeczki.... mam nadzieje ze to nie ta osa :(
dalam jej saszetke, to wcinala ze smakiem (Skipi siedzial jej na ogonie i liczyl na wspolna zabawe). pocieszam sie, ze skoro zjadla, to pysio nie pogryzione - mam racje?
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Post » Śro sie 22, 2007 19:19

Ada, miejsce użądlone puchnie natychmiast, jak Kropeczka nie ma opuchlizny to nie ma powodu do paniki.

Masz cudownego psa :)
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Śro sie 22, 2007 19:23

Adriana nie martw się, gdyby użądliło ją "coś" widać byłoby od razu. Jak kiedyś pszczoła użarła moją Sunię gdzieś w mordkę, to tak spuchła, że sam pyszczek miała większy od głowy razem z uszami. I stało się to w ciągu dosłownie 15 minut, dobrze, ze weta miałam mieszkającego po sąsiedzku to od razu dostała zastrzyk. Na pewno byś wiedziała..
A ja dla sprawdzenia dotknęłam poduszeczek mojej Lotki i też ma cieplutkie. A nic ją nie dziabnęło :)
A Skipcio cudny, wcale się nie dziwię, ze wszyscy w zachwyt wpadają :)
"Skip" po polsku oznacza m.innymi skoczka, więc tylko patrzeć jak zacznie rozrabiać i kask mu będziecie musieli kupić żeby sobie guzów nie ponabijał :twisted: :twisted:
A tak naprawdę, to on na zdjęciach wygląda jak chodzący spokój i cierpliwość :D

Trinity36

Post » Śro sie 22, 2007 19:28

Ayane pisze:Ada, miejsce użądlone puchnie natychmiast, jak Kropeczka nie ma opuchlizny to nie ma powodu do paniki.

Masz cudownego psa :)

ufff, Kropka cala, nigdzie nie spuchla.... ale mi stracha napedzila :oops:
wlasnie przyszla i strzelila trzy baranki, teraz lezy i wpatruje sie w psa....
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Post » Śro sie 22, 2007 19:42

Trinity36 pisze:Adriana nie martw się, gdyby użądliło ją "coś" widać byłoby od razu. Jak kiedyś pszczoła użarła moją Sunię gdzieś w mordkę, to tak spuchła, że sam pyszczek miała większy od głowy razem z uszami. I stało się to w ciągu dosłownie 15 minut, dobrze, ze weta miałam mieszkającego po sąsiedzku to od razu dostała zastrzyk. Na pewno byś wiedziała..
A ja dla sprawdzenia dotknęłam poduszeczek mojej Lotki i też ma cieplutkie. A nic ją nie dziabnęło :)
A Skipcio cudny, wcale się nie dziwię, ze wszyscy w zachwyt wpadają :)
"Skip" po polsku oznacza m.innymi skoczka, więc tylko patrzeć jak zacznie rozrabiać i kask mu będziecie musieli kupić żeby sobie guzów nie ponabijał :twisted: :twisted:
A tak naprawdę, to on na zdjęciach wygląda jak chodzący spokój i cierpliwość :D

dziekuje za slowa pociechy :wink:
i za komplementy dla Skip'a (Skipi'ego?). on jestchodzacym spokojem i cierpliwoscia. jest kochany... cudowny... i niepowtarzalny... nie moglam sie powstrzymac :oops:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Post » Śro sie 22, 2007 20:44

Ja to tylko czekam aż się Skipciowi miednica do końca zrośnie i stawy się wytworzą - to jak zaczną z Kropcią szaleć, to sie Ada z mężem tylko foteli będą trzymać z rozwianymi włosami :lol:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro sie 22, 2007 21:01

CoolCaty pisze:Ja to tylko czekam aż się Skipciowi miednica do końca zrośnie i stawy się wytworzą - to jak zaczną z Kropcią szaleć, to sie Ada z mężem tylko foteli będą trzymać z rozwianymi włosami :lol:

O to to :D Już to widzę oczyma wyobraźni jak wołają o pomoc na forum Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

Trinity36

Post » Śro sie 22, 2007 21:04

A ja bym chciała więcej zdjęć :oops:
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Czw sie 23, 2007 7:48

:D bardzo się cieszę, że Wam się układa :D

miejmy nadzieję, że Skipcio szybko wróci do jako takiej formy i że do tej pory nie będzie zbyt wielu burzowych "reumatycznych" dni, bo Ci się TŻ w Schwarzenegera przemieni ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sie 23, 2007 8:13

Georg-inia pisze::D bardzo się cieszę, że Wam się układa :D

miejmy nadzieję, że Skipcio szybko wróci do jako takiej formy i że do tej pory nie będzie zbyt wielu burzowych "reumatycznych" dni, bo Ci się TŻ w Schwarzenegera przemieni ;)

TZ tak czy siak ma szanse stac sie Schwarzeneggerem- na razie nie pozwalamy Skipi'emu wcale chodzic po schodach- ani w gore ani w dol, takze 3 pietra przemierzane sa 3 razy dziennie przez TZ z psiakiem w objeciach. jak do tej pory Skipi tylko raz odmowil dalszego spaceru, poza tym bardzo dzielnie sobie radzi :wink:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Post » Czw sie 23, 2007 8:37

śliczne psisko, tylko czekać na zdjęcia jak będą spały razem w objęciach - tylko czy będzie widać.. to czarne i to czarne.. :D

wrona

Od: Wto mar 20, 2007 18:02

[poprzednia][następna]